14/بهمن/1403 | 09:15
۱۰:۵۳ ۱۴۰۳/۰۹/۲۴
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۴ آذر ۱۴۰۳)؛

از افسانه‌شدن نیما تا گذر بودجه از خان سوم

دکه اقتصاد همچون روزهای گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از افسانه‌شدن نیما تا گذر بودجه از خان سوم
کد خبر:۱۰۴۸۱

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛  روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعات مختلفی اعم از حذف ارز نیما، جزئیات بخش نخست لایحه بودجه سال آینده و خاموشی ناگهانی برق تهران پرداخته است.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارش امروز خود تحت عنوان ««فاز دوم سیاستگذاری ارزی؛ سرنوشت بورس پس از نیما»» تحولات قیمت گذاری دستوری قیمت ارز را بررسی کرد. در گزارش آمده است: «بانک مرکزی از راه‌اندازی «سامانه ارز تجاری» برای مدیریت بخش عمده معاملات ارزی (جز ارز ترجیحی) خبر داد. در این سامانه، نرخ ارز بر اساس عرضه و تقاضا و با دامنه نوسان ۳ درصدی تعیین می‌شود. این رویکرد، فاز دوم سیاست ارزی بانک مرکزی برای عبور از تثبیت نرخ به مدیریت مبتنی بر بازار است.»

عنوان گزارش اقتصادی امروز روزنامه شرق با عنوان «ارز سرگردان؟» به بررسی سیاست حذف دلار نیما و جایگزینی دلار توافقی و تأثیر آن بر بازار پرداخت. این روزنامه بررسی کرد: «دولت با هدف تک‌نرخی کردن ارز، ارز نیما را حذف و ارز توافقی را جایگزین کرد تا از تعدد نرخ‌ها و رانت جلوگیری کند. این سیاست که بر اساس مکانیسم عرضه و تقاضا اجرا می‌شود، با ابهام در نرخ ارز کالا‌های اساسی و اعمال کف و سقف بر نرخ توافقی مواجه است.»

روزنامه جام‌جم  در گزارش اقتصادی صفحه ۳ خود با عنوان «بیم و امید‌های حذف ارز نیمایی» سیاست‌های ارزی دولت را بررسی می‌کند. این گزارش عنوان کرد: «بانک مرکزی با حذف ارز نیما، سیاست ارزی جدیدی را آغاز کرد. در بازار رسمی، ارز ترجیحی، ارز توافقی و اسکناس مرکز مبادله با نرخ‌های مختلف عرضه می‌شوند، در حالی که نرخ غیررسمی به ۷۳،۰۰۰ تومان رسیده است. دولت برای کاهش فاصله نرخ‌ها، افزایش نرخ نیما را اجرا کرد، اما رشد نرخ غیررسمی تحت تأثیر تحولات منطقه‌ای ادامه دارد.»

««نیما افسانه شد»» عنوان گزارش اقتصادی صفحه ۱۶ روزنامه فرهیختگان بود که به عواقب و تمهیدات مریوطبه حذف ارز نیما پرداخت. این روزنامه عنوان دارد: «بانک مرکزی با حذف ارز و سامانه نیما، معاملات ارزی را در «بازار ارز تجاری» متمرکز کرد. این بازار با مکانیسم عرضه و تقاضا و دامنه نوسان ۳ درصدی اداره می‌شود. هدف این سیاست، حرکت به سمت ارز تک‌نرخی، شفافیت، حذف تقاضای کاذب و افزایش ارز صادراتی است.»

روزنامه خراسان هم در گزارش صفحه ۱۰ خود با عنوان «گذر بودجه از خان سوم» به بررسی جزئیات بخش نخست لایحه بودجه سال آینده در صحن علنی مجلس اشاره کرد. این گزارش بیان کرد: «بخش نخست لایحه بودجه با تصویب در مجلس برای بررسی شورای نگهبان ارسال شد. مصوبات کلیدی شامل حذف یارانه پردرآمدها، کالابرگ، تعیین تکلیف بنزین، واردات خودرو و مالیات بر خودرو‌ها و املاک لوکس است که بر معیشت خانوار‌ها و سیاست‌های اقتصادی دولت تأثیرگذار خواهد بود.»

««غافلگیری ۱۴»» هم عنوان گزارش اقتصادی روزنامه وطن امروز بود، که به دور جدید خاموشی‌ها بدون اطلاع‌رسانی اشاره می‌کند. این روزنامه اشاره کرد: «خاموشی‌های اخیر تهران به دلیل کمبود سوخت نیروگاه‌ها و افزایش مصرف گاز خانگی در سرما رخ داده است. با وجود رشد ۴۲ درصدی تحویل سوخت مایع به نیروگاه‌ها، محدودیت برق در بخش‌های خانگی، اداری و صنعتی اعمال شده است. توانیر با درخواست صرفه‌جویی ۱۰ درصدی اعلام کرد که در صورت تأمین سوخت، برق پایدار برای همه مشترکان فراهم می‌شود.»

 

ارسال نظرات