۳۰/فروردين/۱۴۰۴ | ۰۴:۳۷
واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی دهک‌های ۴ تا ۷ امروز+ کد دستوری استعلام کالابرگ و دهک بندی وقفه ۲ ساله صدور پرونده های جدید مالیاتی برای خانه‌های خالی وصول ۴۶۲ میلیارد تومان مالیات از خانه‌های لوکس طی۳سال+جدول توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با منابع صندوق توسعه ملی آیا خرید ۱۱ قلم کالای اساسی برای شارژ کالابرگ قابل رصد است؟ آخرین اخبار از ساماندهی کارکنان دولت+ زمان تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی مزایده سیم‌کارتهای توقیفی آغاز شد «طیب‌نیا»؛ گزینه‌ اصلی دولت برای وزارت اقتصاد وزارت اقتصاد: یک ریال وجه نقد رسوبی در حساب دستگاهها نیست منشأ تناقض آمار رشد در مناظره نیلی و خاندوزی قانون مالیات برخانه‌های خالی در تنگنای نقص اطلاعات ادامه طرح کالابرگ در ۱۴۰۴ مشروط شد واریز مرحله دوم کالابرگ الکترونیکی امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴+ نحوه استعلام و اعتراض تعیین تکلیف مالیات ارزش افزوده قراردادهای تامین اجتماعی واریز کالابرگ الکترونیکی + جزییات شارژ یارانه کودکان+ مشمولان میزان افزایش حقوق کارمندان در ۱۴۰۴+ حق عائله مندی و حق اولاد+ مبلغ
۰۸:۵۷ ۱۴۰۳/۱۲/۱۱

جای خالی اخذ مالیات بر عایدی سرمایه در ایجاد رشد پایدار

یک کارشناس اقتصادی بیان کرد: مالیات املاک و مالیات بر عایدی سرمایه در کشور ما اخذ نمی شود در حالیکه می توانست نقش قابل توجهی در بهبود شرایط اقتصادی کشور داشته باشد.‌
جای خالی اخذ مالیات بر عایدی سرمایه در ایجاد رشد پایدار
کد خبر:۱۶۷۵۲

به گزارش اقتصاد معاصر؛ محسن سلطانی کارشناس اقتصادی، در رابطه با لزوم رشد درآمدهای پایدار برای عبور از اقتصاد مبتنی بر فروش نفت اظهار کرد: دولت‌ها بنا به دلایل گوناگون، تفکر و شعارشان جداسازی بودجه از درآمد نفتی بودند اما در واقعیت کشور یا با فروش منابع اداره می‌شود یا با مالیات و یا بنگاه داری.

وی افزود: طبق این نظریات با توجه به مشکلات موجود ما باید به درآمدهای مالیاتی متکی شویم و در این شرایط این سوال مطرح می‌شود که مالیات مورد نظر از چه کسانی باید گرفته شود؟ پاسخ این است که از مردم در صورتی که ماهیت اخذ مالیات این است که از افراد دارای ثروت و سرمایه بالا گرفته شود.

این کارشناس اقتصادی گفت: دولت‌ها به جای این اقدام به سمت اخذ مالیات تورمی گرایش دارند. تفاوت این نوع مالیات با مالیات عادی این است که در حالت عادی، مالیات از افراد با درآمد بالا گرفته می‌شود اما در نوع تورمی، مالیات از طبقات متوسط گرفته می‌شود که نابودکننده است.

سلطانی تصریح کرد: بخشی از درآمد دولت نیز به واسطه واگذاری دارایی‌ها و خصوصی سازی، از بین رفت در حالی‌که با درآمد آنها دیگر نیازی به راهکارهای دیگر نداشت.

وی ادامه داد: اگر ما به اندازه کشور چین از املاک مالیات می‌گرفت، مالیات می‌گرفتیم کشورمان اینقدر مشکل نداشت اما به اندازه کشورهای نو لیبرال هم مالیات نمی‌گیریم و در این شرایط که متوسل به گرفتن مالیات از مردم می‌شویم، نتیجه این می‌شود که بودجه نداریم.

این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: در شرایط تورمی موجود، این‌هایی که تسهیلات بانکی با بازپرداخت‌های پیشبینی شده شبیه این است که دارند سود بانکی دریافت می‌کنند. یعنی اینها در اصل با توجه به شرایط، از اقتصاد موجود یارانه می‌گیرند. در آمریکا ۸۵ درصد تسهیلات بانکی برای مردم است اما در کشور ما مردم عادی ۱۰ درصد تسهیلات بانکی را به خودشان اختصاص می‌دهند و وام‌ها دشت کسانی است که به دولت، بانک‌ها و سیستم دسترسی دارند.

سلطانی بیان کرد: علی رغم این که سیستم بانکی ما مشکلات فراوانی دارد مالیات بر عایدی سرمایه هم در کشور ما اخذ نمی‌شو. در صورتی که می‌توانست نقش قابل توجهی در بهبود وضعیت اقتصادی کشور داشته باشد. در کشور ژاپن و حتی در کل دنیا، سهم قابل توجهی از استخراج رمز ارزها مالیات گرفته می‌شود اما ما از اینها مالیات نمی‌گیرم. کار اصلی وزیر اقتصاد مالیات گیری است اما از مردم عادی مالیات تورمی می‌گیرد./مهر

ارسال نظرات