اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۰۷/فروردين/۱۴۰۴ | ۱۲:۵۹
۱۲:۵۴ ۱۴۰۴/۰۱/۰۷
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در گفت‌وگو با اقتصاد معاصر؛

تغییرات اقلیمی تهدیدی جدی برای کشاورزی کشور است

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به تهدیدات جدی ناشی از تغییرات اقلیمی برای کشاورزی ایران، بر لزوم به‌روزرسانی برنامه‌ها و دستورالعمل‌های مبارزه با آفات تاکید کرد. 
کد خبر:۱۸۸۲۵

مریم جلیلی مقدم، رئیس سازمان حفظ نباتات کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد معاصر، با اشاره به معضلاتی که تغییرات اقلیمی برای کشور به همراه داشته، اظهار داشت: این تغییرات به شدت بر رفتار بیولوژیکی آفات تاثیر گذاشته و باعث ظهور آفات نوظهور و تغییر در الگوهای مهاجرتی آن‌ها شده است. 

جلیلی مقدم افزود: یکی از مشکلات عمده‌ای که اکنون با آن روبه‌رو هستیم، تغییرات اقلیمی است که باعث تغییر در رفتار آفات و عملکرد آن‌ها شده است. برخی آفات که قبلا در کشور وجود نداشتند، حالا به دلیل تغییر شرایط آب و هوایی، به وجود آمده‌اند. به علاوه، آفات قدیمی نیز در معرض تغییرات زیست‌محیطی قرار گرفته‌اند که این باعث شده که شیوه‌های قبلی کنترل این آفات پاسخگو نباشند. 

وی همچنین از لزوم به‌روزرسانی دستورالعمل‌های کنترل آفات در کشور خبر داد و گفت: برای مقابله با این چالش‌ها، باید برنامه‌های کنترلی و دستورالعمل‌ها را به‌روزرسانی کنیم تا بتوانیم با شرایط جدید اقلیمی سازگار شویم. برنامه سال آینده ما شامل به‌روزرسانی این دستورالعمل‌ها خواهد بود تا با وضعیت اقلیمی کنونی هماهنگ شوند. 

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور همچنین از معضلات مالی و کمبود اعتبارات برای مقابله با این چالش‌ها سخن گفت و تصریح کرد: بحث اعتبارات برای مقابله با آفات یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های ماست. در سال گذشته، با طغیان بسیاری از آفات مواجه شدیم که منابع موجود برای مقابله با این طغیان‌ها کافی نبود. اعتباراتی که در نظر گرفته شده به هیچ وجه کفاف خسارت‌های ناشی از این طغیان‌ها را نمی‌دهد. ما ناگزیر بودیم از کمک‌های سازمان مدیریت بحران و دیگر نهادها بهره‌برداری کنیم اما این در بلندمدت پایدار نخواهد بود. 

وی در ادامه گفت: نیاز به توجه جدی به موضوع تغییرات اقلیمی و تغییر الگوی رفتار آفات وجود دارد و سازمان حفظ نباتات باید از حمایت‌های مالی و منابع کافی برخوردار شود.

جلیلی مقدم تاکید کرد: برخی از آفات نوظهور که به دلیل تغییرات اقلیمی در کشور مشاهده می‌شوند، نیازمند روش‌های جدید و فناوری‌های نوین برای کنترل هستند. بنابراین، تخصیص بودجه و منابع به این حوزه امری ضروری است. اگر به‌ طور جدی به این مسائل توجه نشود، در آینده با مشکلات و چالش‌های بسیار بزرگ‌تری روبه‌رو خواهیم شد. 

رئیس سازمان حفظ نباتات کشور تاکید کرد: کشورهای دیگر در دنیا، به‌ ویژه کشورهای توسعه‌یافته، برای مقابله با مشکلات ناشی از تغییرات اقلیمی به روش‌های نوین روی آورده‌اند. 

جلیلی مقدم به استفاده از فناوری‌هایی مانند بازچرخانی آب به عنوان مثال از کشورهای توسعه‌یافته اشاره کرد و افزود: در بسیاری از کشورها، آب مصرفی پس از استفاده دوباره به چرخه مصرف بازمی‌گردد و با استفاده از فناوری‌های جدید، به‌ طور موثری از منابع آب استفاده می‌شود. در حالی که در کشور ما همچنان در حال استفاده از روش‌های قدیمی هستیم و به همین دلیل، شاهد کاهش منابع آبی و افزایش مشکلات زیست‌محیطی هستیم. 

وی بیان داشت: برای مقابله با این مشکلات، سازمان حفظ نباتات نیاز به توجه جدی و حمایت‌های مالی بیشتری دارد و باید اقداماتی اساسی برای مقابله با تغییرات اقلیمی و چالش‌های ناشی از آن انجام گیرد.

ارسال نظرات