به گزارش اقتصاد معاصر؛ زهرا اسماعیل زاده ،مجری طرح نیروگاههای مقیاس کوچک شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق گفت: عرضه برق تولیدی نیروگاههای مقیاس کوچک در بورس انرژی و قراردادهای دوجانبه اکنون به عنوان یکی از راهکارهای نوین در سیاستهای صنعت برق کشور تعریف شده است.
وی ادامه داد: مطابق ضوابط جدید وزارت نیرو، نیروگاههای دارای پروانه بهرهبرداری معتبر میتوانند تا ۷۰ درصد از ظرفیت مطمئن خود را در بورس انرژی یا در قالب قرارداد دوجانبه به فروش برسانند. در این میان، خریداران نیز از اجرای طرحهای مدیریت مصرف معاف خواهند بود.
مجری طرح نیروگاههای مقیاس کوچک توانیر خاطرنشان کرد: برای پذیرش نیروگاهها در بورس انرژی، فرآیندهایی از جمله احراز هویت، ثبت مشخصات، ارائه بیانیه ریسک و معرفی نیروگاه از طریق شرکت برق منطقهای انجام میشود.
پیش از این هم مجری طرح تولید پراکنده و انرژی های نو شرکت توانیر، هدفگذاری انجام شده برای برنامه هفتم پیشرفت را توسعه سالانه ۲۰۰ مگاوات نیروگاه مقیاس کوچک عنوان کرده بود و گفت: علاوه بر پیگیری برای حداکثرسازی تولید، توسعه نیروگاههای مقیاس کوچک مطابق هدفگذاری برنامههای پنجساله پیشرفت به میزان سالانه ۲۰۰ مگاوات نیز مطابق برنامه در دست پیگیری و اقدام است.
اسماعیلزاده اضافه کرده بود: رویکرد حمایتی وزارت نیرو نسبت به تولید برق و ایجاد امکان عرضه در تابلو برق آزاد بورس انرژی برای همه نیروگاههای مقیاس کوچک موجود و جدیدالاحداث، منجر به افزایش مشارکت در تولید این نیروگاهها شده و تولید نیروگاههای مقیاس کوچک در خردادماه گذشته برای نخستین بار از ۱۵۰۰ مگاوات در روز گذر کرد./ایرنا