۲۲/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۵:۱۷
معافیت مشترکان صنعتی از برنامه مدیریت با احداث نیروگاه خورشیدی اعلام زمان انتقال سهمیه سوخت به کارت‌های بانکی + جزییات رکورد ۵۰ ساله تولید نیروگاه‌های حرارتی شکسته شد کاهش ۲۰ درصدی مخازن سدها نسبت به سال گذشته ادارات، دمای کولر را روی ۲۷ درجه تنظیم کنند کارت سوخت فعلاً حذف نمی‌شود برق ۵۰ اداره پرمصرف در پایتخت قطع شد مرحله دوم طرح ذخیره‌سازی گاز در مخزن شوریجه اجرا می‌شود اصلاح قیمت در کاهش مصرف برق موثر خواهد بود موتور تولید صنایع پتروشیمی «کرمانشاه» روشن شد افزایش دو برابری ظرفیت تولید با بهره برداری از فاز دوم| به دنبال افزایش ارز آوری برای کشور هستیم حضور پتروشیمی کرمانشاه در نمایشگاه نفت با هدف تقویت سرمایه گذاری و معرفی توانمندی ها اجرای پروژه ویژه فشارافزایی در پارس جنوبی با همکاری قرارگاه خاتم و وزارت نفت مدیر عامل توانیر: مدیریت سهمیه قطعی برق به استان‌ها واگذار شد سامانه‌های سرمایشی ادارات بعد از ساعت ۱۳ خاموش شوند
۱۰:۳۶ ۱۴۰۴/۰۲/۲۲
عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر اعلام کرد

نیاز کشور به ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی/ دولت مشوق تعریف کند

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت: اگر تحقق سرمایه‌گذاری سالانه حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار در صنایع بالادستی را در حد تئوری باقی نگذاریم، ایران می‌تواند مجددا جایگاه خود را به عنوان یک کشور اثرگذار در انرژی منطقه بازیابی کند.
نیاز کشور به ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی/ دولت مشوق تعریف کند
کد خبر:۲۱۶۹۳

فرهاد شهرکی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر درباره امکان تبدیل ایران به هاب انرژی منطقه اظهار داشت: برای آنکه بتوانیم جایگاه خود را ارتقا دهیم و به ظرفیت بالفعل تبدیل کنیم، نیازمند سرمایه‌گذاری عظیم در بخش‌های بالادستی نفت و گاز هستیم، طبق نظر کارشناسان، این سرمایه‌گذاری باید در حدود ۱۰۰ میلیارد دلار در سال باشد.

وی ادامه داد: متاسفانه در سال‌های گذشته، به‌ ویژه پس از سال ۱۳۹۰، به دلیل تحریم‌های ظالمانه، امکان تحقق چنین سرمایه‌گذاری‌هایی فراهم نشد و در نتیجه نقش ایران در حوزه‌های بالادستی تضعیف شده است. 

وی افزود: امسال، با توجه به نام‌گذاری سال توسط مقام معظم رهبری و تاکیدات برنامه هفتم، مجلس طرحی را تایید کرده که به موجب آن، بخش خصوصی (چه سرمایه‌گذاران کلان و چه مردم از طریق بورس) برای نخستین بار می‌توانند در صنایع بالادستی نفت و گاز وارد شوند. این گام می‌تواند نقطه‌ عطفی مهم باشد. 

عضو کمیسیون انرژی گفت: ما در مجلس تاکید کرده‌ایم که برای جلب اعتماد مردم، باید طرحی اجرا شود که سودآور و شفاف باشد؛ چراکه تجربه‌های ناموفقی مانند بورس، مردم را دچار زیان کرده است. بر اساس برنامه‌ریزی‌ها، تا ۱۰ درصد از سرمایه‌گذاری در صنایع بالادستی نفت و تا ۵ درصد در گاز می‌تواند از طریق بخش خصوصی تامین شود و امکان ورود سرمایه‌ای تا حدود ۸ میلیارد دلار از سوی این بخش وجود دارد. 

نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اگر این روند اجرایی شود، بخشی از عقب‌ماندگی ما در صنایع بالادستی جبران خواهد شد و ایران می‌تواند مجددا جایگاه خود را به عنوان یک کشور اثرگذار در انرژی منطقه باز یابد اما باید تاکید کنم که این هدف بدون تحقق سرمایه‌گذاری سالانه حداقل ۱۰۰ میلیارد دلار، صرفا در حد تئوری باقی خواهد ماند.

کد ویدیو
ارسال نظرات