به گزارش اقتصاد معاصر؛ انتشار اخباری در خصوص مرگ چند کودک به دلیل استفاده از ماکارانی های آلوده در نقاط مختلف کشور باعث ایجاد ترس و نگرانی بین مردم شده است و این اتفاق های تلخ اجتماعی که باعث شد تحقیقات زیادی در این خصوص انجام گیرد و سازمان ملی استاندارد هم توضیحاتی در این خصوص ارائه کردند همچنین نکاتی برای جلوگیری از مسموم شدن ماکارونی را نیز اعلام کردن در ادامه این خبرماجرای فوت دوکودک تهرانی بر اثر مصرف ماکارانی سمی ؛ ماجرای فوت رنیکای 7 ساله، اطلاعیه سازمان استاندارد و ... را خواهیم آورد.
بهدنبال مرگ هولناک ۲ کودک خانواده تهرانی پس از مصرف ماکارونی، تحقیقات جنایی در رابطه با این پرونده آغاز شد.
به گزارش تسنیم، مرداد ماه امسال، مرگ مشکوک ۲ برادر ۱۶ماهه و ۸ساله در یکی از بیمارستانهای تهران به قاضی محسن اختیاری؛ بازپرس ویژه قتل شعبه اول دادسرای امور جنایی گزارش داده شد.
با اعلام این خبر، بررسیها آغاز شد و اجساد برای معاینات دقیقتر به سالن تشریح پزشکی قانونی منتقل شد که در این شاخه از تحقیقات متخصصان اعلام کردند این ۲ برادر خردسال براثر "مسمومیت ناشناخته با عامل ناشناخته" فوت کردهاند!
ماجرای مرگ مشکوک
بدین ترتیب پرونده وارد فاز جنایی شد و تیم تحقیق در نخستینگام پی بردند خانواده این ۲ برادر پس از خوردن "ماکارونی" خانگی حالشان بد شده است.
در والدین پس از مصرف غذا، علائمی مانند تهوع، تاری دید و استفراغ شدید ظاهر شد. با شدت گرفتن علائم، نگرانی افزایش یافت و از همسایگان کمک خواسته شد، همسایگان بهسرعت به محل رسیدند و با مشاهده وضعیت بحرانی، اورژانس را مطلع کردند.
در ادامه مشخص شد پس از اینکه امدادگران اورژانس خانه را ترک کردند، پس از گذشت چند ساعت، وضعیت جسمانی اعضای خانواده بهشدت وخیمتر شد، در نهایت، همگی به بیمارستان رفتند و تحت درمان قرار گرفتند و ترخیص شدند.
با وجود بهبود نسبی وضعیت والدین و فرزندان، خانواده به خانه بازگشتند؛ با این حال، وضعیت جسمانی کودک ۱۶ماهه بهطور ناگهانی وخیم شد و او مجدداً دچار استفراغهای شدید شد، بهدنبال آن، کودک بزرگتر نیز علائم مشابهی را نشان داد، در حالی که هر دو کودک برای انتقال فوری به بیمارستان آماده شدند، در مسیر بیمارستان، کودک ۱۶ماهه جان خود را از دست داد، تلاشها برای نجات او در بیمارستان بینتیجه ماند.
پزشکان اورژانس با فوریت به بررسی وضعیت کودک بزرگتر پرداختند و تلاش کردند شرایط او را بهبود بخشند، با توجه به وخامت حال او، توصیه شد که کودک بهسرعت به بیمارستان دیگری منتقل شود، این انتقال با سرعت انجام شد، اما با وجود تمام تلاشها، کودک بزرگتر ۲۴ ساعت پس از درگذشت برادر کوچکتر خود جان باخت.
آزمایش غذاهای مصرفشده
پس از تحقیقات مقدماتی، غذاهای مصرفشده شب حادثه برای آزمایش به پزشکی قانونی ارسال شد که متخصصان نیز اعلام کردند غذاهای موردنظر حاوی مواد مسمومکننده نبوده است.
با توجه به اینکه فرضیه وقوع جنایت در پرونده مطرح است، بازپرس جنایی به تیم تحقیق دستور داد با اقدامات فنی و اطلاعاتی گسترده بررسیهای خود را در رابطه با این پرونده ادامه دهند.
تحقیقات قاضی اختیاری از شعبه اول دادسرای امور جنایی، جهت کشف زوایای پنهان پرونده در رابطه با فرضیه وقوع جنایت ادامه دارد و افرادی نیز تحت تحقیق قرار گرفتهاند.
آرمین بادامی دزفولی، پدر آرنیکا، از نحوه مرگ دختر هفتسالهاش میگوید و معتقد است که پس از خوردن ماکارونی، این خانواده سه نفره دچار مسمومیت غذایی شدهاند که در نهایت منجر به جان باختن دخترش شد.
به گزارش رکنا، او توضیح میدهد: در 26 مهرماه سال جاری، روز پنجشنبه، ماکارونی پختیم. پس از خوردن غذا، دخترم اعلام کرد که دل درد شدیدی دارد و پنج دقیقه بعد، استفراغهایش شروع شد. سریعاً او را به درمانگاه فوق تخصصی کودکان در خیابان پهلوان شرقی اهواز بردم. پزشکان گفتند که او دچار یک ویروس جدید شده است، سرم تجویز و تزریق کردند و ما به خانه بازگشتیم.
