به گزارش اقتصاد معاصر؛ بر اساس نتایج آمار گیری مرکز آمار، وزن گوشت قرمز عرضهشده انواع دامهای ذبحشده در کشتارگاههای رسمی کشور در آبان 1404، جمعاً 43٬047 تن گزارش شده، که سهم گوشت گاو و گوساله بیش از سایر انواع دام بوده است.
بر اساس نتایج این آمارگیری، گوشت گاو و گوساله با 24٬422 تن، 56٫7 درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده را به خود اختصاص داده است. گوشت گوسفند و بره با 14٬368 تن، بز و بزغاله با 3٬262 تن، و سایر انواع دام با 995 تن، بهترتیب 33٫4 درصد، 7٫6 درصد و 2٫3 درصد از وزن کل گوشت قرمز عرضه شده را به خود اختصاص دادهاند.
مقایسه عملکرد کشتارگاههای رسمی کشور در آبان 1404، با ماه مشابه سال 1403 نشاندهنده افزایش 28 درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور است. مقدار تولید گوشت در آبان 1404، نسبت به ماه مشابه سال 1403 برای گوسفند و بره 17 درصد، برای بز و بزغاله 20 درصد، برای گاو و گوساله 38 درصد و برای گاومیش و بچهگاومیش 60 درصد افزایش، و برای شتر و بچهشتر 9 درصد کاهش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان میدهد که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاههای رسمی کشور در آبان 1404 نسبت به ماه قبل (مهر) در حدود 7 درصد کاهش داشته است.
به نظر می رسد با توجه به روند کاهشی عرضه گوشت قرمز، قیمت این کالا در بازار احتمالا افزایش خواهد یافت و این کالا برای اقشار ضعیف و حتی متوسط جامعه دست نیافتنیتر از قبل خواهد شد./تسنیم