۲۱/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۸:۱۷
پزشکیان: آمریکایی‌ها میتوانند در ایران سرمایه گذاری کنند مجمع تشخیص مصلحت هفته آینده CFT و پالرمو را بررسی می‌کند قالیباف: ارز واردات خودرو مجدداً به ۳ میلیارد دلار افزایش یافت ۲ سول ملی از وزیر کار در مجلس اعلام وصول شد لایحه موافقتنامه مالیاتی بین ایران و بنگلادش تصویب شد سخنگوی دولت: به هفت دهک از هوطنان کالابرگ اختصاص داده شد سفر نظارتی اعضای کمیسیون صنایع و معادن به دامغان جهت بررسی ابعاد حادثه معدن دامغان مالیات بر سوداگری به کسب سودهای نجومی دلالان پایان می دهد طرح «اصلاح قوانین جهت تسهیل در سرمایه‌گذاری برای تولید» در راه مجلس پزشکیان: با اجرای FATF داخلی، بسیاری از مصادیق فساد رفع می‌شود موافقت مجلس با همکاری گمرکی ایران و ژاپن لایحه ارجاع اختلاف بین بانک مرکزی ایران و دولت کره به داوری تصویب شد قالیباف: نظارت‌ها بر دولت باید برای کمک باشد تا مچ‌گیری پورمحمدی جهت بررسی عملکرد بودجه سال ۱۴۰۳ به کمیسیون برنامه و بودجه می‌رود بررسی ظرفیت‌های «قانون تامین مالی تولید و زیرساختها» برای تحقق شعار سال در کمیسیون اقتصادی
سخنگوی وزارت امور خارجه:

پیشنهاد ایران برای مذاکره غیرمستقیم خردمندانه است؛ برداشت تحریم‌ها مذاکرات کارشناسی می‌‌طلبد

سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست خبری امروز خود با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر رفع تحریم‌ها گفت: تحریم‌های متعددی در سطوح مختلف، به‌ ویژه از سوی ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی، علیه ایران اعمال شده که لغو آن‌ها نیازمند مذاکرات کارشناسی دقیق و چندجانبه است.
پیشنهاد ایران برای مذاکره غیرمستقیم خردمندانه است؛ برداشت تحریم‌ها مذاکرات کارشناسی می‌‌طلبد
کد خبر:۱۹۴۸۱

به گزارش اقتصاد معاصر؛ اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: بخش عمده‌ای از تحریم‌های اعمال‌شده علیه ایران، از سوی ایالات متحده آمریکا بوده و کشورهای اروپایی نیز در راستای سیاست‌های واشنگتن، این تحریم‌ها را اجرا می‌کنند. 

وی با تاکید بر ماهیت صلح‌آمیز برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران افزود: همه دغدغه‌های طرف‌های مقابل حول محور اطمینان از صلح‌آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران است، در حالی که از منظر جمهوری اسلامی، این اطمینان کاملا وجود دارد و ما هیچ‌گونه پیچیدگی خاصی در موضوع هسته‌ای کشور نمی‌بینیم. 

سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین بیان کرد: آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تمامی ابزارها و ظرفیت‌های لازم برای راستی‌آزمایی و بازرسی از برنامه هسته‌ای ایران دسترسی دارد. 

وی در ادامه با اشاره به چالش‌های موجود در مسیر رفع تحریم‌ها گفت: تحریم‌های متعددی در سطوح مختلف، به‌ ویژه از سوی ایالات متحده و برخی کشورهای اروپایی، علیه ایران اعمال شده که لغو آن‌ها نیازمند مذاکرات کارشناسی دقیق و چندجانبه است.

ادامه رایزنی‌های هسته‌ای ایران با طرف‌های برجامی

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: در خصوص موضوع هسته‌ای، رایزنی‌ها به‌ صورت مستمر با سه کشور اروپایی، اتحادیه اروپا، چین و روسیه ادامه دارد. همچنین نشست کارشناسی طی امروز و فردا برگزار می‌شود و همچنین یک نشست سه‌جانبه دیگر در مسکو میان ایران، چین و روسیه پیرامون ابعاد مختلف مرتبط با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ در دستور کار است. 

وی در ادامه افزود: این رایزنی‌ها در سطوح کارشناسی و حقوقی پیگیری می‌شود و به‌ زودی نشستی نیز در سطح معاونان با مسوولان جدید سیاست خارجی اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد. همچنین در خصوص برخی تحولات اخیر، تحلیل آن بر عهده طرف مقابل است اما هرکس می‌تواند برداشت خود را از آن داشته باشد.

پاسخ ایران به نامه آمریکا و پیشنهاد مذاکره غیرمستقیم

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: پاسخ نامه آمریکا به ایران داده شده و این موضوع به‌ طور رسمی اعلام گردیده است. تحلیل‌های مختلفی در این خصوص صورت گرفته اما اکنون منتظر تصمیم آمریکا در این زمینه هستیم. 

