اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۷/بهمن/۱۴۰۳ | ۲۲:۴۰
۱۵:۰۴ ۱۴۰۳/۰۹/۰۹

جزییات شیوع ویروس گوارشی

شیوع ویروس گوارشی به طور قابل توجهی افزایش یافته است. این ویروس‌ها که معمولاً موجب اسهال، استفراغ و درد شکمی می‌شوند، بیشتر در فصول سرد سال و در مناطقی با تراکم جمعیت بالا شیوع پیدا می‌کنند. ویروس‌های گوارشی مانند نورواک و روتاویروس به راحتی از طریق تماس با فرد آلوده یا مصرف غذا و آب آلوده منتقل می‌شوند و از این رو رعایت بهداشت فردی و مصرف مواد غذایی بهداشتی در پیشگیری از این بیماری‌ها نقش مهمی دارد.
کد خبر:۹۲۵۹

به گزارش اقتصاد معاصر؛ شیوع ویروس گوارشی  گروه‌های پرخطر مانند کودکان، سالمندان و افراد دارای مشکلات سیستم ایمنی را بیشتر در معرض خطر قرار می دهد. به همین دلیل، آگاهی عمومی در مورد علائم و روش‌های پیشگیری از شیوع ویروس گوارشی می‌تواند کمک‌کننده باشد. استفاده از واکسن‌های مناسب مانند واکسن روتاویروس برای کودکان، شستشوی مداوم دست‌ها و اجتناب از مصرف مواد غذایی مشکوک از جمله راهکارهایی است که می‌تواند به کاهش شیوع این بیماری‌ها کمک کند.

شیوع یک ویروس گوارشی در ایران؛ چیزی شبیه به آنفلوآنزا

این روزها مراکز درمانی پر از بیمارانی است که با دل پیچه، ضعف، اسهال و علائم این چنینی به پزشک مراجعه کرده و پزشکان نیز آنها را مبتلا به ویروس گوارشی و آنفولانزا تشخیص می‌دهند.

این در حالیست که طبق گفته مینو محرز با یک ویروس گوارشی مبهم مواجه هستیم. محرز گفته است: «از آنجایی که عاملی برای این عارضه پیدا نکردند، گفته می‌شود ویروس است، اما دقیقاً نمی‌دانیم عاملش چیست. ممکن است از بین این بیماران تعدادی به کووید نیز مبتلا باشند چرا که احتمال دارد این بیماری با علائم گوارشی بروز پیدا کند و حتی ممکن است آنفلوآنزا نیز باشد.»

 ویروس فعلی با ویروس آنفولانزا متفاوت است؟

ایرج خسرونیا، رئیس هیئت مدیره جامعه پزشکان متخصص ایران، درباره بیماری ویروسی گوارشی جدیدی که اخیراً موجب بیماری تعداد قابل توجهی از شهروندان شده گفت: هر سال پاییز یک سری بیماری‌های ویروسی منتشر می‌شود که مختص ایران هم نیست و در تمام جهان دیده می‌شود. این ویروس‌ها هر دفعه با یک عنوان منتشر می‌شوند. چیزیکه امروز با آن مواجه هستیم، بیماری شبیه آنفولانزا است. بیماری فوق با علائم سرماخوردگی و سرفه و اسهال و ضعف و تب منتشر شده است. بیماران باید با استراحت کافی این بیماری را رد کنند و از رفتن به بیرون خانه خودداری کنند. فقط کافیست یک بیمار وارد محیطی مانند کلاس یا محیط اداری شود تا با یک عطسه دیگران را بیمار کند.

او افزود: الان واکسن انفلوانزا تزریق شده، اما بعضا مؤثر نیست. ویروس فعلی ممکن است با ویروس آنفولانزا متفاوت باشد. کسانیکه مریض می‌شوند نباید به مدرسه و اداره بروند؛ استراحت کردن مهم‌ترین عامل بهبود این بیماریست. مایعات فراوان هم در کنار استراحت، یکی از عوامل بهبود این ویروس است. 

خسرونیا درباره مصرف آنتی بیوتیک برای این بیماری گفت: مردم اصلاً نباید آنتی بیوتیک مصرف کنند، چون اثری روی ویروس گوارشی ندارد. اگر بیماری از ۵ روز بیشتر طول کشید و بعد از ضعف عمومی، بیماری‌های میکروبی شامل بیماری‌های تنفسی هم اضافه شد، باید آنتی بیوتیک مصرف شود. این بیماری غریبه نیست و هر سال با یک اسم و علائم خاص بروز پیدا می‌کند. واکسن آنفولانزا آنقدر مؤثر نیست که جلو آن را بگیرد.

علائم ویروس گوارشی جدید یا نوروویروس چیست؟

تمامی عارضه‌های گوارشی با دو نشانه بارز اسهال و استفراغ همراه هستند. این علائم و نشانه‌ها معمولاً 1 تا 2 روز بعد از ابتلا به ویروس نمایان می‌شوند و سیستم گوارشی شما را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهند. بسیاری از بیماران با علائم زیر به درمانگاه‌ها و بیمارستان‌های سطح شهر مراجعه می‌کنند:

    احساس حالت تهوع و استفراغ
    در برخی موارد تب و لرز
    احساس تنگی نفس
    دل درد بسیار شدید
    نفخ و ورم روده‌ها
    معده درد شدید
    بدن درد
    سر درد

درد معده، نفخ شدید شکم و همچنین تنگی نفس در ویروس جدید گوارشی مرداد 1402 به قدری زیاد است که احساس می‌کنید قرار است سکته کنید! به طوری که بسیاری از افراد با ابراز ناراحتی معده و نگرانی از بابت سکته قلبی به پزشکان مراجعه می‌کنند.

