به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامههای مهم کشور در گزارشهای اقتصادی امروز خود به موضوعاتی اعم از افزایش تورم بخش خوراکی، دستمزد و هزینههای معیشت کارگران، روابط تجاری و اقتصادی چین و مالیات پرداختهاند.
روزنامه اعتماد در گزارش خود با عنوان «فشار تورم خوراکیها بر دهکهای فقیر» تاثیر افزایش تورم به ویژه در بخش خوراکی بر دهکهای کمدرآمد جامعه را بررسی کرده و آورده است: «بررسی شاخص قیمت مصرفکننده در بهمنماه نشان میدهد که دهک اول با تورم ماهانه ۴.۸۹ درصدی، بیشترین فشار تورمی را تجربه کرده است. دلیل اصلی این افزایش، رشد شدید قیمت اقلام خوراکی است، زیرا بخش عمدهای از درآمد این دهک صرف تامین مواد غذایی میشود. در مقابل، دهک دهم تورم ماهانه ۳.۸۳ درصدی را تجربه کرده که بیشتر در بخش کالاهای غیرخوراکی و خدمات بوده است.»
روزنامه وطنامروز با عنوان «چرتکه مزد بدون صورتحساب هزینه»، در گزارش اقتصادی خود به شکاف بین دستمزد و هزینههای معیشت کارگران پرداخته و آورده است: «بر اساس اعلام کمیته دستمزد شورای عالی کار، سبد معیشت کارگران در دیماه ۱۴۰۳ معادل ۲۳.۴ میلیون تومان تعیین شده اما حداقل حقوق سال ۱۴۰۳ حدود ۹ میلیون تومان است. با در نظر گرفتن تورم ۳۰ درصدی، پیشبینی میشود حداقل حقوق سال ۱۴۰۴ به ۱۲ میلیون تومان برسد که همچنان اختلاف زیادی با هزینههای واقعی معیشت دارد. مطابق ماده ۴۱ قانون کار حداقل دستمزد باید بر مبنای تورم و هزینههای زندگی تعیین شود.»
روزنامه فرهیختگان در گزارش اقتصادی خود با عنوان «پیشروی آرام» روابط تجاری و اقتصادی چین با کشورهای غرب آسیا را مورد بررسی قرار داده و آورده است: «چین روابط تجاری خود با غرب آسیا را به طور چشمگیری گسترش داده و حجم تجارتش با منطقه در سال ۲۰۲۴ به ۶۸۹ میلیارد دلار رسیده، در حالی که تجارت آمریکا با همین کشورها ۲۶۶ میلیارد دلار است. واردات چین از کشورهای منطقه در این مدت ۲۱ برابر شده و صادراتش ۳۱ برابر افزایش یافته است. چین همچنین در سرمایهگذاریهای مختلف در منطقه از جمله عراق، ترکیه و پاکستان حضور دارد و ایران با حدود ۵۰ میلیارد دلار تجارت با چین در رتبه هشتم قرار دارد.»
روزنامه جامجم با عنوان «اقتصاد از مسیر مالیات جان میگیرد»، اهمیت مالیات به عنوان یک ابزار تامین مالی برای دولت و تلاشهای اخیر در ایران برای کاهش وابستگی به درآمد نفتی و افزایش درآمدهای مالیاتی را مورد بررسی قرار داده و آورده است: «اقتصاد ایران در سالهای اخیر به شدت وابسته به درآمد نفتی بوده است اما دولت سیزدهم تلاش کرده تا این وابستگی را کاهش دهد و به جای آن افزایش درآمدهای مالیاتی را در دستور کار قرار دهد. در سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، سیاستهایی برای کاهش وابستگی به نفت و افزایش مالیاتها اجرا شد. همچنین تفکیک حسابهای شخصی از تجاری و نظارت بر حسابهای بانکی باعث شد افرادی که مالیات نمیپرداختند مشمول مالیات شوند.»
روزنامه جوان در گزارش اقتصادی خود با عناون «فشار مالیات بر ارزش افزوده تشدید میشود» به مالیات بر ارزشافزوده و تاثیرات آن بر اقتصاد ایران پرداخته و آورده است: «در همایش سامانه مودیان و صورتحساب الکترونیکی که با حضور رئیس جمهور و وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، به تشدید فشار مالیات بر ارزشافزوده اشاره شد. این مالیات که از مصرفکنندگان نهایی دریافت میشود باعث افزایش هزینه زندگی، فشار بیشتر بر اقشار کمدرآمد، تورم و کاهش قدرت خرید میشود. همچنین این سیستم در شرایط اقتصادی ایران به مشکلاتی مانند افزایش فرار مالیاتی و اقتصاد زیرزمینی دامن زده است.»
روزنامه خراسان با عنوان «تکالیف مالیاتی برزمین مانده!»، در گزارش اقتصادی خود مشکلات و کاستیهای نظام مالیاتی در ایران پرداخته و آورده است: «تکالیف مالیاتی بر زمین مانده در حالی که رشد نرخ ارز افق تورمی را ایجاد کرده است، احساس میشود. رئیس جمهور به این تکالیف اشاره کرده که بیشتر به وزارت اقتصاد مربوط میشود. کاستیهای موجود در نظام مالیاتی موجب اثرگذاری بیشتر شوک ارزی بر معیشت مردم شده است.»