اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۷/بهمن/۱۴۰۳ | ۱۱:۰۰
۱۰:۵۸ ۱۴۰۳/۱۱/۲۷
عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر:

حمایت مجلس از تنوع سبد سوختی/رشد تجدیدپذیرها به علت نبود متولی ضعیف است

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: طبق برنامه هفتم، باید ۱۲ هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر تامین شود، برای تحقق این هدف زمان‌مان محدود است، یک سال از اجرای برنامه گذشته و میزان تولید برق تجدیدپذیر ما فقط به ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ مگاوات رسیده است، با این روند اهداف برنامه محقق نخواهد شد.
کد خبر:۱۴۷۹۱

مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر حرکت کشور به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر دانست و اظهار داشت: یکی از مشکلات فعلی این است که وزیر مشخصی برای این حوزه نداریم سبد تولید انرژی کشور هم به‌ شدت به گاز وابسته است. نیروگاه‌های ما نیز عمدتا بر پایه مصرف گاز طراحی شده‌اند. در چنین شرایطی، متنوع‌سازی سبد سوخت نیروگاهی و گسترش منابع تامین انرژی از ضرورت‌های اساسی است. 

وی افزود: بر اساس برنامه هفتم، باید ۱۲ هزار مگاوات برق از منابع تجدیدپذیر تامین شود اما زمان محدودی برای تحقق این هدف باقی مانده است، اکنون تقریبا یک سال از اجرای برنامه گذشته و میزان تولید برق تجدیدپذیر ما فقط به حدود ۱۳۰۰ تا ۱۴۰۰ مگاوات رسیده است. با این روند، قطعا اهداف برنامه محقق نخواهد شد.

نخعی تصریح کرد: با این حال مجلس، ردیف‌های اعتباری مناسبی را به‌ عنوان مشوق در اختیار دولت قرار داده تا بتواند توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر را تسریع کند. علاوه بر این، سازوکار‌هایی مانند امکان صادرات برق و ایجاد بورس سبز انرژی نیز پیش‌بینی شده‌اند تا در این مسیر به دولت کمک کنند. 

وی تاکید کرد: هدف‌گذاری اصلی، دستیابی به ۱۲ هزار مگاوات ظرفیت انرژی تجدیدپذیر است و در صورتی که این میزان بیشتر نیز شود، قطعا مطلوب‌تر خواهد بود. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس درباره بخش‌نامه مربوط به ساختمان‌های بیش از چهار طبقه و الزام آن‌ها به استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر گفت: در بسیاری از کشور‌های جهان، از جمله چین، دولت‌ها مشوق‌هایی برای استفاده از انرژی خورشیدی در ساختمان‌های مسکونی در نظر گرفته‌اند. حتی کشور‌هایی مانند سوریه و افغانستان که از نظر توسعه عقب‌تر از ایران هستند، پروژه‌های متعددی در این زمینه اجرا کرده‌اند. بنابراین، ضروری است که ایران هم به این سمت حرکت کرده و مردم را برای استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر تشویق کند.

ارسال نظرات