
وزیر جهاد کشاورزی : ایران آماده مشارکت و همکاری در امنیت غذایی جهانی و پیشرفت روستایی است

به گزارش اقتصاد معاصر؛ از پایگاه اطلاعرسانی دولت، غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی در بخشی از این پیام که در ویژهنامهای که به مناسبت روز جهانی توسعه روستایی و همچنین ۴۶ امین سالگرد تاسیس مرکز توسعه روستایی یکپارچه برای آسیا و اقیانوسیه (CIRDAP) منتشر شده است، تصریح کرد:توسعه روستایی همواره جایگاه محوری در گفتمان ایدئولوژیک و سیاسی جمهوری اسلامی ایران داشته است. این موضوع که ریشه در اصول انقلاب اسلامی دارد، از امام خمینی (ره) تا آیتالله خامنهای همواره در اولویت بالاترین مقام رهبری کشور بوده است. این رویکرد جامع خودکفایی اقتصادی، عدالت اجتماعی، حفظ فرهنگ و توانمندسازی ظرفیتهای محلی روستایی را دربر میگیرد. بنابراین توسعه روستایی صرفاً یک تلاش اقتصادی نیست، بلکه مسیری استراتژیک برای دستیابی به رشد عادلانه، تقویت ارزش های دینی و انقلابی و تقویت بافت اجتماعی کشور است.
در متن کامل پیام وزیر جهاد کشاورزی به شرح زیر آمده است : برای نشان دادن این تعهد امام خمینی (ره) تنها چهار ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹، جهاد سازندگی را تأسیس کرد. نهادی انقلابی که به ریشهکن کردن محرومیت و پیشرفت روستایی اختصاص داشت. این سازمان از طریق تعامل مستقیم با جوامع محلی، پروژههای تحول آفرینی را در زیرساختها، آبرسانی، برق رسانی، مراقبتهای بهداشتی و آموزش اجرا کرد و به طور قابل توجهی استانداردهای زندگی و ارتباطات را در مناطق روستایی ایران بهبود بخشید. در سال ۲۰۰۰، یک اصلاح نهادی بزرگ، جهاد سازندگی را با وزارت کشاورزی ادغام کرد و وزارت جهاد کشاورزی را تشکیل داد. این تجدید ساختار با هدف افزایش کارایی و متمرکز کردن حکومت برای توسعه پایدار کشاورزی و روستایی انجام شد و فصل جدیدی را در چارچوب سیاست روستایی ایران رقم زد.
امروزه وزارت جهاد کشاورزی در راستای الگوی اسلامی - ایرانی پیشرفت و به عنوان سنگ بنای پیشرفت روستایی و کشاورزی عمل میکند. سیاستهای ملی ایران، توسعه روستایی را نه به عنوان یک توسعه ثانویه کشاورزی، بلکه به عنوان یک استراتژی جامع برای ارتقای کیفیت زندگی، تضمین ثبات اقتصادی و مهار مهاجرت از روستا به شهر میشناسد.
در سالهای اخیر، این وزارتخانه از رویکرد کشاورزی-محور به رویکرد کشاورز و روستا-محور تغییر رویکرد داده است و بر توسعه پایدار بهرهوری فراگیری و امنیت غذایی تأکید دارد. این الگو به دنبال توانمندسازی کشاورزان و ذینفعان روستایی به عنوان عوامل اصلی پیشرفت در کشاورزی و رفاه روستایی است.
تعامل با سازمانهای بینالمللی و تبادل دانش نقش حیاتی در استراتژی وزارتخانه ایفا میکند. این مشارکتها، سیاستگذاری را بهبود میبخشند، بهرهوری را افزایش میدهند و پیشرفت به سوی توسعه پایدار روستایی را تسریع میکنند. شایان ذکر است که تلاشهای این وزارتخانه در ایجاد شغل، فقرزدایی و توسعه سرمایه انسانی، مدال معتبر توسعه روستایی عزیزالحق را از مرکز توسعه روستایی یکپارچه آسیا و اقیانوسیه (CIRDAP) برای آن به ارمغان آورد.
این وزارتخانه از طریق پروژه های مشارکتی، تحقیقات و برنامههای آموزشی، نوآوری و انتقال فناوری در کشاورزی و توسعه روستایی را تسهیل میکند. شرکت در کارگاههای بینالمللی - مانند دوره های آموزشی - CIRDAP از اشتراکگذاری دانش و تطبیق مدلهای موفق جهانی با شرایط ایران پشتیبانی میکند.
عضویت ایران در مجامع چندجانبه مانند سازمان همکاری شانگهای (SCO) و بریکس، فرصتهای بیشتری را برای اشتراکگذاری منابع کاهش فقر و توسعه پایدار فراهم میکند. این وزارتخانه همچنین از پیشنهاد CIRDAP برای تعیین ۶ جولای به عنوان روز جهانی توسعه روستایی تحت نظر سازمان ملل متحد استقبال میکند و معتقد است که این امر هماهنگی جهانی، آگاهی و اقدام سریع برای جوامع روستایی در سراسر جهان را تقویت خواهد کرد.
با توجه به مسیر مثبت ایران در توسعه روستایی، ما به تحقق اهداف خود برای این بخش حیاتی اطمینان داریم. با بهرهگیری از تخصص کشورهای عضو CIRDAP و سایر شرکای بینالمللی، ایران آماده است تا به طور معناداری در امنیت غذایی جهانی و پیشرفت روستایی مشارکت کند. این تبادل دانش و همکاری چندجانبه نه تنها معیشت جوامع روستایی ایران را ارتقا میدهد بلکه الگویی قابل تکرار برای سایر ملتها نیز ارائه میدهد.
در پایان این متن آمده است : از طریق اتحاد - چه ملی و چه بینالمللی – میتوانیم آیندهای پایدار، عادلانه و مرفه را برای جوامع روستایی در همه جا رقم بزنیم.»