افزایش ۱۰ میلیون لیتری تولید بنزین
به گزارش اقتصاد معاصر؛ محمد صادق عظیمی فر مدیرعامل پالایش و پخش فرآوردههای نفتی امروز (یکشنبه ۱۴ بهمن) در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری در خصوص مدیریت هوشمند زنجیره تأمین سوخت کشور گفت: در حال حاضر در کشور ۱۰۰ میلیارد لیتر فرآورده نفتی توزیع میشود که ارزش آن بالغ بر ۵۰ میلیارد دلار است.
معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش با بیان اینکه پس از انقلاب تولید بنزین ۶ تا ۷ برابر شد، افزود: تولید روزانه گازوئیل با رشد ۱۳ میلیون لیتری نسبت به متوسط تولید سال قبل، به ۱۲۴ میلیون لیتر در روز -در آذرماه امسال- رسید که این میزان در دیماه نیز تکرار شد و رکوردی بیسابقه بر جای گذاشت.
وی ادامه داد: همچنین متوسط تولید روزانه بنزین در ۵ ماه اخیر ۱۰ میلیون لیتر افزایش یافته است.
قاچاق سوخت قابل صفر شدن نیست
عظیمی فر درباره قاچاق سوخت گفت: پدیده قاچاق سوخت را کتمان نمیکنیم. بخشی از رشد مصرف بهخاطر قاچاق است. بهخاطر اختلاف قیمت، قاچاق قابل صفر شدن نیست اما بهدنبال به حداقل رساندن قاچاق سوخت با پیادهسازی سیستم پایش لحظهای و مدیریت هوشمند زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی کشور هستیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه باید اتلافهای زنجیره تولید، انتقال و توزیع فرآورده را به حداقل برسانیم، گفت: با استفاده از طرح پایش لحظهای و هوشمندسازی زنجیره تأمین فرآوردههای نفتی که امروز امضا میشود، هر قطره فرآورده تولیدی پایش میشود تا بتوانیم با به حداقل رساندن مداخله انسانی بر مبنای دادههای لحظهای از اتلافهای مختلف مانند اتلاف زمان، قاچاق و انرژی جلوگیری کنیم.
وی تأکید کرد: بهدنبال مدیریت زنجیره پالایش و پخش با استفاده از ابزارهای کارآمد هستیم و در این طرح از پیشرفتهترین سیستمهای اندازهگیری استفاده میکنیم.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با بیان اینکه در این طرح از اینترنت اشیا استفاده میشود و پس از جمعآوری دادهها برای تحلیل از ابزارهای هوش مصنوعی استفاده خواهیم کرد، گفت: در این طرح سه مجموعه درجه یک کشور مشارکت دارند تا بتوانیم با همافزایی مسئولانه این طرح را هرچه سریعتر به نتیجه برسانیم.
۶۰ درصد سوختی که به نیروگاهها تحویل میدهیم هدر میرود
وی با اشاره به اینکه میتوانیم با کمترین هزینه بیشترین ذخیره سازی و صرفه جویی را در حوزه مصرف داشته باشیم، خاطرنشان کرد: مسئله مصرف یکی از مسائلی است که نمیتوان به صورت اختصار به آن پرداخت اما هم راندمان نیروگاهها پایین است و هم مصرف خودروهای کشور دو برابر میانگین جهانی است به این معنی که بالغ بر ۶۰ درصد سوختی که به نیروگاهها تحویل میدهیم هدر میرود.
عظیمی فر با اشاره به اینکه با پایش لحظهای میتوان نظارت بیشتری بر قاچاق سوخت داشت، اظهار کرد: بخشی از افزایش مصرف به دلیل قاچاق است که طرح امروز میتواند مانعی برای این مسئله باشد. به دنبال پایش لحظهای فراوردههای نفتی و جلوگیری از اتلاف هستیم.
وی گفت: ما قاچاق را کتمان نمیکنیم اما به دنبال به حداقل رساندن این پدیده هستیم که با پایش لحظهای و هوشمندسازی زمینه چنین اقدامی فراهم میشود، به طوری که هر قطره از فرآوردهای که در کشور تولید میشود تا لحظه تحویل به مصرف کننده به صورت لحظهای پایش میشود. در واقع میتوان با جمعآوری دادههای تولید و انتقال و با به حداقل رساندن مداخله انسانی به صورت یکپارچه دادهها را تحلیل کرد.