
تصویب «تولید بدون کارخانه»؛ بهرهوری سرمایههای راکد صنعتی رشد میکند

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ با هدف بهرهبرداری از ظرفیتهای خالی صنایع و کاهش هزینههای سرمایهگذاری، گواهی «تولید بدون کارخانه» در کشور مصوب و ابلاغ شد.
این اقدام با همکاری معاونت صنایع عمومی و معاونت برنامهریزی وزارت صمت انجام گرفته و گام مهمی در راستای حرکت به سمت بهرهوری و توسعه اشتغال پایدار در کشور به شمار میرود.
در پی تصویب و ابلاغ این گواهی، موسی احمدزاده، نایب رئیس کمیسیون اقتصاد کلان اتاق بازرگانی ایران ضمن تشمر از همکاری معاونت عمومی وزارت صمت و مجموعه وزارت صمت به خبرنگار اقتصاد معاصر اظهار داشت: «با کمک آقای شیخ، معاون وزیر صمت و معاونت برنامهریزی، گواهی تولید بدون کارخانه مصوب شد که جای قدردانی دارد.
به کفته وی «امروز تولید در جهان به سمت برونسپاری و استفاده از ظرفیتهای خالی حرکت کرده و این گواهی فرصتی است تا کارخانهها به جای خرید تجهیزات گرانقیمت، از ظرفیتهای خالی استفاده کنند و به سمت بهرهوری و اشتغال پایدار بروند.»
احمدزاده تاکید کرد: «این اقدام زمینهساز استفاده حداکثری از ظرفیت کارخانههای نیمهفعال و کاهش هزینههای بنگاههای تولیدی خواهد شد.»
پایین بودن بهرهوری از سرمایهگذاریها
در ادامه این گفتوگو ابراهیم شیخ، معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت در این خصوص به خبرنگار ما گفت: «از پیگیریهای فعالان اقتصادی برای موضوع تولید بدون کارخانه تشکر میکنم. امروز یکی از مشکلات اصلی صنایع کشور، پایین بودن بهرهوری از سرمایهگذاریهای انجام شده و درصد کمی از ظرفیت کارخانهها و ماشینآلات فعال هستند. یکی از بهترین راهبردها این است که برندهایی که توان فروش و بازاریابی دارند، از ظرفیتهای موجود استفاده کنند.»
وی تصریح کرد: «این فرایند باید از طریق تسهیل مقررات و به رسمیت شناختن تولید بدون کارخانه محقق شود که خوشبختانه این کار با محوریت معاونت برنامهریزی و همکاری معاونت صنایع عمومی تحت سیاستهای کلی وزارتخانه به نتیجه رسید.»
معاون وزیر صمت تاکید کرد: «پیشنهاد ما به فعالان اقتصادی این است که به جای صرف هزینههای سنگین برای خرید دستگاه و تجهیزات، منابع خود را صرف برندسازی، بازاریابی و حضور در بازارهای جهانی کنند تا سهم خود را در بازارهای بینالمللی افزایش دهند.»