۰۵/مرداد/۱۴۰۴ | ۱۴:۵۷
تضمین امنیت غذایی و چالش‌های آبی روی میز کمیسیون کشاورزی عملکرد اقتصادی کشور در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه دستور کار این هفته مجلس وزیر ارتباطات در کمیسیون صنایع می‌رود درخواست تحقیق و تفحص از نظام بانکی پای تیم اقتصادی دولت را به کمیسیون عمران کشاند عارف: تامین مسکن مردم از اولویت‌های مهم دولت چهاردهم است نمایندگان تهران راه های رفع بحران آب در پایتخت را بررسی کردند پزشکیان: دولت وارث بسیاری از ناترازی‌هاست/آمادگی داریم با اپوزیسیون هم گفت‌وگو کنیم ارز ترجیحی را در جنگ برای کنترل قیمت‌ها برگرداندیم/ برخی بازسازی‌ها تا دو سال زمان می‌برد پزشکیان: ذخایر آب نگران‌کننده‌ است بقایی: در شرایط فعلی برنامه‌ای برای مذاکره با آمریکا نداریم / پیگیری حقوقی تجاوزات رژیم صهیونیستی ادامه دارد وزرای جهاد کشاورزی و صمت به کمیسیون کشاورزی می‌روند انتقاد از تاخیر در اجرای مرحله سوم ارائه کالا برگ پزشکیان: راهکارهای رفع چالش کم‌آبی باید ریشه‌ای و منطقه‌محور باشد اعضای هیات رئیسه کمیسیون انرژی مجلس انتخاب شدند/ «موسی احمدی»رئیس ماند بررسی جزئیات گزارش عملکرد وزارت کشور در تجاوز رژیم صهیونیستی
۱۰:۵۳ ۱۴۰۴/۰۵/۰۵
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۵ مرداد ۱۴۰۴)؛

از سراب تعطیلات آبی تا هدررفت منابع در کشاورزی

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از سراب تعطیلات آبی تا هدررفت منابع در کشاورزی
کد خبر:۲۹۴۸۴

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعاتی از جمله تبعات تعطیلات ناگهانی در بحران آب، هدررفت آب در کشاورزی، تاثیر عملیات انصارالله بر تجارت اروپا و وعده‌های محقق‌نشده کولرهای بهینه پرداخته‌اند. 

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «سراب تعطیلات در بحران آب» به ناکارآمدی تعطیلی‌های ناگهانی اشاره دارد. این روزنامه بیان داشت: « تعطیلی‌های ناگهانی برای مدیریت ناترازی آب و انرژی، به دلیل عدم هماهنگی با بخش خصوصی، بهره‌وری بنگاه‌ها را کاهش داده و هزینه‌های عملیاتی را افزایش می‌دهد. پیشنهاد تعطیلی دو روز در هفته، راهکاری پایدار برای مدیریت منابع است که در بسیاری از کشورها اجرا می‌شود. این تصمیم می‌تواند تبعات اقدامات اضطراری را کاهش دهد و هماهنگی بین بخش‌های دولتی و خصوصی را بهبود بخشد. با توجه به شدت گرفتن ناترازی انرژی، سیاست‌گذاران ناچار به اتخاذ این رویکرد خواهند بود. فقدان برنامه‌ریزی دقیق، هدررفت منابع را تشدید کرده و اقتصاد را در تنگنا قرار داده است. اجرای تعطیلی‌های منظم می‌تواند به پایداری شبکه انرژی کمک کند و از فشار بر بنگاه‌های اقتصادی را بکاهد اما نیازمند اراده سیاسی و هماهنگی نهادی است.» 

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «نشانی اشتباه چالش آب» به مصرف ناکارآمد آب در کشاورزی پرداخته است. این روزنامه نوشت: « ۸۶.۵ درصد منابع آب ایران در کشاورزی غیراقتصادی مصرف می‌شود که فقط ۹۰۰ گرم محصول به ازای هر مترمکعب تولید می‌کند، در حالی که میانگین جهانی ۲.۵ کیلوگرم است. هدررفت ۴۹ میلیارد مترمکعبی آب در کشاورزی، معادل پنج برابر مصرف شرب کشور، بحران آب را تشدید کرده است. با این حال، متولیان به اشتباه مصرف‌کننده خانگی را مقصر جلوه می‌دهند. اصلاح الگوی مصرف در کشاورزی، اولویت اصلی برای حل تنش آبی است. این بخش با بهره‌وری پایین، نقش کمی در تولید ناخالص ملی دارد و نیازمند بازنگری اساسی در سیاست‌های آبیاری و کشت است.» 

روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان «تورم اروپا تاوان حمایت از صهیونیست‌ها» به تاثیر عملیات‌های انصارالله بر تجارت جهانی اشاره دارد. این روزنامه بیان داشت: «عملیات انصارالله در تنگه باب‌المندب، تجارت جهانی غرب را مختل کرده و هزینه‌های سنگینی برای حفظ مسیرهای تجاری به اروپا تحمیل کرده است. این بحران نتیجه حمایت غرب از رژیم صهیونیستی است که به کاهش ترانزیت در این شاهراه حیاتی منجر شده است. غرب برای حفظ زنجیره تامین جهانی، ناچار به افزایش هزینه‌های امنیتی و بازتعریف مسیرهای تجاری است اما سناریوهای موثری برای آینده ندارد. این اختلال، تورم در اروپا را تشدید کرده و تاب‌آوری اقتصادی را کاهش داده است.»

روزنامه خراسان در گزارشی با عنوان «سراب کولرهای بهینه!» به وعده‌های محقق‌نشده در بهینه‌سازی مصرف برق اشاره می‌کند. این روزنامه بیان داشت: «وعده جایگزینی یک میلیون کولر آبی با موتورهای کم‌مصرف BLDC در مشهد، پس از پنج‌ماه همچنان محقق نشده و بحران مصرف برق را تشدید کرده است. محسن طرزطلب، معاون وزیر نیرو در اسفند ۱۴۰۳ قول تامین منابع برای این طرح را داد اما عدم اجرا، اعتماد به سیاست‌های بهینه‌سازی را کاهش داده است. این تاخیر در اوج گرمای تابستان، فشار بر شبکه برق را افزایش داده است. اجرای این طرح می‌توانست مصرف انرژی را بهینه کند و از قطعی‌های مکرر برق جلوگیری نماید. ناکامی در تحقق وعده‌ها، ضرورت برنامه‌ریزی دقیق و تعهد به اجرا را برجسته می‌کند.»