وی در ادامه افزود: پیشنهاد جمهوری اسلامی ایران برای مذاکره غیرمستقیم، یک پیشنهاد سخاوتمندانه و مبتنی بر تصمیمی مسوولانه و خردمندانه است که با توجه به سوابق و روند مذاکرات هسته‌ای در یک دهه گذشته مطرح شده است. در حال حاضر، ایران ترجیح می‌دهد متمرکز بر پیشنهادات خود باشد و در آینده، تصمیم‌گیری‌ها در زمان مناسب انجام خواهد شد.

موضع شفاف ایران در خصوص برنامه هسته‌ای

بقایی همچنین بیان کرد: موضع جمهوری اسلامی ایران در خصوص برنامه هسته‌ای کاملا شفاف و روشن است و بارها این موضوع از تریبون‌های مختلف اعلام شده است. وزیر امور خارجه نیز در آخرین توییت خود به صراحت تاکید کرد که ایران تحت هیچ شرایطی به دنبال دستیابی به سلاح هسته‌ای نخواهد بود. این موضع جزئی از راهبرد کلان کشور و مبتنی بر فتوای مقام معظم رهبری است. بنابراین، در این خصوص هیچ تردیدی وجود ندارد و هیچگونه ابهامی ایجاد نخواهد شد.

سخنگوی وزارت امور خارجه در این نشست خبری تصریح کرد: در خصوص روابط جمهوری اسلامی ایران با آلمان، باید اشاره کرد که ایران همواره ارزش زیادی برای روابط خود با تمامی کشورها، از جمله کشورهای اروپایی قائل بوده و همواره به اصول و ضوابط حاکم بر روابط دوستانه بین ملت‌ها پایبند بوده است. متاسفانه در دوره‌ای به دلیل سیاست‌های تندروانه برخی احزاب یا مقامات حاکم بر آلمان، روابط دوجانبه میان دو کشور آسیب دید و در این راستا شهروندان ایرانی و آلمانی از تصمیمات غیرمنطقی و عجولانه متضرر شدند. این آسیب‌ها همچنان ادامه دارد.

وی افزود: یکی از تبعات این تصمیمات، تعطیلی کنسولگری‌های جمهوری اسلامی ایران در آلمان و توقف فعالیت نهادهای دیرینه‌ای بود که وظیفه آن‌ها ایجاد و تقویت ارتباطات میان ملت‌ها بود. این امر تاثیرات منفی بر روابط مردمی میان دو کشور گذاشت. 

بقایی اظهار امیدواری کرد که دولت جدید آلمان در سیاست‌های پیشین خود تجدیدنظر کرده و به سمت تقویت روابط دوجانبه حرکت کند. به اعتقاد ما، این روابط برای هر دو کشور مفید است و از نظر ما این یک فرآیند دوسویه است.

سخنگوی وزارت امور خارجه بیان کرد: پاسخ‌های اخیر آمریکا به ایران ترکیبی از تهدید و پیشنهاد بوده و جمهوری اسلامی ایران نیز واکنش متناسب خود را تنظیم کرده است. با این حال، ما همواره راه دیپلماسی را بسته‌ایم و پیشنهادات جمهوری اسلامی باید در چارچوب بدعهدی‌های گذشته و رویکرد کلان امنیت ملی کشور مورد توجه قرار گیرد.

وی همچنین در مورد واکنش‌ها به برخی موضوعات بیان کرد: مواردی که طی چند ماه گذشته مطرح شده، به حدی غیرعادی بوده که شاید نیازی به پاسخگویی نداشته باشد اما در مورد ترور قهرمانان ایران، باید گفت که این موضوع هرگز فراموش نخواهد شد. جمهوری اسلامی ایران همواره اجرای عدالت را از مجرای حقوقی داخلی و بین‌المللی پیگیری خواهد کرد. پرونده‌های مرتبط در قوه قضائیه در حال رسیدگی است. 

بقایی بیان کرد: سفر رئیس جمهور محترم به باکو در دستور کار است. در مورد زمان و جزئیاتش ما مشغول گفت‌وگو با همکاران آذری هستیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه: مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا الگویی امتحان‌ شده است

بقایی بیان کرد: در دوران ریاست جمهوری قبلی ایالات متحده، ایران مذاکرات هسته‌ای خود را به صورت غیرمستقیم با آمریکا آغاز کرد که این روند از اواخر دولت دوازدهم شروع و در دوران دولت سیزدهم ادامه یافت.

وی افزود: مذاکره غیرمستقیم الگویی است که پیش‌تر امتحان شده و در صورتی که این مذاکرات به نتیجه نرسید، دلیل آن عدم برقراری تماس مستقیم نبود، بلکه عوامل دیگری در این زمینه وجود داشت که نیاز به بررسی و تحلیل دارند.

ارسال نظرات