۲۸/تير/۱۴۰۴ | ۰۹:۵۱
وزیر کار: منابع کالابرگ ۴ دهک باقی‌مانده به خزانه ارسال شد دریافت کالابرگ دهک‌های ۴ تا ۷ از هفته آینده یارانه نقدی تیر ۱۴۰۴ فردا واریز می‌شود؟/ جدول زمان‌بندی واریز یارانه‌ها منتشر شد خبر جدید درباره واریز کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ + جزییات و نحوه استعلام افزایش ۴۲.۸ درصدی تسهیلات بانکی در سه‌ماهه نخست ۱۴۰۴ عرضه ۳۴۰۰ میلیارد تومان کالا در مزایده جدید اموال تملیکی تمدید یک‌ماهه مهلت اعتراض به اوراق مالیاتی و آراء هیئت‌های حل اختلاف ارزش معاملات بازار مشتقه و مالی بورس کالا به ۴.۵ همت رسید شناسایی فرار مالیاتی ۱۴۱ میلیارد تومانی محصولات آرایشی و بهداشتی صدور مجوز فروش ۱۶۰ ملک مازاد دولت نرخ بیکاری در بهار ۷.۳ درصد شد معافیت مالیاتی بیمه عمر مشروط شد تمدید مهلت تسلیم اظهارنامه عملکرد اشخاص حقوقی تا پایان شهریور جزئیات احکام مالیاتی بسته حمایتی دولت آخرین اخبار در باره واریز مرحله سوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ امروز ۱۷ تیر ۱۴۰۴ سپر حمایتی اقتصاد؛ تعدیل مالیات‌ها و تمدید مهلت‌ها
۲۰:۳۹ ۱۴۰۴/۰۳/۱۱

ابهامات مالیات بر درآمد برطرف شد

رئیس کل سازمان امور مالیاتی کشور بخشنامه‌ای برای رفع ابهامات مالیاتی مرتبط با استاندارد حسابداری شماره ۳۵ (مالیات بر درآمد) ابلاغ کرد.
ابهامات مالیات بر درآمد برطرف شد
کد خبر:۲۴۷۶۴

به گزارش اقتصاد معاصر؛ در بخشنامه سازمان امور مالیاتی برای ابهامات اجرای استاندارد مالیات بر درآمد به مودیان تاکید شده است که تغییرات ناشی از استاندارد شماره ۳۵ صرفاً جنبه گزارشگری مالی دارد و حساب‌های بدهی و دارایی مالیات انتقالی، درآمد مالیات، و هزینه‌های مرتبط، هیچ‌گونه تأثیری بر درآمد مشمول مالیات ندارند. همچنین، هزینه مالیات بر درآمد به موجب بند ۷ ماده ۱۴۸ قانون مالیات‌های مستقیم، به عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی شناخته نمی‌شود.

افزایش ارزش دارایی‌های استهلاک‌پذیر ناشی از تجدید ارزیابی، با رعایت تبصره ۱ ماده ۱۴۹ قانون مالیات‌های مستقیم، از شمول مالیات بر درآمد معاف است. همچنین، سود و زیان سنواتی و آثار انباشته ناشی از تغییر رویه، با رعایت مواد ۹۴ و ۱۰۶ قانون مالیات‌های مستقیم، بر درآمد مشمول مالیات اثر نمی‌گذارند.

بر این اساس در متن بخشنامه سازمان امور مالیاتی برای رفع ابهامات مالیاتی مرتبط با استاندارد حسابداری شماره (۳۵) با عنوان مالیات بر درآمد، تاکید شده است که برای رفع سوالات و ابهامات مطرح شده در خصوص آثار مالیاتی ناشی از اجرای استاندارد حسابداری شماره (۳۵) با عنوان مالیات بر درآمده مواردی مقرر شده است از جمله اینکه: از آنجا که تغییرات به عمل آمده در نتیجه رعایت این استاندارد، صرفاً تغییر در نحوه گزارشگری مالی بوده؛ لذا به طور کلی با توجه به مفاد مواد (۹۴) و (۱۰۶) قانون مالیات‌های مستقیم مبنی بر چگونگی تعیین مأخذ مشمول مالیات، صرف اجرای استاندارد حسابداری مذکور موجب تغییر در مأخذ مشمول مالیات نخواهد بود. بنابراین، حساب بدهی مالیات انتقالی که در نتیجه رعایت استاندارد یاد شده ایجاد می‌شود لزوماً بدهی مالیاتی ابرازی مودی تلقی نشده و مؤثر بر مأخذ مشمول مالیات نیست.

همچنین حساب‌های دارایی مالیات انتقالی و درآمد مالیات ایجاد شده بابت رعایت این استاندارد که صرفاً در راستای گزارشگری مالی است فاقد اثر مالیاتی بر مأخذ مشمول مالیات است.

حساب هزینه مالیات بر درآمد به موجب بند (۷) ماده (۱۴۸) قانون مالیات‌های مستقیم هزینه قابل قبول مالیاتی تلقی نمی‌شود.

در همین حال منظور کردن بخشی از افزایش ارزش دارایی‌های استهلاک پذیر بابت تجدید ارزیابی به حساب بدهی مالیات انتقالی در اجرای استاندارد حسابداری شماره (۳۵)، موجب جب شمول مالیات بر درآمد نسبت به افزایش ارزش ناشی از تجدید ارزیابی در صورت رعایت مقررات تبصره (۱) ماده (۱۴۹) قانون مالیات‌های مستقیم، نخواهد بود.

آثار سود و زبان سنواتی ناشی از رعایت استاندارد حسابداری شماره (۳۵) از جمله شناسایی آثار انباشته ناشی از تغییر در رویه با رعایت مقررات مواد (۹۴) و (۱۰۶) قانون مالیات‌های مستقیم مؤثر بر درآمد مشمول مالیات نیست.