۱۵:۱۱ ۱۴۰۳/۱۱/۲۰
عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌و‌گو با «اقتصاد معاصر»؛

چاره‌ای جز فشارافزایی در میدان‌های گازی نداریم؛ ۱۸ میلیارد دلار تخصیص یافت

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به ناترازی انرژی که در کشور وجود دارد و همچنین خطر جدی کاهش تولید گاز، هیچ چاره‌ای جز اجرای طرح فشارافزایی وجود ندارذ، امیدواریم که دولت این موضوع را به‌ صورت جدی پیگیری کرده و آن را به نتیجه برساند.
چاره‌ای جز فشارافزایی در میدان‌های گازی نداریم؛ ۱۸ میلیارد دلار تخصیص یافت
کد خبر:۱۴۸۰۵

مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره پیامد‌های عدم اجرای طرح فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی اظهار داشت: در حال حاضر در بسیاری از میدان‌های گازی کشور، به‌ ویژه در نیمه دوم عمر بهره‌برداری، با کاهش فشار مواجه هستیم. شرایط به‌ گونه‌ای است که چاره‌ای جز اجرای پروژه فشارافزایی نداریم و حتی تاکنون نیز در این زمینه تاخیر داشته‌ایم. بنابراین باید هرچه سریع‌تر این طرح اجرا شود. 

وی افزود: دولت برنامه‌ریزی مناسبی برای این موضوع داشته و پیگیری‌های لازم را انجام داده است. رقمی حدود ۱۸ میلیارد دلار برای این پروژه پیش‌بینی شده و به نظر می‌رسد که قرارداد‌ها و روش‌های تامین مالی نیز به‌ زودی نهایی شده و کار آغاز خواهد شد. 

نخعی یادآور شد: در شرایط کنونی، با توجه به ناترازی انرژی که در کشور وجود دارد و همچنین خطر جدی کاهش تولید گاز، واقعا هیچ راهکاری جز اجرای طرح فشارافزایی وجود ندارد. امیدواریم که دولت این موضوع را به‌صورت جدی پیگیری کرده و آن را به نتیجه برساند. در مجلس نیز بر این موضوع نظارت کرده و پیگیری‌های لازم را انجام می‌دهیم تا هرچه سریع‌تر اجرایی شود. 

وی در مورد قرارداد همکاری با روسیه تصریح کرد: در خصوص تفاهم‌نامه ۴۰ میلیارد دلاری که با روسیه امضا شد، باید گفت که تاکنون این تفاهم‌نامه به‌ طور عملیاتی پیش نرفته است. به دلایل مختلف، طرف روسی تمایل چندانی به ورود عملی در این حوزه نشان نداده است. البته باید منتظر ماند و دید که در آینده چه اتفاقی رخ خواهد داد. 

عضو کمیسیون انرژی گفت: گزارش‌هایی از سوی دولت ارائه شده که نشان می‌دهد اقداماتی در راستای توسعه میادین مشترک آغاز شده اما توسعه میدان‌های نفت و گاز یک موضوع پیچیده و چالشی است که در کوتاه‌مدت به نتیجه نخواهد رسید. با این حال، آغاز این اقدامات و تدوین برنامه‌های مشخص، گام‌های مثبتی محسوب می‌شوند. 

وی ادامه داد: در کمیسیون انرژی جلساتی درباره این موضوع برگزار شده و در برنامه هفتم نیز سازوکار‌های مناسبی برای دولت در نظر گرفته‌ایم. مشوق‌هایی برای توسعه میادین نفت و گاز و همچنین تغییر در نوع قرارداد‌ها و افزایش سهم شرکت ملی نفت از توسعه میادین در قانون پیش‌بینی شده است. علاوه بر این، در قانون بودجه نیز مشوق‌هایی برای این حوزه در نظر گرفته شد. امیدواریم که وزارت نفت و دولت با تکیه بر این ظرفیت‌ها، توسعه میادین نفت و گاز، به‌ ویژه میادین مشترک را در اولویت قرار دهند. همچنین بر ضرورت ورود صنایع انرژی و پتروشیمی به این حوزه تاکید شده است. 

نخعی تاکید کرد: یکی از موانع جدی در مسیر توسعه، بروکراسی‌های پیچیده اداری است که باید حل شود. در دیدار اخیر فعالان اقتصادی با رهبر معظم انقلاب نیز این موضوع مطرح شد. از جمله مشکلات اصلی، طولانی شدن روند صدور مجوزهاست که اکنون به چهار سال رسیده و موجب نارضایتی و شرمندگی مسوولان شده است. مقام معظم رهبری تاکید کردند که این بروکراسی‌های زائد باید برطرف شود تا بخش خصوصی بتواند راحت‌تر وارد حوزه‌های بالادستی صنعت نفت شود.

ارسال نظرات