اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۰۲/اسفند/۱۴۰۳ | ۱۵:۰۰
۱۴:۴۲ ۱۴۰۳/۱۲/۰۲

جهش بزرگ به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی

نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی: کاهش ۶۷ درصدی حسابرسی مودیان بخش حقیقی و تحقق حسابرسی سیستمی برای ۹۵ درصد از کل مودیان مالیات بر عملکرد بیانگر جهش بزرگ به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی است که به پشتوانه آن به سمت عدالت در اخذ مالیات خواهیم رفت. داده‌محور شدن نظام مالیاتی کشور نسبت به روندهای ممیزمحور امکان بروز خطای انسانی را نیز کاهش می‌دهد.
کد خبر:۱۶۰۶۸

احمد آریایی‌نژاد، نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با حسابرسی سیستمی بیش از ۷۰ درصد اظهارنامه اشخاص حقوقی و حسابرسی هوشمند بیش از ۸۰ درصد اظهارنامه اشخاص حقیقی طی سال جاری تصریح کرد: قطعا استفاده از روندهای سیستمی و هوشمند مالیاتی به نفع کشور است و برایمان مزیت دارد. سیستم‌ها ابزارهایی هستند که در اختیار ما برای اداره بهتر کشور قرار دارند. استفاده صحیح از این بسترها می‌تواند منافع کشور را تامین کند. 

وی ادامه داد: سیستم‌محور شدن نظام مالیاتی کشور به لحاظ افزایش سرعت انجام کارها برایمان مزیت دارد. هوشمندسازی نظام مالیاتی نسبت به اینکه از روندهای دستی برای حسابرسی‌ها استفاده کنیم، قطعا مزیت بیشتری دارد و در زمان صرفه‌جویی می‌کنیم. 

این نماینده مجلس بیان کرد: داده‌محور شدن نظام مالیاتی به ما کمک می‌کند که با دقت بیشتری به انجام امور مالیاتی کشور مبادرت کنیم. در این بستر، می‌توانیم از خطاهای انسانی دور شویم و با استفاده از ظرفیت سیستم‌ها به اخذ مالیات حقه و عادلانه از همگان مبادرت کنیم. 

آریایی‌نژاد گفت: امیدواریم با تلاش‌هایی که سازمان امور مالیاتی به اجرا گذاشته، به نتایج مثبت حداکثری دست پیدا کنیم و به اهدافی که در این زمینه به لحاظ اخذ هوشمند مالیات از همگان داریم، دست یابیم. 

وی ادامه داد: ما در دنیای فناوری، هوش مصنوعی و اینترنت زندگی می‌کنیم. در این فضا، سیستم‌ها به عنوان یک ابزار در اختیار ما قرار دارند. استفاده صحیح از این ابزارها می‌تواند به افزایش اعتماد مودیان به نظام مالیاتی کشور منجر شود. هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور باعث می‌شود که روندها با سرعت و دقت بالاتری پیش برود و به این ترتیب، اعتماد مودیان هم بیشتر می‌شود. 

آریایی‌نژاد گفت: تجربه نشان می‌دهد که معمولا سیستم‌ها مفید هستند و به بهبود وضعیت مالیات‌ستانی در کشورها منجر شده‌اند اما همین تجربه‌ها ثابت کرده‌اند که امکان سوءاستفاده از سیستم‌ها نیز وجود دارد. سازمان امور مالیاتی در کنار سیستمی و هوشمندسازی امور مالیاتی کشور باید به فکر بستن این راه‌های در رو باشد. 

وی ادامه داد: به طور کلی، روندهای سیستمی شدن نظام مالیاتی کشور مثبت ارزیابی می‌شود. همین که ضرورت این کار درک شده، گام رو به جلویی به حساب می‌آید. دولت چهاردهم در اولین سال فعالیتش به اخذ مالیات هوشمند و سیستمی از مودیان اقدام کرد و تا حد قابل توجهی نقش ممیزان مالیاتی در حسابرسی به اظهارنامه‌های مالیاتی کاهش یافت. 

این نماینده مجلس بیان کرد: کاهش ۶۷ درصدی حسابرسی مودیان بخش حقیقی و تحقق حسابرسی سیستمی برای ۹۵ درصد از کل مودیان مالیات بر عملکرد بیانگر جهش بزرگ به سمت هوشمندسازی نظام مالیاتی است که به پشتوانه آن به سمت عدالت در اخذ مالیات خواهیم رفت. داده‌محور شدن نظام مالیاتی کشور نسبت به روندهای ممیزمحور و دستی امکان بروز خطای انسانی را نیز کاهش می‌دهد. 

وی ادامه داد: زمانی که روندهای مالیاتی هوشمند می‌شوند، عادلانه‌سازی اخذ مالیات رخ می‌دهد، زیرا در این شرایط، اطلاعات مبنای دریافت مالیات هستند. بنابراین، کسانی که فرار مالیاتی دارند، زیر چتر مالیاتی کشور قرار می‌گیرند و کسانی که در روندهای قبلی به ناحق مالیات بیشتری پرداخت می‌کرده‌اند، متناسب با درآمدشان مالیات پرداخت می‌کنند. 

آریایی‌نژاد گفت: به طور کلی، هر چقدر به سمت سیستماتیک شدن روندهای مالیاتی برویم، بیشتر منافع کشور تامین ‌می‌شود. بهره بردن از مزیت‌های سیستم‌ها در گروی این است که استفاده هوشمندانه از این ابزار داشته باشیم. 

ارسال نظرات