وزارت راه و شهرسازی تغییر موضع داد
به گزارش اقتصاد معاصر؛ دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان طی اطلاعیهای اعلام کرد:
پیرو اطلاعیه قبلی در خصوص اعلام نتایج آزمونهای نظام مهندسی ساختمان آبانماه ۱۴۰۳، به آگاهی میرساند طی اعلام کتبی شرکت خدمات آموزشی سازمان سنجش آموزش کشور، بررسی اعتراضات نسبت به پاسخنامهها صورت پذیرفته و موارد تغییر یافته در پاسخنامه و کارنامه داوطلبان اعمال شده است.
همچنین بازبینی دفترچههای آزمون معماری (طراحی) آبانماه ۱۴۰۳ نیز مجدداً بازنگری و نتایج قطعی آزمون در کارنامه شرکتکنندگان اعمال شده است.
داوطلبان میتوانند با مراجعه به سامانه آزمونها به آدرس الکترونیکی inbr.ir نسبت به دریافت کارنامه خود اقدام کنند. با توجه به دستورالعمل ثبتنام آزمون آبانماه ۱۴۰۳ و نظر به بررسیهای دقیق صورت گرفته، نتایج اعلام شده قطعی و صرفاً قبولی شرکتکنندگانی که کلیه شرایط شرکت در آزمون را مطابق راهنمای ثبتنام آزمونها احراز کردهاند مورد تایید بوده و نتایج یاد شده به مدت ۳ سال از تاریخ برگزاری آزمون دارای اعتبار است.
آن دسته از شرکتکنندگانی که موفق به کسب نمره قبولی نشدهاند و در مرحله اول اعلام نتایج با کسب نمرات ۴۸ و ۴۹ مردود اعلام شدهاند به مناسبت ایام دهه مبارک فجر، با موافقت وزیر راه و شهرسازی مبنی بر ارفاق برای آخرین دوره به عنوان قبول مشروط تلقی میشوند و باید در دورههای آموزشی که متعاقباً به اداراتکل راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان ابلاغ خواهد شد شرکت کنند.
بدیهی است این تصمیم صرفاً مربوط به این آزمون بوده و قابل تسری به آزمونهای دورههای آتی نخواهد بود و آن دسته از شرکتکنندگانی که موفق به کسب حد نصاب قبولی نشدهاند میتوانند در آزمونهای دوره بعد شرکت کنند.
در خاتمه خاطر نشان میسازد، گواهی قبولی صرفاً یکی از مدارک لازم برای صدور پروانه اشتغال بهکار بوده و سایر مدارک مورد نیاز توسط اداراتکل راه و شهرسازی و واحدهای صدور پروانه اشتغال به کار، کنترل و بررسی خواهد شد. بدیهی است صِرف قبولی در آزمون بدون احراز سایر شرایط، تعهدی برای صدور پروانه اشتغال بهکار ایجاد نمیکند.
به گزارش تسنیم، اواخر ماه قبل حامد مانیفر مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم در خصوص درخواست برخی از شرکتکنندگان به آزمون ورود به حرفه مهندسی برای ارفاق نمره، اظهار کرد: در دوره وزارت آقای اسلامی با توجه به شیوع ویروس کرونا، مقرر شد تا با توجه به شرایط برای آن دسته از شرکتکنندگان که نمره ۴۸ و ۴۹ را گرفتهاند، ارفاق در نظر گرفته شود.
وی توضیح داد: حدنصاب همه آزمونها از جمله آزمون ورود به حرفه مهندسی ۵۰ از ۱۰۰ است، لیکن با توجه به شرایط آن روز و به دستور وزیر با شرط طی کردن دوره آموزشی نمرات ۴۸ و ۴۹ نیز مورد قبول قرار گرفت.
وی با بیان اینکه با دستور مرحوم رستم قاسمی این وضعیت در سال ۱۴۰۱ نیز برقرار بود، گفت: حتی سال گذشته هم که دیگر خبری از کرونا نبود، این ارفاق را در حق شرکتکنندگان اعمال کردیم.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان با یادآوری اینکه به هنگام ثبتنام امسال اعلام کردیم که حدنصاب قبولی ۵۰ است افزود: در دوره کرونا سالانه یک دوره آزمون برگزار میشد، این در حالی است که سال گذشته سه بار و امسال نیز تا امروز دو بار این آزمون برگزار شده و فرصتهای بیشتری برای داوطلبان فراهم شده است.
مانیفر تاکید کرد: بنابراین، آزمون ورود به حرفه مهندسان به تعداد مناسبی در سال برگزار میشود و ارفاق ناشی از دوره کرونا در سالهای قبل برای قبولی در آزمون معنی ندارد.
وی بیان کرد: واقعیت آن است که بسیاری از مهندسان نیز به قبولی با نمره ۴۸ و ۴۹ اعتراض دارند و آنرا به زیان بخش ساخت وساز کشور میدانند./تسنیم