به گزارش اقتصاد معاصر؛ روزنامه نشنال روز شنبه در گزارشی نوشت: صندوق بینالمللی پول در حالی با پرداخت وام یک میلیارد دلاری به پاکستان موافقت کرده است که در بحبوحهٔ تشدید درگیری با کشور همسایه یعنی هند، این وام میتواند به بهبود وضعیت مالی این کشور کمک کند.
این صندوق مستقر در واشنگتن روز جمعه در بیانیهای اعلام کرد که این وام همچنین مسیر پرداخت مبلغ ۱.۴ میلیارد دلار دیگر را در قالب برنامهٔ پایداری صندوق بینالمللی پول هموار میسازد؛ برنامهای که هدف آن تقویت مقاومت اقتصادی پاکستان در برابر آسیبپذیریهای اقلیمی و بلایای طبیعی است، هرچند این مبلغ هنوز پرداخت نشده است.
صندوق بینالمللی پول در ادامه این بیانیه آورده است که مقامات اسلامآباد، شرایط تعیینشده در قالب بستهٔ کمک مالی ۷ میلیارد دلاری را که در سال ۲۰۲۴ تصویب شد، بهخوبی اجرا کردهاند؛ اقدامی که باعث بهبود شرایط مالی و تداوم روند احیای اقتصادی این کشور شده است.
طبق برآوردهای این صندوق، تولید ناخالص داخلی واقعی پاکستان در سال ۲۰۲۴ حدود ۲.۵ درصد رشد داشته است و انتظار میرود در سال جاری میلادی به ۲.۶ درصد و در سال ۲۰۲۶ به ۳.۶ درصد افزایش یابد.
نایجل کلارک، معاون مدیر اجرایی صندوق بینالمللی پول، در این بیانیه گفت: پاکستان با وجود شرایط دشوار، در بازگرداندن ثبات کلان اقتصادی، پیشرفت قابلتوجهی داشته است... اقتصاد این کشور همچنان در حال احیاست؛ تورم بهشدت کاهش یافته و ذخایر خارجی بهطور محسوسی تقویت شدهاند.
در این بیانیه اشارهای به درگیری تشدیدشونده پاکستان و هند نشده است. این دو همسایهی مجهز به سلاح هستهای روز شنبه به سوی یکدیگر موشک شلیک کردند؛ تنشی که از حملهٔ تروریستی روز ۲۲ آوریل در منطقهٔ گردشگری پهالگام در کشمیر آغاز شد؛ حملهای که ۲۶ کشته بر جای گذاشت.
صندوق بین المللی پول افزود: در ادامه، اولویتهای سیاستی شامل پیشبرد اصلاحات برای تقویت رقابتپذیری، افزایش بهرهوری، اصلاح شرکتهای دولتی، بهبود ارائه خدمات عمومی و پایداری بخش انرژی و همچنین تقویت تابآوری اقلیمی خواهد بود.
طی دهه گذشته، عواملی، چون بدهیهای سنگین، تورم، افزایش بهای انرژی، بیکاری جوانان و آسیبپذیریهای اقلیمی، اقتصاد پاکستان را بهشدت تحت فشار قرار داده است. با این حال، طی سال گذشته نشانههایی از بهبود مشاهده شده است.
بهویژه نرخ تورم کاهش پیوستهای را تجربه کرده است؛ این نرخ پس از آنکه در ماه مه ۲۰۲۳ به نزدیک ۴۰ درصد رسید، بهتدریج کاهش یافت و طبق اعلام اداره آمار پاکستان در هفتهٔ گذشته، در ماه گذشته به ۰.۲۸ درصد رسید که پایینترین سطح از زمان ثبت این شاخص در سال ۲۰۱۷ محسوب میشود./تسنیم