اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۱۲/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۱۶:۰۷
۱۶:۰۵ ۱۴۰۴/۰۲/۱۲
در گفت‌و‌گو با اقتصاد معاصر مطرح شد

مسیر توانمندسازی کشاورزی ایران با فناوری هسته‌ای

عضو هیات‌ رئیسه اتاق مشترک ایران و روسیه بیان کرد: اگر زیرساخت‌های فناوری پرتودهی گاما توسعه یابد، می‌توانیم ضایعات محصولات کشاورزی را به کالای صادراتی تبدیل کرده و حلقه مفقوده صادرات کشور را تکمیل کنیم.
کد خبر:۲۱۷۲۱

سید رضا رفیعی، عضو هیات‌ رئیسه اتاق مشترک ایران و روسیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصاد معاصر گفت: ایران کشوری بسیار توانمند در حوزه تولیدات محصولات کشاورزی است و شرایط جغرافیایی می‌تواند کشور ما را به هاب غذایی منطقه تبدیل کند؛ بنابراین باید تمرکز خود را در ایران بر این بگذاریم که از این فرصت به نحو احسن استفاده کنیم. 

وی در ادامه افزود: در حوزه تولیدات محصولات کشاورزی مشکلی در تولید نداریم و تولیدکننده بزرگی هستیم اما برای صادرات با مشکلاتی مواجه می‌شویم که باید این مشکلات را با تکنولوژی‌های روز دنیا پوشش دهیم. 

رفیعی بیان کرد: یکی از مسائل مهم، افزایش ماندگاری محصولات کشاورزی صادراتی‌ است که این فرصت را از تجار و صادرکنندگان گرفته است، همچنین افزایش استاندارد‌ها و قوانین قرنطینه‌ای و بهداشتی در دنیا موجب شده است نتوانیم کالاها را با استاندارد‌های روز دنیا صادر کنیم. 

این عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران گفت: به عنوان مثال در گذشته از گاز متیل‌بروماید استفاده می‌شد اما بر اساس قوانین روز دنیا، استفاده از این گاز به دلیل آسیب به لایه اوزون ممنوع شده است. بنابراین باید روش جایگزینی وجود داشته باشد که بتواند محصولات کشاورزی مانند خشکبار را به‌ طور ایمن در بازار‌های جهانی حفظ کند. 

وی همچنین افزود: روش پرتودهی گاما، یکی از استفاده‌های صلح‌آمیز فناوری هسته‌ای است و در ایران سازمان انرژی اتمی و شرکت دانش‌بنیان شار پرتو، هر دو این زیرساخت را دارند. بزرگ‌ترین سایت پرتودهی هسته‌ای کشور را ساخته‌ و به‌ طور ۲۴ ساعته در حال ارائه خدمات به صنایع داخلی و صادراتی کشور هستیم اما این زیرساخت باید توسعه یابد، زیرا حجم تولیدات ما بسیار بالاست و اگر توسعه این زیرساخت به‌ طور جدی در دستور کار قرار گیرد و نهاد‌های دیگری همچون وزارت جهاد کشاورزی نیز پشتیبانی کرده و شناخت دقیقی از این مساله پیدا کنند، می‌توانیم از بخش ضایعات کشاورزی نیز کالا‌های صادراتی تولید کنیم. 

رفیعی افزود: به عنوان مثال، سالانه حدود ۵ میلیون تن سیب‌زمینی در کشور تولید می‌شود اما بیش از یک میلیون تن آن تبدیل به ضایعات می‌شود. با پرتودهی می‌توان این ضایعات را حفظ و آنها را به کالا‌های صادراتی تبدیل کرد.

وی افزود: متاسفانه به دلیل نبود زیرساخت‌های لازم، گاها شاهد آن هستیم که با وجود آنکه تولیدکننده هستیم، مجبور به واردات سیب‌زمینی و پیاز برای کنترل بازار داخلی می‌شویم. 

این عضو اتاق گفت: امید است با توسعه این بخش از فناوری، بتوانیم به کمک صادرکنندگان آمده و این حلقه مفقوده صادراتی را برای بخش بزرگی از صادرکنندگان خشکبار، تره‌بار و مواد غذایی کشور حل کنیم.

ارسال نظرات