آیا ویروس گوارشی واگیردار است؟

بله. این عارضه گوارشی راه انتقال سخت و پیچیده‌ای ندارد و می‌تواند به راحتی از طریق راه‌های زیر منتقل شود:

    نوشیدن آب آلوده
    تماس با سطوح آلوده
    خوردن غذاهای آلوده
    تماس دست و پوست بدن با فرد مبتلا به ویروس

نشانه‌های ویروس کرونای گوارشی

اگر به ویروس جهش یافته و گوارشی کرونا مبتلا شده باشید، علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

    درد معده
    درد شکم و بالای ناف
    اسهال مزمن به مدت چند روز
    احساس حالت تهوع و استفراغ

این علائم همانند زمانی است که مسمومیت را تجربه می‌کنید و در عرض چند 5 الی 6 روز از بین می‌روند.

تفاوت ویروس گوارشی جدید با ویروس کرونا چیست؟

اولین تفاوت این دو ویروس در مدت زمان ابتلای هر یک از آن‌ها است. ویروس جدید گوارشی که میان کودکان و افراد میانسال به وفور دیده می‌شود به مدت 24 الی 72 ساعت (2 الی 3 روز) طول می‌کشد و هیچ داروی خاصی برای درمان ندارد. اما اگر ویروس کرونای گوارشی را گرفته باشید، به مدت 5 تا 6 روز اسهال هستید و برای درمان نیاز به قرص و دارو دارید.

برای مطمئن شدن از اینکه کدام ویروس را گرفتید، بهتر است تا به محض شروع علائم به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید.

چه کسانی در معرض خطر ابتلا به نوروویروس گوارشی هستند؟

عواملی که شما را در معرض خطر ابتلا به اسهال و استفراغ این ویروس گوارشی می‌کنند، عبارتند از:

    تماس نزدیک پوستی با فردی که به این ویروس مبتلا می‌باشد.
    خوردن غذاهای نیم پز و یا غذاهایی که خوب پخته نشدند.
    خوردن میوه و سبزیجاتی که خوب شسته نشده باشند.
    نوشیدن آب و آبمیوه‌های طبیعی آلوده به این ویروس

چطور از ویروس گوارشی واگیردار در امان باشیم؟

راهکارهایی موثری برای پیشگیری و در امان ماندن از ابتلا به ویروس جدید و واگیردار گوارشی وجود دارند که عبارتند از:

نکات بهداشتی را به دقت رعایت کنید:

نکات بهداشت فردی خودتان را به دقت رعایت کنید و همچنین پیش از مصرف انواع میوه و سبزیجات آن‌ها را به خوبی بشویید و ضد عفونی کنید. حتماً دست‌های خودتان را پیش از هر وعده غذایی بشویید و از تماس دست آلوده با دهن و چشم‌هایتان پرهیز کنید.

وعده‌های غذایی‌تان را به خوبی بپزید:

در نظر داشته باشید که ویروس‌های گوارشی به خصوص نوروویروس، نسبت به گرما مقاوم هستند و از بین نمی‌روند. این ویروس تا دمای 145 درجه فارنهایت هم می‌تواند زنده و فعال باقی بماند. سعی کنید برای پخت غذاها به خصوص گوشت و مرغ و سبزیجات، حوصله بسیاری به خرج دهید و اجازه دهید تا غذای شما به خوبی پخته شود.

به پزشک متخصص گوارش مراجعه کنید:

در صورتی که علائم این ویروس گوارشی اعم از درد شدید شکمی، نفخ و یا حالت تهوع و استفراغ رنج می‌برید، بدون فوت وقت به دکتر متخصص گوارش مراجعه کنید. به هیچ وجه به صورت خودسرانه دارو مصرف نکنید چرا که این ویروس، با آنتی بیوتیک و مسکن درمان نمی‌شود.

دقت داشته باشید که در طول مدت بیماری حتماً آب و مایعات فراوانی بنوشید. چرا که نوروویروس (ویروس گوارشی) تا 2 هفته بعد از مبتلا شدن و رفع علائم، همچنان در مدفوع بیمار فعال خواهد ماند.

از دست زدن و تماس با سطوح تمیز در خانه و محل کار پرهیز کنید:

یکی دیگر از راهکارها برای در امان ماندن از ویروس گوارشی جدید، عدم برقراری تماس دست فرد آلوده با سطوح تمیز است. سعی کنید در مدت بیماری به سمت آشپزخانه نروید و دست به چیزی نزنید. مدام دست‌هایتان را بشویید و اگر هم به جایی دست زدید، حتماً آن قسمت را ضد عفونی کنید.

آیا بیماری گوارشی جدید قابل درمان است؟

بله. اما نیازی به قرص و داروی آنتی بیوتیک ندارد. نوروویروس گوارشی در شدیدترین حالت خود هم در طی 2 الی 3 روز از بین می‌رود. تنها توصیه پزشکان برای درمان سریع‌تر و دفع این ویروس از بدن شما، نوشیدن آب و مایعات فراوان و چند روز استراحت است. در برخی موارد نیز ممکن است یک سرم برای افزایش میزان مایعات دریافتی به بیمار تزریق شود.

برچسب‌ها:
بیماری
ارسال نظرات