۱۵:۰۰ ۱۴۰۴/۰۱/۲۸

آماری عجیب از دور ریز برنج در کشور

هم اکنون ۲۰ تا ۳۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی در کشور به ضایعات تبدیل می‌شود که باید کاهش یابد و این امر جز با فرهنگ‌سازی محقق نمی‌شود. از این تعداد، ۲۲ طرح در حال اجراست که یکی از مهم‌ترین آنها کاهش ضایعات کشاورزی است؛ به عنوان نمونه، گندم‌های سن‌زده که پیش‌تر برای پخت نان نامناسب بودند، با تحقیقات مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان، فرآوری و قابل استفاده در نانوایی‌ها شده‌اند.
آماری عجیب از دور ریز برنج در کشور
کد خبر:۲۰۴۳۹

به گزارش اقتصاد معاصر؛ معاون وزیر و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: روزانه هشت تن برنج در کشور دور ریز می‌شود که سالانه معادل سه هزار تن برنج می‌شود، در حالی که ۱۸ میلیون متر مکعب آب برای تولید این میزان مصرف شده است. 

غلامرضا گل‌محمدی در حاشیه آیین گرامیداشت گندم و نان در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: با توجه به اینکه برای تولید هر دانه برنج باقیمانده در بشقاب که دور ریز می‌شود معادل یک لیوان آب در کشور مصرف شده بنابراین کاهش ضایعات و استفاده بهینه از آن‌ها برای مصرف مجدد جزو اقداماتی است که باید انجام شود. 

وی افزود: هم اکنون ۲۰ تا ۳۰ درصد تولیدات بخش کشاورزی در کشور به ضایعات تبدیل می‌شود که باید کاهش یابد و این امر جز با فرهنگ‌سازی محقق نمی‌شود. 

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به ۳۰ طرح کلان این سازمان هم اشاره کرد و اذعان کرد: از این تعداد، ۲۲ طرح در حال اجراست که یکی از مهم‌ترین آن‌ها کاهش ضایعات کشاورزی است؛ به عنوان نمونه، گندم‌های سن‌زده که پیش‌تر برای پخت نان نامناسب بودند، با تحقیقات مرکز تحقیقات کشاورزی خراسان، فرآوری و قابل استفاده در نانوایی‌ها شده‌اند. 

گل‌محمدی با بیان اینکه هر دانه برنج برای تولید خود به ۹۴ سی‌سی آب نیاز دارد، ادامه داد: سال گذشته ۷۷ رقم گیاهی در کشور توسط این سازمان معرفی شد که حدود ۱۰ رقم از این تعداد در حوزه گندم و غلات بود و با اقدامات انجام شده در برابر بیماری زنگ زرد و کم آبی مقاوم هستند.

برچسب‌ها:
برنج کشاورزی
ارسال نظرات