
معیار حذف یارانه دهکهای پردرآمد به روایت وزیر کار

به گزارش اقتصاد معاصر؛ در حالی که طبق وعده قبلی، یارانه ۴۰۰ هزار تومانی دهکهای اول تا سوم در ۲۵ فروردین واریز شد، روز گذشته نیز دهکهای چهارم تا نهم یارانه ۳۰۰ هزار تومانی را دریافت کردند. اما نکته عجیب، جا ماندن شماری از یارانهبگیران است که ماه گذشته مشمول بودند اما این ماه نه پیامکی دریافت کردهاند و نه وجهی به حسابشان واریز شده است.
این در شرایطی است که اخیرا احمد میدری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، از تدوین لایحهای دوفوریتی برای حذف یارانه سه دهک پردرآمد سخن گفته بود و تاکید داشت که اطلاعات این دهکها بر اساس دادههای مرکز آمار ایران استخراج می شود. اما حالا خبر حذفهای بیضابطه، شائبههای بسیاری را بهوجود آورده است.
میدری همچنین گفته بود که در صورت اعتراض، بررسی اظهارنامههای خانوارها انجام خواهد شد و اگر خلاف واقع باشد، مشمول محرومیت از سایر حمایتهای دولتی میشوند.
معیارهای حذف یارانه هنوز مبهماند
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانهها چند روز پیش گفته بود: آییننامه مربوط به حذف سه دهک بالای درآمدی، هنوز در حال تدوین است و پس از تصویب اجرا خواهد شد. بنابراین، این سوال مطرح میشود که چگونه قبل از تصویب و ابلاغ آییننامه، حذف یارانه برخی خانوارها اجرایی شده است؟
از طرف دیگر، وزیر رفاه به تازگی در نشست با فعالان اقتصادی شهرستان خدابنده اعلام کرده که طبق قانون بودجه ۱۴۰۴، باید ۲۴ میلیون نفر از فهرست یارانهبگیران خارج شوند، اما با بررسیهای صورتگرفته، این عدد به ۱۷ میلیون نفر تقلیل یافته است. بهگفته میدری، مالکان خانه با ۳۰۰ میلیون ریال درآمد جزو سه دهک بالا خواهند بود.
انتظار برای شفافسازی از سوی وزارت رفاه
بسیاری از افرادی که این ماه از دریافت یارانه محروم شدهاند، میگویند هیچ خانه یا خودرویی ندارند و تنها منبع درآمدشان، حقوق ماهانهای کمتر از ۲۰ میلیون تومان است. با این حال، با معیارهای مبهم وزارت رفاه، در رده دهک دهم یعنی ثروتمندترین قشر جامعه قرار گرفتهاند!
با توجه به وعده وزیر برای ارائه لایحه، تدوین آییننامه و بررسی دقیق دهکها، این حذفهای بدون اعلام قبلی، سوالات بسیاری به دنبال دارد. آیا وزارت رفاه آییننامهای پنهانی را اجرا کرده؟ یا با استناد به همان دادههای اولیه مرکز آمار، اقدام به حذفهای مقطعی کرده است؟/تابناک