کد ۵ و ۷ فرهنگیان چیست؟ شرایط و نحوه اخذ کد
به گزارش اقتصاد معاصر؛ کارنامه سبز کنکور سراسری ۱۴۰۳ حدود دو هفته پس از اعلام نتایج انتخاب رشته منتشر میگردد. در این کارنامه رتبه داوطلب با رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در هر یک از رشتههای انتخابی او مقایسه میشود و در صورتی که در یک رشته محل رتبه بهتری از آخرین فرد پذیرفته شده داشته باشد، میتواند برای تغییر رشته اقدام نماید. معنی کدهای کارنامه سبز از جمله کدهای ۳، ۵، ۷ و … در این مطلب بررسی خواهد شد. پس همراه ما باشید.
معنی کدهای کارنامه سبز ۱۴۰۳
داوطلبان باید در زمان استفاده از کارنامه سبز کنکور برای تغییر رشته به معنا و مفهوم هر یک از کدهای مندرج در مقابل کد رشتهها توجه داشته باشند. این کدها، شامل ۸ کد هستند که معنای هر یک از آنها را در ادامه بررسی میکنیم:
معنی کد ۱ در کارنامه سبز کنکور
کد یک در کارنامه سبز کنکور سراسری به این معناست که داوطلب واجد شرایط اختصاصی آن رشته محل نمیباشد که ابن شرایط ممکن است شامل عدم رعایت جنسیت پذیرش، عدم توجه به ضوابط رشتههای خاص کنکور و … باشد.
کد دو در کارنامه سبز کنکور سراسری به معنای این است که داوطلب در آن رشته محل دعوت به مصاحبه شده است.
کد ۳ در کارنامه سبز کنکور
عدد سه در کارنامه سبز کنکور به این مفهوم است که داوطلب با توجه به دارا بودن نمره لازم در رشته انتخابی، در سهمیه دیگری به جزو سهمیه نهایی پذیرفته شده است. مثلا داوطلبان دارای سهمیه ایثارگران که با سهمیه منطقه خود پذیرفته شوند یا کارمندانی که با استفاده از سهمیه کارمندی پذیرفته شده اند.
معنی کد ۴ در کارنامه سبز کنکور
کد چهار در کارنامه سبز کنکور سراسری نشان دهنده وضعیت علمی و عمومی داوطلب در رشتههای دانشگاه فرهنگیان و تربیت دبیر شهید رجایی است.
کد ۵ در کارنامه سبز کنکور
معنی کد پنج در کارنامه سبز کنکور سراسری این است که داوطلب شرایط لازم برای دعوت به مصاحبه دانشگاه فرهنگیان و دانشگاه تربیت دبیر شهیدرجایی را نداشته و در اولویت پذیرش نبوده است. این دسته از داوطلبان حداکثر دو ماه پس از زمان انتشار اسامی پذیرفته شدگان فرصت دارند به همراه کارت شناسایی و تصویر کارنامه نهایی به هسته گزینش آموزش و پرورش استان بومی مراجعه نمایند.
کد ۷ در کارنامه سبز کنکور سراسری به معنای عدم کسب نمره لازم در مصاحبه است. (سن، معدل، ویژگیهای جسمانی، … و غیبت در مصاحبه)
معنی کد ۹ در کارنامه سبز کنکور
کد ۹ در کارنامه سبز کنکور سراسری به این معناست که وضعیت شما در یکی از دانشگاههای دارای مصاحبه از جمله دانشگاه شاهد، علوم قضایی، بقیه الله، شهید مطهری، صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران، علوم پزشکی ارتش، غیر انتفاعی رفاه و غیرانتفاعی امام رضا (ع) یا یکی از رشتههای مدیریت بیمه اکو، دکتری پیوسته بیوتکنولوژی، کاردانی فوریتهای پزشکی، تربیت مربی عقیدتی سیاسی سپاه یا موسیقی نظامی در حال بررسی شدن است.
کد * در کارنامه سبز کنکور
علامت * یعنی اینکه داوطلب در آن کد رشته محل پذیرفته شده است.
معنی کد ۶ در کارنامه فرهنگیان
بر روی کارنامه کنکور فرهنگیان، چند کد درج میشود و داوطلبان باید معنی کدها را بدانند. یکی از کدهای مندرج بر روی این کارنامه، کد ۶ است. اگر برای شما هم سوال است که کد ۶ به چه معناست، باید بدانید که به معنای عدم پذیرش شما میباشد. یعنی داوطلبی که کد ۶ را در کارنامه فرهنگیان مشاهده میکند، در انتخاب رشته فرهنگیان پذیرفته نشده است.
یکی از کدهای مربوط به دانشگاه فرهنگیان، کد ۷ است. داوطلبانی که بعد از دریافت کارنامه خود این کد را در کارنامه خود مشاهده میکنند، بدین معناست که در مصاحبه نمره لازم را به دست نیاورده اند؛ بنابراین تفاوت کد ۶ با کد ۷ فرهنگیان در این است که داوطلبان دارای کد ۶، در انتخاب رشته قبول نشده اند، اما داوطلبانی که کد ۷ دریافت کرده اند، در مصاحبه پذیرفته نشده اند.
توضیحات کارنامه سبز کنکور سراسری
کارنامه سبز کنکور سراسری شامل ۵ ستون است که ستون اول اولویت بندیهای داوطلب را در فرم انتخاب رشته کنکور نشان میدهد. در ستون ۲ کد رشته محلها درج شده است و در ستون ۳ نیز رتبه داوطلب با رتبه آخرین فرد پذیرفته شده در هر یک از رشته محلها مندرج میباشد.
داوطلبان برای اطلاع از اینکه آیا میتوانند با استفاده از کارنامه سبز تغییر رشته انجام دهند یا نه، باید به ستون رتبه خود و رتبه آخرین فرد پذیرفته شده توجه داشته باشند و اگر در یک رشته محل رتبه آنها بهتر از رتبه آخرین نفر پذیرفته شده باشد، میتوانند برای انتقالی به آن رشته اقدام کنند. به عنوان مثال اگر در یک رشته محل رتبه شما ۳۰۰۰ و رتبه آخرین نفر قبولی ۳۰۱۵ باشد، در صورت علاقه مندی به آن رشته محل امکان تغییر رشته دارید؛ بنابراین فواید کارنامه سبز فقط برای داوطلبانی است که در انتخاب رشته کنکور پذیرفته شده اند و داوطلبان مردودی امکان استفاده از کارنامه سبز برای تغییر رشته را ندارند، زیرا در هیچ از اولویتهای انتخابی خود نمره لازم برای قبولی را ندارند.
چند سال است که کارنامه سبز منتشر نمیشود و فقط کارنامه نهایی در اختیار داوطلبان قرار میگیرد. با توجه به عدم انتشار کارنامه سبز، داوطلبانی که تمایل به تغییر رشته دارند فقط میتوانند از طریق مراجعه به دانشگاه اقدام کنند. اما کارنامه نهایی که در سایت سنجش منتشر میشود، طبق مراحل زیر قابل دریافت است:
وارد مای سنجش شوید و اطلاعات لازم شامل کد ملی و رمز عبور را درج کنید.
سپس باید گزینه “کارنامه نهایی” را انتخاب کنید.
با مشاهده کارنامه نهایی میتوانید از رتبه آخرین فرد قبول شده در هر یک از رشتههای انتخابی تان، مطلع شوید. توجه داشته باشید که این کارنامه هیچ کاربردی برای تغییر رشته ندارد و صرفا به منظور اطلاع رسانی، منتشر میشود./ایونا