۰۹:۵۴ ۱۴۰۴/۰۱/۲۱

چشم فوتبال ایران به مذاکرات شنبه ایران و آمریکا

فوتبال ایران چشم‌انتظار نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا است که قرار است از روز شنبه آغاز شود.
چشم فوتبال ایران به مذاکرات شنبه ایران و آمریکا
کد خبر:۱۹۷۸۲

به گزارش اقتصاد معاصر؛ دور جدید مذاکرات ایران و آمریکا قرار است به زودی در عمان از سر گرفته شود تا آن‌طور که نماینده‌های طرفین خبر داده‌اند به نتایج روشنی دست یابند. مسئولان سیاسی ایران در روز‌های اخیر از این گفته‌اند که توپ در زمین آمریکا است و آنها باید حسن نیت خود را نشان دهند. فارغ از روندی که این مذاکرات در روز‌های آتی به خود خواهد گرفت، اگر نتیجه آن مثبت باشد، فوتبال ایران هم سود زیادی از این مذاکرات خواهد بود. حداقل‌ترین سودی که ایران از نتیجه مثبت مذاکرات خواهد برد این است که ۱۰ میلیون دلار، بدون حرف و حدیث، نصیبش خواهد شد. البته که این موضوع فقط یکی از موارد اثرگذار خواهد بود.

رفع پول‌های بلوکه شده

آمریکا چندین سال است که تحریم‌های سختی علیه ایران وضع کرده که بخش مهم آن مربوط به تراکنش‌های بین بانکی است. تحریم‌های اعمال شده در این زمینه موجب شده تا پاداش تیم ملی و باشگاه‌های ایرانی در ۲ نهاد «فیفا» و «کنفدراسیون فوتبال آسیا» بلوکه شود و نتوان آن را به حساب فدراسیون و یا تیم‌ها واریز کرد. این موضوع سالیان زیادی است که فوتبال ایران را آزار داده و می‌دهد. اگرچه در این میان، بده‌بستانی بین فدراسیون فوتبال ایران و فیفا صورت گرفته و بخشی از این پول‌های بلوکه شده به حساب مربی و بازیکنان خارجی طرف قرارداد با تیم‌های ایرانی واریز شده ولی امکان انتقال اصل پول به حساب بانکی فدراسیون و یا باشگاه‌های ایرانی وجود نداشته است. همین حالا و طبق اظهارات مهدی محمدنبی، نایب‌رئیس فدراسیون فوتبال، ایران رقمی نزدیک به ۱۰ میلیون دلار در فیفا دارد که بلوکه شده است. البته این رقم تا چندین ماه قبل ۲۵ میلیون دلار عنوان شده بود که به طور دقیق روشن نشده چرا تا این اندازه آب رفته است. هرچه که باشد، مذاکرات شنبه، اگر در ادامه مثبت شود، ایجاد امیدواری می‌کند که این ۱۰ میلیون دلار به فوتبال ایران تزریق شود؛ به این امید که خرج زیرساختی شود که در چند نوبت موجب آبروریزی شده است.

برداشتن محدودیت‌های بانکی

این مورد ذیل همان موضوع بالا قرار می‌گیرد. به واسطه تحریم‌های قبلی، امکان انتقال پول از بانک‌های ایران به حساب مربی و بازیکنان خارجی شاغل در لیگ و تیم ملی وجود نداشت. خارجی‌های زیادی از این طریق به مشکل برخوردند و با شکایت بردن به فیفا، غرامت زیادی از تیم‌های ایرانی گرفتند. مارک ویلموتس بزرگترین غرامت تاریخ را روی دست همین فدراسیون فوتبال گذاشت. مربیان سرشناسی مثل آندره‌آ استراماچونی هم به دلیل عدم واریز به موقع مطالبات‌شان قید ماندن در ایران را زدند. اینها فقط مشتی نمونه خروار هستند، چون مرور چنین پرونده‌های نشان می‌دهد تعداد افرادی که به همین دلیل ایران را ترک کرده و خسارت زیادی روی دست فوتبال گذاشته‌اند، زیاد است. بدیهی است که برداشتن محدودیت‌های بانکی، بخش مهمی از مشکلات فوتبال ایران در همکاری با مربی و بازیکنان خارجی را برطرف می‌کند.

برداشتن محدودیت ویزا

این یکی هم از دیگر مواردی است که می‌تواند کمک زیادی به فوتبال ایران کند. تحریم‌های اعمال شده آمریکا بر پاسپورت افرادی که به ایران سفر می‌کنند هم به اندازه کافی تیم و باشگاه‌های ایرانی را به دردسر انداخته است. آمریکا پیش‌تر محدودیت‌هایی برای سفر به ایران وضع کرده بود که باعث شده تا بسیاری از چهره‌های سرشناس دنیای فوتبال از سفر به ایران پرهیز کنند. ترس از اعمال محدودیت از سفر به دیگر کشور‌ها در صورت حضور در ایران، شایعه‌ای نگران‌کننده بود که اثرش را روی تصمیم تعدادی از چهره‌های خارجی گذاشته بود. تازه‌ترین نمونه آن همین داستان بهانه‌های والتر ماتزاری بود که دست آخر در بین بهانه‌های مکررش به این موضوع هم گریزی زده بود. 

البته که این ماجرا روی دیگری هم دارد؛ کشور آمریکا در سال‌های اخیر از صدور ویزا برای ورزشکاران ایرانی در تورنمنت‌های جهانی که در خاک این کشور برگزار شده بود، سرباز زده بود. حتی اعتراض به فدراسیون‌های جهانی مربوطه هم باعث نشده تا تغییری در این رویه به وجود بیاید؛ آمریکا راه را بر روی ورود ورزشکاران ایرانی به این کشور به بهانه‌های مختلف بست. همین چند وقت پیش بود که «رویترز» هم در خبری نگران‌کننده از این نوشت که ممکن است دولت ترامپ اجازه حضور تیم ملی فوتبال ایران در جام جهانی پیش رو را صادر نکند و یا محدودیت‌های زیادی برای صدور ویزا اعمال کند. درست است که پیام تبریک روسای ۲ فدراسیون آمریکا و ایران بخشی از این نگرانی را از بین برد ولی تجربه برگزاری رقابت‌های جهانی که حتی تعهد فدراسیون مربوطه در آمریکا را هم برای فراهم کردن همه شرایط به همراه داشت و در نهایت موجب عدم صدور ویزا برای ورزشکاران ایرانی شد، اجازه نمی‌دهد تا بده‌بستان‌های مهدی تاج با رئیس فدراسیون فوتبال آمریکا از زیر نگاه سیاسی خارج شود.

بدیهی است که اگر مسیر مذاکرات روز شنبه، انتهای خوبی داشته باشد، نگرانی‌های این چنینی که حاصل اعمال محدودیت بر ویزا است، هم برطرف خواهد شد. /فوتبال ۳۶۰

ارسال نظرات