رسانه‌های عبری: یمنی‌ها در حال سوزاندن باقیمانده اقتصاد اسرائیل هستند

رسانه‌های عبری اذعان کردند تشدید عملیات‌های نیرو‌های مسلح یمن در عمق اسرائیل و هدف‌گیری تاسیسات حیاتی به معنای سوزاندن باقیمانده اقتصاد فرسوده آن است.
رسانه‌های عبری: یمنی‌ها در حال سوزاندن باقیمانده اقتصاد اسرائیل هستند
کد خبر:۱۱۶۸۴

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ با تداوم جنایات دشمن صهیونیستی در نوار غزه چرخ اقتصاد دشمن هم همچنان به عقب می‌چرخد و بحران‌های زیادی را به همراه خود حمل می‌کند. با وجود توقف جنگ جبهه شمالی، اما با ادامه عملیات‌های روزانه و منحصر به فرد یمن که عمق دشمن را هدف می‌گیرد بحران‌های مهاجرت معکوس، فرار سرمایه و بی میلی شرکت‌های حمل و نقل هوایی برای جابجایی مسافر به و از سرزمین‌های اشغالی همچنان ادامه دارد؛ علاوه بر محاصره دریایی خفه کننده‌ای که توسط نیرو‌های مسلح یمن بر دشمن تحمیل شده است.

در هفته گذشته گزارش‌هایی درباره افزایش فقر در جامعه صهیونیستی (یک چهارم اسرائیلی‌ها زیر خط فقر هستند) و تشدید بحران حمل و نقل هوایی اسرائیل درادامه سقوط رشد اقتصادی این رژیم و کاهش صادرات و واردات به دلیل محاصره دریایی یمن علیه سرزمین‌های اشغالی منتشر شد و حالا رسانه‌های دشمن صهیونیستی گزارش‌های تازه تری از تداوم فرار سرمایه گذاران به دلیل تهدید‌های امنیتی علیه شهر‌های این رژیم منتشر کردند به خصوص که عملیات‌های تقریبا روزانه یمنی‌ها علیه شهر‌های اسرائیلی اهداف حیاتی و نظامی حساس آنجا را هدف گرفته است.

به اذعان روزنامه صهیونیستی «کالکالیست» متخصص در امور اقتصادی اسرائیل، میزان سرمایه گذاری در شهر‌های فلسطین اشغالی در سه ماهه پایانی سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۶ درصد کاهش داشته است با وجود اینکه حملات موشکی حزب الله به مناطق حیاتی و صنعتی در حیفا و باقی شهر‌های شمال اسرائیل متوقف شده است و این اوضاع موید این است که عملیات نیرو‌های مسلح با سرعت بالایی به دشمن ضربه از نظر اقتصادی، امنیتی و نظامی ضربه می‌زند.

این روزنامه صهیونیستی توضیح داد که اغلب سرمایه گذارانی که حاضر به ماندن در فلسطین اشغالی نشده اند از کشور‌های اروپایی و شرق آسیا هستند تا معلوم شود که سرمایه داران در کشور‌های بزرگ صنعتی در اروپا و شرق آسیا کاملاً متوجه شده اند که شهر‌های فلسطین اشغالی دیگر برای سرمایه گذاری امن نیستند.

کالکالیست افزود: از همین رو باید گفت همه آنچه از دستاورد‌های اقتصادی و سرمایه گذاری که اسرائیل به آن می‌بالید عملاً سقوط کرده است. 

اقتصاد اسرائیل تا دست‌کم ۵ سال بعد جنگ هم بهبود نمی‌یابد

گزارش‌های دیگر رسانه‌های عبری نیز حاکی است که بحران‌های اقتصادی اسرائیل حتی تا پنج سال پس از جنگ هم ادامه خواهد داشت یعنی بد نامی که جنگ برای اقتصاد و سرمایه گذاری در اسرائیل برجای گذاشت عاملی برای فرار پول و سرمایه از اسرادیل شده است.

کالکالیست با بررسی برجسته‌ترین صندوق‌های سرمایه گذاری خارج شده از فلسطین اشغالی، توضیح داد: بزرگترین صندوق‌های سرمایه گذاری آمریکایی و اروپایی از اسرائیل خارج شده اند و از ۲۰ صندوق تنها ۸ صندوق باقی مانده است و بقیه صندوق‌ها در حال بررسی امکان کاهش سرمایه گذاری‌های خود و فروش بخشی از دارایی‌های خود برای جلوگیری از ضرر بیشتر هستند آن هم توجه به حوادثی که این روز‌ها در شهر‌های اشغالی فلسطین رخ می‌دهد. 