او ادامه میدهد: پس از آن همسرم دچار سرگیجه، دل درد و حالت تهوع شد، او را نزد پزشک بردم و یک سرم دریافت کرد. سپس من هم علائم مشابهی پیدا کردم و برای خودم آمپول تزریق کردم و دو قرص خوردم. شب هنگام حال دخترم بدتر شد و مجدداً او را نزد پزشک بردم و یک سرم دیگر تزریق کردند.
بیمارستان برای آرنیکا 7 ساله چه کرد؟!
پدر آرنیکا عنوان میکند: فردای همان روز، 27 مهرماه، وضعیت دخترم همچنان وخیم بود و به بیمارستان گلستان اهواز مراجعه کردیم. در آنجا یک آمپول ضد تهوع تزریق کردند و گفتند که مشکل خاصی ندارد و به دلیل حضور بیماران عفونی در بیمارستان، او را نگه نمیدارند. بعد از ظهر، هنگام مراجعه به مغازهام، وضعیت آرنیکا بدتر شد و دوباره او را به درمانگاه بردم. پزشکان اعلام کردند که باید در بیمارستان بستری شود.
بادامی از لحظه بستری شدن دخترش میگوید و عنوان میکند: ساعت 18:30 او را به بیمارستان بردیم و بستری شد. مجدداً برایش سرم زدند، اما متاسفانه در این بیمارستان با وسعتی که داشت، هیچ متخصصی حضور نداشت تا مسمومیت دخترم را تشخیص دهد. پزشک شیفت نیز در مجموعه حضور نداشت و سرپرست بخش حدود دو ساعت با پزشک شیفت تلفنی مشغول صحبت بود و علائم آرنیکا که یکی از آنها قند خون بالا بود را اعلام میکرد.
مرگ دردناک آرنیکا پس از 48 ساعت
این پدر داغدار در پایان خاطرنشان کرد: ساعت 22:45 شب، دخترم جان خود را از دست داد و پیکر او را به پزشکی قانونی منتقل کردند. به ما گفته شد که جواب پزشکی قانونی شش ماه دیگر اعلام میشود؛ با این حال، در گواهی بیمارستان علت مرگ مسمومیت غذایی ذکر شده است و دخترم پس از خوردن ماکارونی هیچ مواد غذایی دیگری مصرف نکرده بود.
سازمان ملی استاندارد اعلام کرد: حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد می شود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید.
بر اساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده»، به آگاهی میرساند، انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری است و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فراوردههای مورد نظر را از منظر ویژگیهای کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوطه مورد پایش، کنترل و نظارت قرار میدهد.
فرآوردههایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب میشود. باسیلوس سرئوس، نوعی باکتری گرم مثبت هوازی اسپوردار مقاوم به حرارت است که سم حاصل آن در غذاهای پخته میتواند موجب بروز مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود. اسپور این باکتری در گرم کردنهای مکرر غذا، زنده مانده و مجدد تکثیر میشود.
لذا توصیه میشود، حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد میشود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید.
شایان ذکر است، احتمال رشد باکتری باسیلوس سرئوس در فرآورده ماکارونی خام وجود ندارد.
با توجه به اجباری بودن فرآورده ماکارونی پیشنهاد میشود، در هنگام خرید و مصرف این دسته از فرآوردهها به تاریخ تولید و انقضای درج شده بر روی برچسب محصول دقت شود و از خرید فراوردههای فاقد نشان ملی استاندارد با کد ده رقمی و یا خرید فراوردههای فاقد بسته بندی (فله) خودداری شود.
همچنین توصیه میشود، برای اطمینان از محصولات خریداری شده، کد ده رقمی زیر نشان استاندارد را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال نمایند تا از اعتبار و اصالت پروانه نشان ملی استاندارد ایران اطمینان حاصل نمایند و در صورت مشاهده هرگونه مغایرت به ادارات کل استاندارد استان مربوطه مراجعه یا از طریق سامانه ۱۵۱۷ یا پورتال سازمان به نشانی http://www.inso.gov.ir اعلام شود تا اقدام لازم به عمل آید.
پس از پخت، ماکارونی را در کمتر از ۲ ساعت در ظرف دربسته و در یخچال قرار دهید.
از گرم کردن چندباره ماکارونی پرهیز کنید.
در صورت تغییر رنگ، بو یا مزهی ماکارونی، از مصرف آن خودداری کنید.
ماکارونی را قبل از مصرف به دمای مناسب (حدود ۷۴ درجه سانتیگراد) گرم کنید تا باکتریهای مضر از بین بروند.
اگر پس از خوردن ماکارونی دچار علائم مسمومیت غذایی مانند تهوع، استفراغ، اسهال یا دلدرد شدید، بهتر است با پزشک مشورت کنید.
دیوونه مون کردید...