
کشف ذخایر عظیم لیتیوم در چین

به گزارش اقتصاد معاصر؛ به نقل از آناتولی، چین روز سهشنبه از کشف ذخایر جدید سنگ لیتیوم به میزان 490 میلیون تُن در استان هونان واقع در مرکز این کشور خبر داد.
بر اساس گزارش خبرگزاری دولتی شینهوا، این اکتشاف بهعنوان «نوعی ذخیره لیتیوم از نوع گرانیت دگرسانشده» طبقهبندی و تخمین زده میشود که حاوی حدود 1.31 میلیون تُن اکسید لیتیوم بههمراه سایر مواد معدنی مانند روبیدیوم، تنگستن و قلع باشد.
به گزارش این رسانه با استناد به اداره منابع طبیعی استان، این ذخایر در منطقه معدنی جیجیائوشان در شهرستان لینوو قرار دارد.
لیتیوم یک عنصر کلیدی در باتریهای تلفن همراه و سایر باتریهای قابل شارژ برای لوازم الکترونیکی، خودروهای برقی و تأسیسات ذخیرهسازی برق است.
بر اساس گزارش سازمان زمینشناسی چین که وابسته به وزارت منابع طبیعی این کشور است، ذخایر لیتیوم چین تا ژانویه به 16.5 درصد از کل ذخایر جهانی رسیده و این کشور را پس از استرالیا در رتبه دوم جهان قرار داده است.
چین علاوه بر تسلط تاریخی بر بازار جهانی عناصر خاکی کمیاب، بهسرعت در حال تقویت موقعیت خود در بازار فلزات راهبردی دیگر از جمله لیتیوم است.
لیتیوم، اگرچه جزو عناصر خاکی کمیاب طبقهبندی نمیشود اما کشف ذخایر عظیم آن در استان هونان، آنهم در شرایطی که چین صادرات عناصر استراتژیک را محدود کرده، میتواند موقعیت این کشور را بهعنوان ابرقدرت منابع فناوریمحور تثبیت کند.
در همین حال، چین از اوایل سال جاری میلادی محدودیتهایی را برای صادرات برخی عناصر خاکی کمیاب از جمله نئودیمیوم، دیسپروزیوم و تربیوم اعمال کرده است؛ فلزاتی که در ساخت آهنرباهای فوققوی کاربرد دارند. این اقدامات، همراه با افزایش ذخایر لیتیوم، زنگ هشدار را برای کشورهای غربی به صدا درآورده و آنها را وادار کرده است تا به دنبال تنوعبخشی به منابع، توسعه معادن داخلی و ذخیرهسازی استراتژیک بروند./تسنیم