۰۶/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۶:۲۰
سفر پزشکیان به قفقاز جنوبی گامی برای تقویت اقتصاد منطقه‌ای ارسال محموله صادراتی و ترانزیتی به‌مقصد گمرک رجایی ممنوع شد سهمیه مسافری مناطق آزاد تجاری مشخص شد بازار قسطی فروشی طلا داغ شد ضوابط پلتفرم‌های آنلاین طلا به زودی مشخص می‌شود ایران اکسپو ۲۰۲۵ با حضور منسجم اتاق‌های بازرگانی و تشکل‌های اقتصادی برگزار می‌شود کیفیت ایران اکسپو ۲۰۲۵ تجارت خارجی را متحول می کنند بیانیه هیات نمایندگان اتاق ایران پیرامون شعار سال 1404، مذاکرات بین‌المللی و الزامات تعامل مالی جهانی رئیس اتاق بازرگانی ایران: مذاکرات با آمریکا امیدی برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است حذف سپرده نقدی کانتینر با طرح بیمه‌ای انجمن کشتیرانی/ کاهش زمان ترخیص به دو ساعت تعرفه واردات موبایل ابلاغ شد+ جدول معافیت جدید گمرکی ابلاغ شد تقویت صادرات غیر نفتی کشور با برگزاری اکسپو 2025 ترخیص ۹.۳ میلیارد دلار شمش طلا و تلفن همراه از گمرک فرودگاه امام سود بازرگانی واردات ۲۴۰ قلم کالا اصلاح شد
۱۱:۲۲ ۱۴۰۴/۰۲/۰۶
نایب‌ رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر

ممنوعیت واردات پارچه به نفع تولید ملی است

نایب‌رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایطی که امکان تولید باکیفیت پارچه در کشور وجود دارد، واردات این کالا نه فقط ضرورتی ندارد، بلکه به تولید داخلی آسیب می‌زند.
ممنوعیت واردات پارچه به نفع تولید ملی است
کد خبر:۲۰۴۴۲

حسین‌علی حاجی‌دلیگانی، نایب‌ رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره طرح ممنوعیت واردات پارچه و ارزیابی خود از دستور اخیر رئیس‌ جمهور در این خصوص اظهار داشت: در شرایطی که امکان ایجاد فضای رقابتی سالم در بازار فراهم باشد، موضوع آزادسازی واردات قابل بررسی است اما وقتی واردات با قیمتی پایین‌تر از نرخ واقعی بازار داخلی صورت می‌گیرد، قطعا موجب ضربه زدن به تولیدکننده داخلی می‌شود؛ بنابراین سیاست‌گذاری در این زمینه باید تابع شرایط اقتصادی کشور و توجیه‌پذیر باشد. 

وی افزود: وقتی ما در کشور توان تولید پارچه با کیفیت داریم، به‌ ویژه در استان‌هایی مثل اصفهان که نمونه‌های متنوعی از پارچه‌های ظریف و کاربردی تولید می‌شود، چه دلیلی دارد که بخواهیم نیاز بازار را با واردات تامین کنیم؟ اگر کالایی در کشور کمبود دارد یا کیفیت مورد نظر را ندارد، واردات آن قابل توجیه است اما نه در شرایطی که تولید داخلی قادر به پاسخگویی است. 

این نماینده مجلس با اشاره به بازدید اخیر مسؤولان دولتی از طرح‌های تولیدی گفت: در نخستین روز‌های سال ۱۴۰۴، شاهد حضور پورمحمدی، معاون رئیس‌ جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در اصفهان بودیم که کلنگ احداث شهرک صنعتی پوشاک، کیف و کفش را به زمین زدند. در همان‌جا اعلام شد که با وجود تولید ۶۰ درصد پارچه مورد نیاز کشور در استان اصفهان، فقط دو درصد از پوشاک در همین استان دوخته می‌شود. این شهرک صنعتی می‌تواند زمینه تولید پوشاک متنوع با طراحی‌های مورد پسند جامعه را فراهم کند. 

حاجی‌دلیگانی تاکید کرد: تولید داخلی، دسترنج مردم ایران است و منابع و منافع آن در کشور باقی می‌ماند و در اختیار خانوار‌ها قرار می‌گیرد. حمایت از آن، نه‌ فقط ضرورت اقتصادی، بلکه یک وظیفه ملی است.

کد ویدیو
ارسال نظرات