به گزارش اقتصاد معاصر به نقل از zdnet؛ اپراتور T-Mobile سرویس ماهوارهای مورد انتظار خود را که وعده داده بود، آماده آزمایش کرده است. این شرکت در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد که به کمک SpaceX و استفاده از ماهوارههای Starlink، پایان مناطق بدون پوشش موبایل را رقم بزند. در سپتامبر سال جاری، این اپراتور با موفقیت یک پیام اضطراری ماهواره-محور را برای ارزیابی این سرویس ارسال کرد.
این شرکت به تازگی اعلام کرد که ثبتنام بتا برای سرویس ماهوارهای مستقیم به موبایل Starlink خود را آغاز کرده است. جالب اینجاست که این فرآیند ثبتنام برای تمامی مشترکان، از جمله نیروهای امداد و کسبوکارها باز بوده و هیچ هزینهای برای مشترکان ندارد. البته اولویت با نیروهای امداد و سازمانهای وابسته خواهد بود. طبق بیانیه مطبوعاتی، آزمایش این سرویس از اوایل سال آینده آغاز میشود. در مرحله اولیه، ارتباط ماهوارهای به موبایل فقط محدود به ارسال پیامک خواهد بود، در حالی که امکانات تماس صوتی و انتقال داده در مراحل بعدی ارائه خواهد شد.
یکی از بزرگترین مزایای سرویس T-Mobile در مقایسه با راهکارهایی که شرکتهایی مانند اپل در آیفونها ارائه کردهاند، این است که کل فرآیند بدون دردسر خواهد بود و کاربران نیازی نخواهند داشت که آسمان صاف پیدا کنند یا گوشی خود را برای اتصال به شبکه ماهوارهای تراز کنند. طبق اعلام T-Mobile پیامهای ورودی و خروجی دقیقا مانند سایر پیامها ارسال و دریافت میشوند. این به این دلیل بوده که سرویس ماهوارهای مستقیم به موبایل با زیرساخت شبکه زمینی موجود T-Mobile تنظیم و یکپارچه شده است.
هدف نهایی این بوده که مواردی مانند ساعات پرواز، مکانهای خارج از دسترس و حتی مناطقی که از پوشش زمینی T-Mobile خارج هستند، تحت پوشش قرار گیرند. این شرکت پیشتر این سرویس را به صورت محدود برای کمک به افرادی که با طوفانهای هلن و میلتون روبهرو بودند، آزمایش کرد. هنگامی که کل شبکه ماهوارهای فعال شود، این سرویس جدید ناحیهای به وسعت بیش از نیم میلیون مایل مربع را پوشش خواهد داد. بزرگترین مزیت این بوده که T-Mobile از کاربران نمیخواهد که سختافزار خاص یا گوشیهای پرچمدار تهیه کرده تا از این قابلیت استفاده کنند.
T-Mobile قبلا اطمینان داده که اکثر گوشیهای هوشمند هنگام عرضه عمومی این سرویس قابلیت استفاده خواهند داشت. این بدان معناست که کاربران مجبور نخواهند بود تا هزینه اضافی برای یک گوشی خاص بپردازند یا در دستگاههای جداگانهای مانند Motorola Defy Satellite Link سرمایهگذاری کنند.
اپل تاکنون در این فناوری پیشرو بوده و اوایل سال جاری دامنه این فناوری را فراتر از ارتباط با نیروهای امداد گسترش و به کاربران امکان داد در مناطقی که شبکه زمینی ندارند، ارتباط برقرار کنند. انتظار میرود که با نسل بعدی ساعت هوشمند مقاوم خود، اپل قابلیت ارتباط ماهوارهای را در نسخه جدید Apple Watch Ultra نیز فعال کند. همچنین گوگل با انتشار اندروید ۱۵ در اوایل امسال، قابلیت ارسال پیامک ماهوارهای را ارائه کرد و این بهروزرسانی را پیش از عرضه گسترده برای گوشیهای Pixel ۹ آماده کرد. در مورد T-Mobile، انتظار میرود که عرضه گسترده سرویس ماهوارهای مستقیم به موبایل در سال ۲۰۲۵ انجام شود.