۱۱:۵۳ ۱۴۰۴/۰۵/۰۴
در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر اعلام شد

عامل گرانی برنج بی‌اطلاعی مسوولان از میزان تولید پارسال بود

به گفته رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران، تولید برنج کشور سالانه حدود ۲.۵ میلیون تن است اما به دلیل کم‌آبی پارسال حدود یک‌ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول برداشت شد، آماری که از سوی برخی مسؤولان اعلام شد هم آمار دقیقی نبود که همین موضوع موجب شد در ماه‌های پایانی سال گذشته با کمبود عرضه در بازار مواجه شویم و قیمت‌ها افزایش پیدا کند. 
عامل گرانی برنج بی‌اطلاعی مسوولان از میزان تولید پارسال بود
کد خبر:۲۹۳۹۷

رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر با اشاره به دلایل افزایش اخیر قیمت برنج اظهار داشت: مشکل افزایش قیمت برنج به سال گذشته برمی‌گردد. به دلیل کم‌آبی، برداشت برنج نسبت به سال‌های قبل کاهش قابل توجهی داشت. در حالی که در سال‌های معمول حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن تا ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن برنج برداشت می‌شد، پارسال فقط حدود یک‌ میلیون و ۷۰۰ هزار تن محصول برداشت شد.

وی در ادامه افزود: متاسفانه آماری که از سوی برخی مسؤولان اعلام شده بود، آمار دقیقی نبود. همین موضوع باعث شد که در ماه‌های پایانی سال با کمبود عرضه در بازار مواجه شویم و قیمت‌ها افزایش پیدا کند. 

کنگری با اشاره به وضعیت فعلی بازار گفت: به تازگی برداشت محصول جدید برنج استان مازندران آغاز و وارد بازار شده است. همین موضوع موجب شد که نرخ برنج روند کاهشی پیدا کند. طی دو هفته آینده نیز برداشت برنج در استان گیلان آغاز خواهد شد که این موضوع به کاهش بیشتر قیمت‌ها کمک خواهد کرد.

رئیس اتحادیه بنکداران تهران همچنین تاکید کرد: انتظار داریم در روزهای آینده قیمت‌های واقعی‌تری را در بازار شاهد باشیم و نوسانات قیمتی نیز روند نزولی پیدا کند. به ‌طور کلی پیش‌بینی می‌شود که چالش‌های مربوط به بازار برنج به ‌تدریج برطرف شود.

به گزارش اقتصاد معاصر، عدم شفافیت در بازار برنج، یکی از اساسی‌ترین مسائلی است که موجب تنش در بازار این محصول پرمصرف شده است. این در حالی است که برخی از فعالان بازار نیز بر این باورند که کاهش تولید برنج در سال گذشته به ‌دلیل بحران کم‌آبی، زمینه‌ساز اختلال در بازار و افزایش قیمت آن در ماه‌های گذشته بوده است. 

کارشناسان و مسؤولان وزارت جهاد کشاورزی نیز بر این باورند که با آغاز برداشت محصول جدید در مازندران و در آستانه ورود برنج تازه استان گیلان، نشانه‌هایی از کاهش قیمت در بازار دیده ‌شود. همچنین وزیر جهاد کشاورزی نیز در گفت‌وگویی اعلام کرده که با توزیع برنج وارداتی به بازار، قیمت‌ها کمی بهبود خواهد یافت؛ با این حال هنوز تغییری در وضعیت بازار این کالا مشاهده نشده و همه گفته‌ها در حد حرف باقی مانده است.