۳۰/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۸:۳۳
مالیات بر ارزش افزوده ۱۰ درصدی طلا ابلاغ شد حضور وزیر نیرو جهت پاسخگویی به سوال 25 نماینده در کمیسیون انرژی مجلس تامین ۲.۱ میلیارد دلار ارز برای واردات کالا و دارو در ۱۴۰۴ اعلام زمان واریز یارانه دهک‌های ۴ تا ۹+ مبلغ و جدول تغییر جدی در فهرست یارانه‌بگیران+ حذف یارانه این افراد واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ امروز+ کد دستوری استعلام کالابرگ و دهک بندی وقفه ۲ ساله صدور پرونده های جدید مالیاتی برای خانه‌های خالی وصول ۴۶۲ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های لوکس طی۳سال+جدول توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با منابع صندوق توسعه ملی آیا خرید ۱۱ قلم کالای اساسی برای شارژ کالابرگ قابل رصد است؟ آخرین اخبار از ساماندهی کارکنان دولت+ زمان تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی مزایده سیم‌کارتهای توقیفی آغاز شد «طیب‌نیا»؛ گزینه‌ اصلی دولت برای وزارت اقتصاد وزارت اقتصاد: یک ریال وجه نقد رسوبی در حساب دستگاهها نیست منشأ تناقض آمار رشد در مناظره نیلی و خاندوزی قانون مالیات برخانه‌های خالی در تنگنای نقص اطلاعات

عدم بازگشت ارز فرآورده‌های نفتی و چالش تامین منابع یارانه‌ها

به گفته دادستان دیوان محاسبات کشور منابع حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی به طور کامل به سازمان هدفمندی یارانه‌ها نرسیده و این در حالی است که این چالش از پاییز امسال وجود داشته و همچنان بانک مرکزی از آن بی‌اطلاع است و وزارت نفت نیز پاسخی نداده است.
عدم بازگشت ارز فرآورده‌های نفتی و چالش تامین منابع یارانه‌ها
کد خبر:۱۵۹۰۷

به گزارش اقتصاد معاصر؛ داود محمدی، دادستان دیوان محاسبات مجلس اخیراً با بیان اینکه مسئولین بانک مرکزی در پیگیری بازگشت ارز حاصل از صادرات و رفع تعهدات ارزی ترک فعل کرده‌اند و باید به آنها رسیدگی شود، گفته است که متاسفانه مبالغ مربوط به صادرات فرآورده‌های نفتی که منابع آن مربوط به اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها است، به خزانه واریز نشده و بانک مرکزی نیز در این خصوص اظهار بی‌اطلاعی می‌کند. مدیریت وجه در این حوزه برعهده وزارت نفت است. همین موضوع در جای خود سبب بروز مشکلات اقتصادی شده است.

وی تاکید کرده است که دیوان محاسبات مجلس با قید فوریت به این پرونده‌ها رسیدگی خواهد کرد.

تداوم عدم تامین منابع هدفمندی از سوی سه شرکت بزرگ دولتی

با توجه به این اظهارات دادستان دیوان محاسبات می‌توان دریافت که بخشی از کسری منابع هدفمندسازی یارانه‌ها که پرداختی‌های این سازمان را با چالش مواجه کرده است و حتی در مقطعی این مسئله سبب شد تا پرداخت یک مرحله از یارانه‌ها با تاخیر یک روزه انجام شود، مربوط به همین عدم تامین منابع است.

پیش از این موضوعی در خصوص عدم پرداخت منابع وصول شده حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی از سوی سرپرست سابق سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها مطرح شده بود. سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در مهر ۱۴۰۳ با اشاره به نقش حساب واحد خزانه در تامین منابع هدفمندسازی و کسری پیش آمده به دلیل عدم اتصال سه شرکت بزرگ دولتی به این حساب گفت: در ۴ ماهه ۵۴ درصد منابع هدفمندی یارانه‌ها تحقق داشته است.

برهمین اساس به نظر می‌رسد که شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نفت مانند شرکت ملی گاز، شرکت پالایش و پخش و شرکت ملی نفت، همچنان حساب‌های فرعی خود را وارد حساب واحد خزانه نکرده‌اند و به همین سبب هنوز هم شفافیت مالی در خصوص منابع حاصل وصول فرآورده‌های نفتی مشخص نیست.

ارسال نظرات