۲۸/تير/۱۴۰۴ | ۰۷:۵۱
اختلال در دسترسی به برخی سایت‌ها با دامنه ir نرخ آبونمان تلفن ثابت تغییر کرد/ نرخ جدید اعلام شد وزیر ارتباطات:اینترنت به شرایط قبل بازگشت پایان مهلت استفاده از بسته اینترنت ۵۰ گیگابایتی ثابت از امروز مکالمات تلفن ثابت تا پایان تیر رایگان شد صادرات خدمات فناوری اطلاعات از کالا‌ها مهم‌تر است/ ضرورت اصلاح قوانین و تقویت مطالبه‌گری بخش خصوصی هدف یک میلیارد دلاری صادرات فناوری اطلاعات دست‌نیافتنی است/ نیاز به تغییر قوانین و حمایت دولت ابلاغ مصوبه تشکیل کمیته تسهیل کسب‌وکارهای دیجیتال معرفی کتابی برای کاربرد هوش مصنوعی در تحقیقات علمی دستور پزشکیان برای توقف فوری فروش اینترنتی دارو اضافه شدن خدمات جدید در پنجره دولت هوشمند تا ۱ ماه آینده آغاز ساماندهی سکوهای تبادل رمزارز با تشکیل کارگروه موقت تنظیم‌گری افزایش ۵۰ درصدی ترافیک عبوری داده از کشور ماهواره «پارس ۲» به‌زودی در صف پرتاب قرار می‌گیرد کلیات سند جامع ترویج و ارتقای سواد فضای مجازی تصویب شد تعرفه اینترنت همراه افزایش پیدا نمی‌کند
۰۸:۳۰ ۱۴۰۴/۰۳/۱۲
عضو کمیسیون صنایع مجلس در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر

تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی ضرورتی انکارناپذیر است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی ضرورتی انکارناپذیر است و کلیات آن در مجلس تصویب شده است. این نهاد باید مستقل، بدون بار مالی اضافی و با استفاده از نیرو‌های موجود راه‌اندازی شود و از تشکیلات موازی جلوگیری گردد.
تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی ضرورتی انکارناپذیر است
کد خبر:۲۴۱۰۲

‌علی‌اکبر زنجبرزاده، عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره لغو تشکیل سازمان ملی هوش مصنوعی اظهار داشت: سازمان هوش مصنوعی، پیشنهاد کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی است. در مجلس نیز کلیات آن رای آورده و در اولویت بررسی قرار گرفته است. حال این که این سازمان چگونه باید اداره شود، موضوعی است که به صورت مفصل روی آن کار شده و در جلسات صحن علنی و کمیسیون‌های مرتبط مورد بررسی قرار گرفته و باز هم مورد ارزیابی مجدد قرار خواهد گرفت. نهایتا پس از جمع‌بندی کمیسیون‌ها، دوباره به صحن علنی خواهد آمد. 

زنجبرزاده تصریح کرد: در این فرآیند، مهم‌ترین اصل آن است که به هیچ طریقی نباید بار مالی به دولت تحمیل شود یا تشکیلات موازی ایجاد گردد، چراکه چنین مسائلی خلاف قوانین برنامه و اسناد بالادستی است. کمیسیون با دقت و ظرافت خاصی این موضوع را دنبال می‌کند تا هم امکان تشکیل سازمان فراهم شود و هم از نظر قانونی دچار اشکال نشود. 

وی در مورد لغو تشکیل سازمان زیر نظر معاونت علمی تصریح کرد: ما بحثی درباره لغو نداریم. موضوع این است که سازمان هوش مصنوعی باید به صورت مستقل و جداگانه تشکیل شود. یعنی تشکیلات جدیدی است اما باید طوری طراحی شود که از همان نیرو‌های موجود استفاده کند، بدون این که نیروی انسانی جدیدی جذب شود، بدون این که بار مالی جدیدی ایجاد شود و بدون این که ساختار‌های اداری اضافی شکل بگیرد. 

عضو کمیسیون صنایع افزود: در این زمینه سازوکار‌هایی تدبیر شده و درباره آن فکر شده است. با این حال، نیاز است که با حضور کارشناسان مرکز پژوهش‌های مجلس و شورای نگهبان، مجددا بررسی‌های لازم انجام شود. همچنین پیش از آن که این طرح وارد صحن شود یا در شورای نگهبان با مشکل مواجه گردد، لازم است رایزنی‌هایی صورت گیرد. 

زنجبرزاده اظهار داشت: اگر دولت نیز در این مسیر همراهی کند، می‌توان این طرح را به صورت کامل‌تری پیش برد. البته برخی دیدگاه‌ها مخالف تشکیل سازمان مستقل هستند و معتقدند که باید ذیل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باقی بماند. اما در هر صورت، این ساختار یک تشکیلات کاملا متفاوت و جداگانه است و با شرایط کنونی، زیر نظر رئیس جمهور فعالیت خواهد کرد.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی در آینده دنیا موضوعی بسیار بااهمیت و تاثیرگذار در تمام سطوح زندگی مردم است. به نظر من، حتی لازم است این حوزه در سطح وزارت‌خانه دیده شود. در برخی کشور‌ها وزارت‌خانه مستقلی برای آن در نظر گرفته شده است. حال اگر قرار نیست به‌ صورت وزارت‌خانه باشد، حداقل باید به شکل یک سازمان مستقل تاسیس شود تا بتواند مسائل مربوط به بودجه، پیگیری امور، به‌ روزرسانی اطلاعات و تعامل با دیگر کشور‌ها را دنبال کند. 

این نماینده مجلس گفت: به اعتقاد من، این اقدام می‌تواند بسیار مفید و موثر باشد. این یک ضرورت بود که کمیسیون آن را تشخیص داد و مجلس نیز به کلیات آن رای داد. طرح در اولویت قرار گرفته و در آینده نزدیک مورد بررسی نهایی قرار خواهد گرفت.