اقتصاد کلان

اقتصاد کلان

بانک

صنعت

کشاورزی

راه و مسکن

اقتصاد بین الملل

انرژی

بازرگانی

بورس

فناوری

سیاست و اقتصاد

کارآفرینی و تعاون

چند رسانه ای

۲۲/ارديبهشت/۱۴۰۴ | ۲۰:۳۱
۲۰:۲۴ ۱۴۰۴/۰۲/۲۲

تحلیل فایننشال تایمز از آتش‌بس موقت جنگ تجاری آمریکا و چین

در پی ماه‌ها تنش و جنگ تجاری میان ایالات متحده و چین، دو کشور سرانجام بر سر کاهش موقت تعرفه‌ها به توافق رسیدند؛ توافقی ۹۰ روزه که امید به کاهش تنش‌های اقتصادی میان دو غول اقتصاد جهانی را زنده کرده است.
کد خبر:۲۲۷۵۳

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر به نقل از فایننشال تایمز؛ ایالات متحده آمریکا و چین در اقدامی کم‌سابقه توافق کرده‌اند که به‌ مدت ۹۰ روز، سطح تعرفه‌های تجاری میان خود را کاهش دهند. این توافق که در پی مذاکرات فشرده‌ای در ژنو حاصل شد، نخستین گام جدی برای پایان دادن به جنگ تجاری میان دو اقتصاد برتر جهان به شمار می‌رود. 

بر اساس مفاد این توافق، آمریکا تعرفه‌های سنگینی را که پیش‌تر بر کالاهای وارداتی از چین اعمال کرده بود، از ۱۴۵ درصد به ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. در مقابل، چین نیز تعرفه‌های خود بر واردات کالاهای آمریکایی را از ۱۲۵ درصد به ۱۰ درصد می‌رساند. 

انتشار این خبر، بازتابی مثبت در بازارهای جهانی داشت. شاخص آتی بورس S&P ۵۰۰ با رشدی ۲.۸ درصدی همراه شد. هم‌زمان، ارزش دلار آمریکا در برابر ارزهای اصلی جهان تقویت شد و طلا به‌ عنوان سرمایه‌ای امن، با افت ۲.۳ درصدی روبه‌رو شد. 

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا در نشست خبری روز دوشنبه در ژنو اظهار داشت: «ما به دنبال تجارتی متعادل‌تر هستیم و خوشبختانه هر دو کشور نسبت به تحقق این هدف متعهد هستند. هیچ‌کدام از ما خواهان قطع روابط اقتصادی نیستیم.» 

تنش‌های تجاری میان واشنگتن و پکن از اوایل بهار، با وضع تعرفه‌های سنگین از سوی دولت ترامپ بر واردات چین آغاز شد و در ادامه، با اقدامات تلافی‌جویانه دولت پکن شدت گرفت. این رویارویی، آسیب جدی به مبادلات اقتصادی میان دو کشور وارد کرده بود و بسنت پیش‌تر نیز از ناپایداری این وضعیت سخن گفته بود. 

هرچند توافق اخیر صرفا گامی اولیه در مسیر حل‌وفصل کامل اختلافات است اما نشانه‌ای روشن از عزم دو کشور برای کاستن از تنش‌ها و حرکت به‌ سوی تفاهم محسوب می‌شود. در جریان مذاکرات ژنو، هیات آمریکایی به سرپرستی بسنت و جمیسون گریر، نماینده تجاری آمریکا و هیات چینی به ریاست هی لیفنگ، معاون رئیس‌ جمهور چین به گفت‌وگو نشستند. بسنت پیش از آغاز مذاکرات هشدار داده بود که میزان فعلی تعرفه‌ها عملا به‌ مثابه یک «تحریم اقتصادی دوجانبه» است. 

در هفته‌های گذشته، فشارهای داخلی بر دولت آمریکا برای ورود به مذاکره افزایش یافته بود. مدیران ارشد نهادهای مالی و شرکت‌های بزرگ، از جمله جیمی دایمون، مدیرعامل جی‌پی‌مورگان خواستار پایان دادن به این رویارویی شده بودند. در دیداری با دونالد ترامپ، مدیران عامل فروشگاه‌های زنجیره‌ای مانند والمارت و تارگت هشدار داده بودند که ادامه روند فعلی می‌تواند به خالی‌ شدن قفسه‌های فروشگاه‌ها بینجامد. 

با وجود این هشدارها، تا پیش از برگزاری نشست ژنو، نشانه‌ای از تمایل دو کشور برای گفت‌وگو دیده نمی‌شد. مقام‌های چینی، دولت آمریکا را به زورگویی متهم می‌کردند و صراحتا می‌گفتند که زیر بار فشارهای واشنگتن نخواهند رفت.

ارسال نظرات