۲۷/تير/۱۴۰۴ | ۱۴:۳۴
نحوه ثبت و به‌روزرسانی اطلاعات هویتی مشتریان حقیقی کارگزاریها ۳۰۷ همت تجهیز و تأمین منابع مالی از طریق بازار سرمایه در بهار امسال ارزش معاملات بازار مشتقه و مالی بورس کالا به ۸.۲ همت رسید ۳۱ هزار میلیارد تومان مبادله اوراق بهادار و کالا در ۴ بورس ایران ۳۳هزار و ۶۵۱ نفر در روز اول طرح بیمه سهام، پرتفوی خود را بیمه کردند اعلام سازوکارهای مصوب شورای عالی بورس درباره تغییر نمایندگان شرکت‌های سرمایه‌پذیر سهام عدالت بیمه سهام با سود تضمینی ۲۰ درصدی آن هم فقط با پرداخت یک ریال عرضه اوراق اختیار فروش تبعی ۲۷ نماد بورسی از فردا جزییات ورود نقدینگی جدید به صندوق های توسعه و تثبیت جزئیات بسته حمایتی بازار سهام در هفته جاری اعلام شد عرضه ۲۱۹ هزار تن محصول در بورس کالای ایران تمدید مهلت برگزاری مجامع شرکتهای بورسی تا ۱۵ مرداد معامله ۲۹.۵ همت محصول و کالا در بورس کالا فروش ۲۶ هزار میلیارد اوراق دولتی در بورس سود سهام عدالت تا پایان تیر واریز می‌شود؟
۱۸:۰۵ ۱۴۰۴/۰۳/۱۰

سرمایه‌گذاری یا سفته‌بازی؛ آیا بورس از ریل تولید خارج شده است؟

یک تحلیل‌گر بازارهای مالی گفت: تا زمانی که سیاست‌گذاری اقتصادی شفاف و باثبات نباشد، نمی‌توان از معامله‌گران انتظار رفتار عقلانی داشت.
سرمایه‌گذاری یا سفته‌بازی؛ آیا بورس از ریل تولید خارج شده است؟
کد خبر:۲۴۶۲۸

به گزارش اقتصاد معاصر؛ در سایه تداوم تحریم‌های بین‌المللی، نوسانات ارزی و نبود سیاست‌گذاری مؤثر، کارشناسان اقتصادی هشدار می‌دهند که بازار سرمایه ایران از کارکرد اصلی خود در تأمین مالی تولید فاصله گرفته و به بازاری سفته‌بازانه تبدیل شده است.

تحریم‌های فزاینده و اختلال در جریان ارز

محمدطاهر رحیمی، اقتصاددان و پژوهشگر حوزه حکمرانی اقتصادی، در برنامه فیبوناچی با اشاره به تداوم و تشدید تحریم‌ها علیه ایران گفت: تصور رفع قریب‌الوقوع تحریم‌ها غیرواقعی است. در دوره دوم ریاست‌جمهوری ترامپ، روزانه به‌طور میانگین دو تحریم جدید علیه نهادها و زیرساخت‌های اقتصادی ایران اعمال شد و این روند همچنان ادامه دارد.

وی افزود: تحریم‌ها باعث بر هم خوردن توازن درآمد و هزینه ارزی کشور شده‌اند که نتیجه آن، جهش‌های متوالی نرخ ارز، افزایش تورم، رشد هزینه‌های تولید و در نهایت کاهش صرفه اقتصادی فعالیت‌های مولد است.

ضعف نظام بانکی در هدایت اعتبار به تولید

رحیمی با انتقاد از عملکرد شبکه بانکی کشور تأکید کرد: در غیاب سیاست هدایت اعتبار و نبود نقشه توسعه صنعتی، منابع بانکی عمدتاً به شرکت‌های وابسته اختصاص می‌یابد و به تولید واقعی نمی‌رسد.

او خواستار ورود فعال سازمان برنامه و بودجه برای طراحی نقشه توسعه صنعتی شد تا خلق پول بانکی به جای ایجاد تورم، به رشد تولید منجر شود.

وی همچنین هشدار داد که بازار سرمایه نیز در این وضعیت، از نقش تأمین مالی فاصله گرفته و به محلی برای فعالیت‌های غیرمولد و سوداگرانه بدل شده است.

رفتار هیجانی معامله‌گران در بازار بی‌ثبات

در بخش دیگری از این برنامه، علی عظیمی، تحلیل‌گر بازارهای مالی، با بررسی رفتار معامله‌گران در بازار سرمایه ایران، گفت: در شرایط بی‌ثبات و سیاست‌زده، بخش زیادی از معاملات نه با هدف کسب سود، بلکه از ترس ضرر انجام می‌شود.

او افزود: تا زمانی که سیاست‌گذاری اقتصادی شفاف و باثبات نباشد، نمی‌توان از معامله‌گران انتظار رفتار عقلانی داشت./مهر