۰۶/مرداد/۱۴۰۴ | ۰۱:۲۵
کاهش تعداد دام سبک پرواری در بهار سال جاری سه دستورالعمل جدید با موضوع تعدیل حق‌الزحمه خدمات ابلاغ شد فهرست انواع گوشت و فرآورده معاف از مالیات ارزش افزوده اعلام شد ذخایر برنج دولتی به موقع وارد بازار نشد یارانه کدام دهک‌ها حذف می‌شود؟ تمدید مهلت استرداد اظهارنامه و بخشودگی جرایم مالیات ارزش افزوده بهار ۱۴۰۴ پیش‌بینی تردد ۳.۷ میلیون زائر از مرزهای زمینی کشور در اربعین ۱۴۰۴ تلاش‌های ایران برای خروج از لیست سیاه FATF برای منافع ملی است پیامک‌های مالیاتی تنها با سرشماره MALIAT معتبر است مجوز رهبر انقلاب به صندوق توسعه ملی برای سرمایه‌گذاری در انرژی ساعت کاری این ادارات تا پایان هفته تغییر کرد+ جزییات معافیت مالیاتی گوشت شترمرغ و امعاء و احشاء دام سبک و سنگین واریز کالابرگ الکترونیکی امروز ۳۰ تیر ۱۴۰۴+ مبلغ + نحوه استعلام و مشمولین فرصت دوباره برای ثبت اعتراض مالیاتی تا ۷ مرداد تمدید شد افزایش ۴ میلیونی پایگاه مؤدیان با رویکرد جدید مالیاتی سخنان جدید وزیر کار درباره دهک‌بندی خانوارها

عدم بازگشت ارز فرآورده‌های نفتی و چالش تامین منابع یارانه‌ها

به گفته دادستان دیوان محاسبات کشور منابع حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی به طور کامل به سازمان هدفمندی یارانه‌ها نرسیده و این در حالی است که این چالش از پاییز امسال وجود داشته و همچنان بانک مرکزی از آن بی‌اطلاع است و وزارت نفت نیز پاسخی نداده است.
عدم بازگشت ارز فرآورده‌های نفتی و چالش تامین منابع یارانه‌ها
کد خبر:۱۵۹۰۷

به گزارش اقتصاد معاصر؛ داود محمدی، دادستان دیوان محاسبات مجلس اخیراً با بیان اینکه مسئولین بانک مرکزی در پیگیری بازگشت ارز حاصل از صادرات و رفع تعهدات ارزی ترک فعل کرده‌اند و باید به آنها رسیدگی شود، گفته است که متاسفانه مبالغ مربوط به صادرات فرآورده‌های نفتی که منابع آن مربوط به اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها است، به خزانه واریز نشده و بانک مرکزی نیز در این خصوص اظهار بی‌اطلاعی می‌کند. مدیریت وجه در این حوزه برعهده وزارت نفت است. همین موضوع در جای خود سبب بروز مشکلات اقتصادی شده است.

وی تاکید کرده است که دیوان محاسبات مجلس با قید فوریت به این پرونده‌ها رسیدگی خواهد کرد.

تداوم عدم تامین منابع هدفمندی از سوی سه شرکت بزرگ دولتی

با توجه به این اظهارات دادستان دیوان محاسبات می‌توان دریافت که بخشی از کسری منابع هدفمندسازی یارانه‌ها که پرداختی‌های این سازمان را با چالش مواجه کرده است و حتی در مقطعی این مسئله سبب شد تا پرداخت یک مرحله از یارانه‌ها با تاخیر یک روزه انجام شود، مربوط به همین عدم تامین منابع است.

پیش از این موضوعی در خصوص عدم پرداخت منابع وصول شده حاصل از صادرات فرآورده‌های نفتی از سوی سرپرست سابق سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها مطرح شده بود. سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در مهر ۱۴۰۳ با اشاره به نقش حساب واحد خزانه در تامین منابع هدفمندسازی و کسری پیش آمده به دلیل عدم اتصال سه شرکت بزرگ دولتی به این حساب گفت: در ۴ ماهه ۵۴ درصد منابع هدفمندی یارانه‌ها تحقق داشته است.

برهمین اساس به نظر می‌رسد که شرکت‌های زیر مجموعه وزارت نفت مانند شرکت ملی گاز، شرکت پالایش و پخش و شرکت ملی نفت، همچنان حساب‌های فرعی خود را وارد حساب واحد خزانه نکرده‌اند و به همین سبب هنوز هم شفافیت مالی در خصوص منابع حاصل وصول فرآورده‌های نفتی مشخص نیست.