به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامههای مهم کشور در گزارشهای اقتصادی امروز خود به موضوعاتی اعم از پیچیدگیهای واردات و افزایش هزینه تولید، چالش بازنشستگان جوان، کمرنگ بودن دیپلماسی اقتصادی، روند تورم و رشد اقتصادی و همچنین واگذاری سهام یکی از بزرگترین خودروسازان کشور پرداختهاند.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش خود با عنوان «تونل وحشت واردات»، به دشواریها و موانع اداری در ترخیص کالا از گمرک پرداخته است. این گزارش عنوان میکند: «به رغم تلاش سیاستگذاران، فرایند ترخیص کالا در گمرکات کشور همچنان زمانبر است و پیچیدگی بیش از حد مسیر واردات به افزایش هزینه تولید منجر شده است. سامانهبازی، تخصیص ارز و عدم همکاری نهادها از جمله عواملی هستند که تجارت خارجی را دشوار و پرهزینه کردهاند.»
روزنامه شرق در گزارش خود با عنوان «چالش بازنشستگان جوان»، به مشکلات صندوقهای بازنشستگی در ایران و افزایش تعداد بازنشستگان پیش از موعد میپردازد. این روزنامه اشاره میکند: «طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس، ۵۲ درصد بازنشستگان تامین اجتماعی در سال ۱۴۰۱ پیش از موعد بازنشسته شدهاند که ۴۰ درصد آنها مشمول مشاغل سخت و زیانآور بودهاند. این موضوع در شرایطی رخ میدهد که صندوقهای بازنشستگی دچار معضلات مالی جدی هستند.»
روزنامه جامجم در گزارش خود با عنوان «نمره قبولی صادرات غیرنفتی»، از رشد قابل توجه تجارت خارجی ایران خبر میدهد. این روزنامه مینویسد: «طبق آمار گمرک، در ۱۰ ماه نخست امسال، تجارت خارجی کشور به ۱۰۳ میلیارد و ۸۴۶ میلیون دلار رسیده و صادرات غیرنفتی با افزایش ۱۸ درصدی، به ۴۷ میلیارد و ۷۵۵ میلیون دلار رسیده است. در مقابل، واردات هم به ارزش ۵۶ میلیارد دلار گزارش شده که رشد قیمتهای جهانی بر آن تاثیر گذاشته است.»
روزنامه وطن امروز در گزارش خود با عنوان «رشد اقتصادی منهای تورم» به بررسی عملکرد اقتصاد ایران طی فصول اخیر پرداخته است. این روزنامه اشاره میکند: «اقتصاد ایران از ابتدای سال ۱۳۹۹ تا نیمه نخست ۱۴۰۳، طی ۱۸ فصل پیاپی رشد مثبت را تجربه کرده و در نیمه اول امسال به رشد ۳.۷ درصدی رسیده است. همچنین تورم نقطه به نقطه از فروردین ۱۴۰۲ تا دیماه ۱۴۰۳ از ۶۲.۴ درصد به ۳۴.۵ درصد کاهش یافته که پایینترین رقم در ۵۱ ماه گذشته محسوب میشود.»
روزنامه سازندگی در گزارش خود با عنوان «واگذاری غول بزرگ»، به بحث واگذاری سهام ایرانخودرو به بخش خصوصی میپردازد. این روزنامه نوشت: «در حالی که سران قوا نسبت به خصوصیسازی تمایل نشان دادهاند و حتی تذکر رهبری درباره اجرای قانون تجارت نیز مطرح شده، مخالفتهای جدی از سوی برخی نمایندگان مجلس و شورای رقابت وجود دارد. شرکت کروز که از سهامداران بزرگ ایرانخودرو است، خود را برای مدیریت آن آماده میداند اما منتقدان با اشاره به تجربیات ناموفق گذشته، از دولت و مجلس میخواهند تا نسبت به اهلیت خریداران، مسائل مدیریتی و تضمین بهبود عملکرد خودروساز، شروط لازم را مشخص کنند.»