
ممنوعیت واردات پارچه به نفع تولید ملی است

حسینعلی حاجیدلیگانی، نایب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره طرح ممنوعیت واردات پارچه و ارزیابی خود از دستور اخیر رئیس جمهور در این خصوص اظهار داشت: در شرایطی که امکان ایجاد فضای رقابتی سالم در بازار فراهم باشد، موضوع آزادسازی واردات قابل بررسی است اما وقتی واردات با قیمتی پایینتر از نرخ واقعی بازار داخلی صورت میگیرد، قطعا موجب ضربه زدن به تولیدکننده داخلی میشود؛ بنابراین سیاستگذاری در این زمینه باید تابع شرایط اقتصادی کشور و توجیهپذیر باشد.
وی افزود: وقتی ما در کشور توان تولید پارچه با کیفیت داریم، به ویژه در استانهایی مثل اصفهان که نمونههای متنوعی از پارچههای ظریف و کاربردی تولید میشود، چه دلیلی دارد که بخواهیم نیاز بازار را با واردات تامین کنیم؟ اگر کالایی در کشور کمبود دارد یا کیفیت مورد نظر را ندارد، واردات آن قابل توجیه است اما نه در شرایطی که تولید داخلی قادر به پاسخگویی است.
این نماینده مجلس با اشاره به بازدید اخیر مسؤولان دولتی از طرحهای تولیدی گفت: در نخستین روزهای سال ۱۴۰۴، شاهد حضور پورمحمدی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه در اصفهان بودیم که کلنگ احداث شهرک صنعتی پوشاک، کیف و کفش را به زمین زدند. در همانجا اعلام شد که با وجود تولید ۶۰ درصد پارچه مورد نیاز کشور در استان اصفهان، فقط دو درصد از پوشاک در همین استان دوخته میشود. این شهرک صنعتی میتواند زمینه تولید پوشاک متنوع با طراحیهای مورد پسند جامعه را فراهم کند.
حاجیدلیگانی تاکید کرد: تولید داخلی، دسترنج مردم ایران است و منابع و منافع آن در کشور باقی میماند و در اختیار خانوارها قرار میگیرد. حمایت از آن، نه فقط ضرورت اقتصادی، بلکه یک وظیفه ملی است.