۲۳/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۰۳:۰۶
شرایط توقیف اموال مودیان مالیاتی ابلاغ شد+ سند اعلام آخرین مهلت استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی+ جزییات مهلت شرکت در مزایده ۶۲۱ اموال تملیکی تمدید شد ۷۰ درصد هزینه‌های جاری دولت از مالیات تأمین شد سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی به ۸ درصد رسیده است گزارش سازمان حسابرسی از بدهی مالیاتی رایتل سازمان امور مالیاتی: باید با جدیت وارد حوزه رمز ارز شویم ابلاغ دستورالعمل تأسیس و فعالیت کارگزاری‌های جذب سرمایه اخبار جدید درباره تغییر ساعت کاری ادارات + جزییات پیشی گرفتن قطری ها در فشار افزایی مهاجرت گاز را به دنبال دارد تصویب مولدسازی اموال دولتی برای تسویه بدهی‌های قطعی سامانه جامع وثایق راه‌اندازی می‌شود ۲ میلیارد و ۷۱۶ میلیون دلار ارز صنایع تامین شد شناسایی فرار مالیاتی ۳۲ میلیاردی در حوزه سکه و طلای آبشده معاون رئیس‌جمهور: اطلاعات در سرشماری «ثبتی مبنا» شفاف‌تر است عارف: اموال مازاد برای سرمایه‌گذاری در تولید استفاده می‌شود
۲۰:۴۷ ۱۴۰۴/۰۲/۲۲

زمینه‌سازی هوشمندسازی نظام مالیاتی برای تقویت سرمایه‌گذاری در تولید

نماینده سابق مجلس بیان کرد: حسابرسی سیستمی و اخذ مالیات عادلانه به افزایش اعتماد مردم و مودیان به روندهای مالیاتی و اقتصادی کشور می‌انجامد و انگیزه افراد را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد و از جمله در حوزه تولید بالا ببرد و موجب تحقق شعار سال می‌شود.
زمینه‌سازی هوشمندسازی نظام مالیاتی برای تقویت سرمایه‌گذاری در تولید
کد خبر:۲۲۸۱۵

منصور حقیقت پور، نماینده ادوار مجلس و کارشناس در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر؛ با اشاره به این موضوع که هوشمندسازی و سیستمی‌سازی روندهای مالیاتی کشور به نفع همه است و منافع جامعه را تامین می‌کند، تصریح کرد: در روندهای سنتی و ممیزمحور نظارت بر رفتار کارشناسان مالیاتی کار سخت و زمان بری بود. در این سازوکار، فضا برای فساد و سوءاستفاده وجود داشت. 

وی ادامه داد: سیستم‌ها و سامانه‌ها به عنوان ابزارهایی در دسترس حاکمیت هستند تا از آن‌ها برای ساماندهی امور و انضباط بخشی به کارها بهره ببرد. در سایه استفاده از ظرفیت‌های الکترونیک و هوشمندسازی روندهای مالیاتی، دولت می‌تواند زمینه سوءاستفاده‌های احتمالی را از بین ببرد. 

این نماینده سابق مجلس بیان کرد: در سازوکار هوشمندسازی نظام مالیاتی کشور، همه چیز در چارچوب سامانه‌ها صورت می‌گیرد. ورودی و خروجی شرکت‌ها و مودیان توسط سامانه و سیستم رصد می‌شود و مالیات‌ستانی بر اساس همین اطلاعات است. 

حقیقت‌پور گفت: سامانه‌ها از کارکردهای خوبی برخوردار هستند و اثرگذاری بالایی در افزایش سرعت و دقت انجام کارها دارند. باید به درستی از این ظرفیت بهره ببریم. نیاز است به بومی‌سازی آن‌ها بپردازیم. به طور مثال در کشور ما کارهای خیریه اهمیت زیادی دارد و افرادی مشغول به این کار هستند. باید سازوکاری در سیستم پیش‌بینی شود که فعالیت‌های خیرخواهانه افراد از فعالیت‌های اقتصادی و سودزا مجزا باشند. 

وی ادامه داد: در چارچوب سیستم‌ها باید نظارت و توضیح خواستن نیز وجود داشته باشد. نباید به صورت خشک به استفاده از سامانه‌ها اقدام کنیم. انعطاف‌پذیر کردن سیستم‌ها و بومی‌سازی آن‌ها اهمیت بالایی دارد. 

این نماینده سابق مجلس بیان کرد: حسابرسی سیستمی و اخذ مالیات عادلانه به افزایش اعتماد مردم و مودیان به روندهای مالیاتی و اقتصادی کشور می‌انجامد و انگیزه افراد را برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف اقتصاد و از جمله در حوزه تولید بالا ببرد و موجب تحقق شعار سال می‌شود. 

حقیقت‌پور گفت: در شرایطی که سامانه‌ها و سیستم‌ها جای ممیزان مالیاتی را می‌گیرند، کارشناسان می‌توانند بر کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی تمرکز کنند. به این ترتیب، زمینه برای افزایش درآمدهای مالیاتی دولت فراهم می‌شود و حاکمیت می‌تواند به صورت هدفمند از بخش تولید حمایت به عمل بیاورد. 

وی ادامه داد: هوشمندسازی روندهای مالیاتی کشور از جهات مختلف برایمان مزیت دارد و به انضباط بخشی به امور می‌انجامد. در روندهای سنتی، ممیزان مالیاتی به صورت چهره به چهره با مودیان در ارتباط بودند و همین امر بسترساز یک سری مشکلات می‌شد. 

این نماینده سابق مجلس گفت: در روندهای سنتی شاهد بروز شکایات فراوانی از سوی مودیان بودیم. رسیدگی به این شکایات انرژی زیادی می‌طلبید و وقت سازمان امور مالیاتی و نهادهای قضایی را هدر می‌داد. حالا در سازوکارهای سیستمی، سامانه‌ها به جای افراد عمل‌کننده هستند و زمینه برای انجام دقیق کارها به وجود آمده است. 

حقیقت‌پور گفت: کشورهای مختلف در دنیا به استفاده از ظرفیت‌های الکترونیک پرداخته‌اند و سامانه‌ها را گسترش داده‌اند. ما هم باید به سمت استفاده بهینه از سیستم‌ها برویم و از ظرفیت‌های الکترونیک به نحو احسنت بهره ببریم. 

ارسال نظرات