اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۴/بهمن/۱۴۰۳ | ۱۸:۱۶
۱۸:۱۲ ۱۴۰۳/۱۱/۲۴

جهش سهام فناوری چین پس از انقلاب هوش مصنوعی DeepSeek

سهام فناوری چین پس از پیشرفت چشمگیر مدل هوش مصنوعی DeepSeek، وارد فاز صعودی قدرتمندی شده است. این تحول، سرمایه‌گذاران جهانی را به بازنگری در ظرفیت شرکت‌های فناوری چینی واداشته و موجب افزایش قابل توجه شاخص‌های بازار، به‌ ویژه در هنگ کنگ، شده، در حالی که غول‌های فناوری آمریکا با افت سهام مواجه شده‌اند، شرکت‌هایی مانند علی‌بابا، شیائومی و بایدو در صدر این رشد قرار گرفته‌اند.
کد خبر:۱۵۴۱۹

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از Financial Times؛ شاخص فناوری هنگ سنگ که ۳۰ شرکت بزرگ فناوری فهرست‌شده در هنگ کنگ را ردیابی می‌کند، در ماه گذشته ۲۵ درصد افزایش یافته است.  شاخص فناوری هنگ سنگ که ۳۰ شرکت بزرگ فناوری فهرست شده در هنگ کنگ را ردیابی می‌کند، از ۱۳ ژانویه، زمانی که به کمترین سطح خود در سال ۲۰۲۵ رسید، ۲۵ درصد رشد کرد. این افزایش بیشتر از رشد ۴.۴ درصدی شاخص نازداک ۱۰۰ و رشد کمتر از ۰.۵ درصدی برای هفت غول فناوری آمریکا در ماه گذشته بوده است. 

این افزایش‌ها در هنگ کنگ نشان‌دهنده احیای علاقه سرمایه‌گذاران خارجی به چین پس از پیشرفت مدل هوش مصنوعی DeepSeek است که به نظر می‌رسد با توان پردازشی بسیار کمتری نسبت به همتایان آمریکایی خود توسعه یافته و باعث ارزیابی مجدد جهانی شرکت‌های فناوری چینی شده است. 

بوش چو، مدیر سرمایه‌گذاری برای سهام چینی اعلام کرده است: «فقط شرکت‌های اینترنتی چینی هستند که از نظر جهانی رقابتی بوده و قابل مقایسه با هفت غول فناوری آمریکایی هستند.»

وی افزود: «این بهبود در احساسات باعث شده که برخی جریان‌های سرمایه به چین برگردد. ما در هفته‌های اخیر به دلیل همین مساله شاهد برخی عملکرد‌های بهتر و رکود در چین بوده‌ایم.» 

شرکت بزرگ اینترنتی علی‌بابا پس از گزارش‌های رسانه‌ای چین مبنی بر همکاری با اپل برای راه‌اندازی ویژگی‌های هوش مصنوعی سازنده آیفون در چین، بیش از ۶ درصد رشد کرد. این حرکت مثبت برای بازار‌های چین مفید است که پیش از این تحت تاثیر نگرانی‌ها درباره تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌ جمهور آمریکا رکود بازار املاک در چین و فشار‌های رکود تورمی در اقتصاد چین قرار داشتند. شاخص CSI ۳۰۰ چین در ماه گذشته فقط ۴ درصد رشد کرده است. 

DeepSeek در اواخر ژانویه با ارائه یک مدل زبان بزرگ (LLM) که به گفته خود با بودجه محدودی ساخته شده بود، سیلیکون ولی را شوکه کرد و این موضوع سوالاتی را در مورد نیاز به سرمایه‌گذاری عظیم در زمینه هوش مصنوعی به وجود آورد. 

این خبر باعث کاهش شدید سهام فناوری آمریکا در ۲۷ ژانویه شد و شرکت انویدیا، با کاهش ۵۸۹ میلیارد دلار از ارزش بازار خود، رکورد بزرگ‌ترین کاهش یک‌روزه در سرمایه‌گذاری بازار را ثبت کرد. در مقابل سهام فناوری چین افزایش یافت، شرکت‌های فعال در زمینه رایانش ابری و سخت‌افزار فناوری که از نوآوری‌های هوش مصنوعی بهره‌مند می‌شوند، پیشتاز این روند صعودی اخیر بوده‌اند. 

این شرکت‌ها شامل علی‌بابا، گروه الکترونیک مصرفی شیائومی، توسعه‌دهنده موتور جست‌وجوی بایدو و سازنده خودرو‌های برقی BYD هستند که به ترتیب در ماه گذشته، ۴۳ درصد، ۳۴ درصد، ۱۳ درصد و ۴۰ درصد افزایش یافته‌اند. 

سکوهای تجارت الکترونیک JD.com و Meituan نیز به ترتیب ۲۴ درصد و ۱۱ درصد رشد کرده‌اند که این افزایش‌ها ناشی از داده‌های نسبتا قوی مصرف در تعطیلات سال نوی قمری و انتظارات فزاینده از تحریک مالی گسترده توسط پکن در سال جاری است. 

شاخص گسترده‌تر هنگ سنگ در همین مدت ۱۵ درصد افزایش یافته است. داده‌های برنامه Stock Connect که به معامله‌گران چین سرزمین اصلی اجازه می‌دهد سهام هنگ کنگ را خریداری کنند، نشان‌دهنده افزایش علاقه سرمایه‌گذاران چینی است، به طوری که میانگین حجم روزانه معاملات در فوریه، دوسوم نسبت به ژانویه افزایش یافته و سه برابر بیشتر از فوریه ۲۰۲۴ بوده است. 

تحلیلگران معتقدند که سرمایه‌گذاران از این باور حمایت می‌شوند که توسعه مدل‌های زبان بزرگ (LLM) در چین در حال پیشرفت است و شرکت‌های مصرفی به سرعت آنها را به کار خواهند گرفت.

ارسال نظرات