بدترین فرار سرمایه‌ها از بخش فناوری به عنوان ستون فقرات اسرائیل بوده است

کالکالیست تاکید کرد: کاهش چشمگیر سرمایه گذاری‌ها در اسرائیل به دلیل وابستگی اسرائیل به منابع درآمدی در حوزه فناوری است که بیش‌ترین آسیب را از جنگ دیده و بیش‌ترین فرار سرمایه‌ها مربوط به همین بخش بوده است در حالی که یک چهارم درآمد اسرائیل هم از همین بخش فناوری به دست می‌آید و ده‌ها میلیارد دلار به خزانه اسرائیل تزریق می‌کند.

این در حالی است که گزارش‌های قبلی اسرائیل حاکی است نیمی از سرمایه‌گذاران در بخش فناوری به دلیل بحران‌های اشتغال ایجاد شده ناشی از اعزام به خدمت اجباری و همچنین بحران حمل‌ونقل دریایی و هوایی که عملیات‌های یمنی‌ها لبنانی‌ها و عراقی‌ها برای اسرائیل ایجاد کردند،، اسرائیل را ترک کردند.. گزارش‌های رسانه‌های عبری همچنین درباره خطر‌های تداوم عملیات‌ها از چند جبهه علیه اسرائیل بر امکان ورشکستگی این رژیم هشدار دادند.

کالکالیست تاکید کرد تداوم خطرات علیه اسرائیل آنچه از بخش فناوری و دیگر بخش‌ها نظیر بهداشت، محیط زیست، آموزش و توسعه باقی مانده تهدید می‌کند. این بخش‌ها همگی با کمبود بودجه مواجهند، زیرا کابینه بودجه اضافی برای هزینه‌های نظامی به زیان دیگر بخش‌ها اختصاص داده است.

این روزنامه افزود: تجزیه و تحلیل آمار نشان می‌دهد در حال حاضر سرمایه گذاری‌ها در بخش فناوری بر بخش امنیت سایبری متمرکز است و فعالیت سرمایه گذاران خارجی در دیگر بخش‌های فناوری با کاهش شدیدی مواجه بوده و رشد تعداد نیرو‌های فعال در این بخش هم متوقف شده است. 

افزایش مهاجرت معکوس در اسرائیل

به نوشته کالکالیست همه اینها گواه برمهاجرت معکوس مغز‌ها و صاحبان تخصص‌های خاص در حوزه فناوری است که معضل کابینه را دوچندان کرده است، به‌ویژه که در مقاطع گذشته شاهد خروج ده‌ها هزار نفر با تخصص‌های خاص از اسرائیل بودیم و اکثریت کسانی که اسرائیل را ترک کردند قصد بازگشت مجدد ندارند.

این روزنامه افزود: یکی از جنبه‌های نگران‌کننده عدم رشد تعداد کارکنان در بخش فناوری اسرائیل است و این رکود نشان‌دهنده مشکلی عمیق است که خلاقیت و نوآوری در ایجاد و تاسیس استارت‌آپ‌ها از بین رفته است. این روزنامه بار دیگر تاکید کرد که تهدید‌های پیرامون اسرائیل و عدم ثبات سیاسی، امنیتی و نظامی دائماً به فرار سرمایه گذاران کمک می‌کند و تداوم جنگ در نوار غزه و محاصره آنجا و به تبع آن بیشتر شدن تهدید‌ها علیه اسرائیل بحران‌های اقتصادی اسرائیل را وخیم‌تر خواهد کرد. به نوشته کالکالیست آمار و ارقامی که در برخی گزارش‌ها درباره بهبود اقتصاد و تولید داخلی منتشر می‌شود غیرواقعی است و در واقع واقعیت‌ها تا زمانی که اقتصاد اسرائیل به وضعیتی فاجعه بار برسد پنهان مانده است.

با این اعداد و ارقام و آنچه در گزارش‌های قبلی پیش از آن آمده است، اسرائیل در مسیر خودکشی قرار گرفته است، زیرا اقتصاد، امنیت داخلی و جبهه سیاسی آن فرسوده شده و اختلافات در داخل آن بر سر جنگ تشدید شده و در شرایطی که یمنی‌ها در حال به آتش کشیدن اقتصاد باقی مانده اسرائیل هستند تداوم جنگ غزه به قیمت مرگ اقتصاد اسرائیل تمام خواهد شد.

ارسال نظرات