گرانی در آمریکا با جنگ تجاری ترامپ کلید می‌خورد

با اجرای تعرفه‌های جدید آمریکا بر واردات از کانادا، مکزیک و چین، نگرانی‌ آمریکایی‌ها درباره افزایش قیمت‌ها و تشدید تورم بالا گرفته است، در حالی که واکنش متقابل این کشورها محتمل است اما ابهام در اعمال تعرفه بر نفت، بازار انرژی را متزلزل کرد.
گرانی در آمریکا با جنگ تجاری ترامپ کلید می‌خورد
کد خبر:۱۴۴۴۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ اقتصاددانان هشدار دادند که فرا رسیدن موعد وعده ترامپ برای افزایش تعرفه‌ها بر واردات از کانادا، مکزیک و چین به معنای کلید خوردن افزایش قیمت‌ها در همه بخش‌ها است و اگر بر نفت وارداتی هم اعمال شود، اوضاع اقتصادی آمریکا وخیم‌تر خواهد شد. 

کارولین لوویت، سخنگوی کاخ سفید روز جمعه به خبرنگاران اعلام کرد که از شنبه، کالاهای صادراتی از کانادا و مکزیک به آمریکا با تعرفه ۲۵ درصدی مواجه خواهند شد، در حالی که محصولات چینی مشمول تعرفه ۱۰ درصدی می‌شوند. 

با این حال، هنوز تصمیم‌گیری نشده که آیا این تصمیم شامل واردات نفت از دو کشور کانادا و مکزیک نیز می‌شود یا خیر که در صورت اینکه جواب مثبت باشد، می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر قیمت انرژی و هزینه زندگی در ایالات متحده داشته باشد. 

دونالد ترامپ، رئیس جمهور گفته که این اقدامات برای رسیدگی به چندین موضوع از جمله مهاجرت غیرقانونی، قاچاق فنتانیل و کسری تجاری با کانادا و مکزیک انجام می‌شود.

وی همچنین به برنامه‌های آتی برای اعمال تعرفه گمرکی بر محصولات چینی اشاره و تاکید کرد: «چین مسؤولیت ورود فنتانیل به ایالات متحده را بر عهده دارد و این امر منجر به مرگ صدها هزار نفر به دلیل سوءمصرف مواد مخدر شده است.» 

کانادا و مکزیک پاسخ می‌دهند 

این تصمیمات بی پاسخ نماند، به طوری که دولت‌های کانادا و مکزیک اعلام کردند که اقداماتی را علیه تعرفه‌های آمریکا اتخاذ خواهند کرد، در حالی که آنها سعی کردند به واشنگتن اطمینان دهند که برای رفع نگرانی‌های آمریکا در مورد مرزها و تجارت تلاش می‌کنند. کانادا پیشنهاد ارائه راه‌حل‌های جایگزین برای جلوگیری از ورود به یک جنگ تجاری فراگیر را داده بود اما به نظر می‌رسد که دولت آمریکا بدون هیچ‌گونه عقب‌نشینی به اجرای تصمیم خود ادامه می‌دهد. 

اعمال تعرفه شامل نفت هم می‌شود؟ 

هنوز تصمیم‌گیری نشده که آیا نفت وارداتی از کانادا و مکزیک مشمول این عوارض گمرکی می‌شود یا خیر. این ابهام نگرانی‌های زیادی را در میان کارشناسان انرژی ایجاد می‌کند، زیرا ۴۰ درصد از عرضه نفت آمریکا به واردات بستگی دارد که بیشتر آن از کانادا می‌آید. 

در صورت اعمال تعرفه بر نفت، این امر ممکن است که منجر به افزایش هزینه سوخت و انرژی شود و این امر مستقیما بر اقتصاد آمریکا تأثیر می‌گذارد و قیمت بنزین، حمل‌ونقل و کالاهای اساسی را افزایش می‌دهد. 

اقتصاددانان هشدار دادند که این اقدام ممکن است با وعده ترامپ برای کاهش هزینه‌های زندگی در تضاد باشد، زیرا انتظار می‌رود که شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان، بار این افزایش قیمت‌ها را به دوش بکشند. 

بازگشت جنگ تجاری با چین 

اما سیاست‌های تجاری ترامپ محدود به آمریکای شمالی نشده و وی تهدیدات خود مبنی بر اعمال عوارض اضافی بر محصولات چینی را که در مرحله اول به ۱۰ درصد می‌رسد را عملی کرد. در حالی که در مبارزات انتخاباتی قبلی خود تهدید کرده بود که عوارض بیشتری را  تا ۶۰ درصد اعمال خواهد کرد.

از سوی دیگر، چین به دنبال آرام کردن اوضاع بود، به طوری که دنگ شیائوکسیانگ، معاون نخست وزیر چین در جریان مجمع اقتصادی داووس اظهار داشت که پکن به دنبال راه حل «برد-برد» است. این کشور بر تمایل خود برای افزایش حجم واردات به جای ورود به یک جنگ تجاری جدید تاکید کرد. 

پیامدهای احتمالی تصمیمات ترامپ

عوارض گمرکی که اساسا مالیات بر واردات است، معمولا قیمت کالاهای وارداتی را افزایش می‌دهد و این امر موجب می‌شود که مصرف‌کنندگان برای تقویت اقتصاد ملی به خرید محصولات داخلی بپردازند. با این حال، اعمال تعرفه‌ها بر واردات انرژی ممکن است معکوس باشد، زیرا هزینه‌های اضافی برشرکت‌ها و مصرف‌کنندگان تحمیل می‌کند که منجر به افزایش قیمت‌ها در بخش‌های مختلف خواهد شد. 

اقتصاددانان بر این باورند که این اقدامات ممکن است فشارهای تورمی را در آمریکا تشدید کند، به ویژه اگر کانادا، مکزیک و چین با اعمال تعرفه‌های متقابل بر صادرات آمریکا پاسخ دهند و این ممکن است منجر به آشفتگی در بازارهای مالی آمریکا و کاهش اعتماد سرمایه‌گذاران شود. 

با فرارسیدن تاریخ اجرای تعرفه‌ها، ترس از اینکه این مرحله منجر به جنگ تجاری جهانی شود که بر قیمت انرژی، بازارهای مالی و اقتصاد آمریکا تاثیر خواهد گذاشت، افزایش یافته است.

ارسال نظرات