به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در حالی که دولت جدید بر همگرایی و وحدت تأکید دارد، تنش میان کارشناسان ارشد دولت بر سر بحران خاموشیها و قطعی گاز آشکارتر شده است. تهران هم شب گذشته شاهد خاموشیها در برخی مناطق بود، در این میان، وزارت نیرو در پیامکهای خود به مشترکان برق با متهم کردن وزارت نفت اعلام کرده بود که قطعی برق به دلیل عدم تأمین سوخت نیروگاهی صورت گرفته و خارج از برنامه مدیریت انرژی کشور است.
امروز نیز وزارت نفت در بیانیهای تند، وزارت نیرو را به سوءمدیریت در تأمین سوخت نیروگاهها متهم کرد و اعلام داشت: «در حالی که مدیریت صحیح سبد سوخت میتوانست از مشکلات اخیر جلوگیری کند، وزارت نیرو به جای تمرکز بر سیاستگذاری صحیح و اجرای مصوبات، تلاش دارد با فرافکنی، کمبود گاز را عامل اصلی خاموشیها جلوه دهد. این در حالی است که تأمین گاز و سوخت مایع، حتی فراتر از تعهدات انجامشده و در بسیاری از روزها بیش از میزان تکلیفشده به نیروگاهها تحویل داده شده است. نادیده گرفتن این واقعیت و چشمپوشی از نقش مدیریت نامناسب سوخت معادل، نهتنها مشکل را حل نمیکند، بلکه زمینهساز چالشهای مشابه در آینده خواهد شد.»
در ادامه این بیانیه، وزارت نفت با اشاره به سوءمدیریت وزارت نیرو تأکید کرده است: «اوایل مرداد امسال تصمیمی اتخاذ شد که نیروگاهها را مکلف میکرد از ۱۰ مرداد به بعد، روزانه ۴۰ میلیون لیتر نفتکوره مصرف کنند. این در حالی است که مصرف واقعی در نیروگاهها بهطور میانگین تنها ۲۴ میلیون لیتر در روز بوده که در نتیجه، ۲.۳ میلیارد لیتر نفتکوره ذخیره نشد و به جای آن، نفتگاز بیشتری مصرف شد. این عدم هماهنگی در نهایت تأثیر خود را در بحران انرژی ماههای سرد سال نشان داد.»
این موضعگیری وزارت نفت در حالی مطرح میشود که پیشتر پاکنژاد، وزیر نفت، دولت سیزدهم را مقصر خاموشیها دانسته بود، اما امتداد بحران نشان داد که مشکل فراتر از عملکرد دولت قبل است.
حالا که دامنه خاموشیها گستردهتر شده، بیکفایتی مسئولان دولت چهاردهم نیز نمایان شده است و دعوای دولتیها به جای حل مشکل، چهرهای متزلزل از مدیریت بحران انرژی در کشور به نمایش گذاشته است.