۱۹:۱۰ ۱۴۰۳/۱۰/۱۲

نحوه استعلام دهک بندی یارانه خانوار

دهک‌بندی یارانه یکی از معیارهای اصلی برای تخصیص یارانه نقدی و معیشتی است. دولت با استفاده از این سیستم، خانوارها را بر اساس سطح درآمد و وضعیت اقتصادی‌شان دسته‌بندی می‌کند. اگر می‌خواهید بدانید که در کدام دهک قرار دارید، این گزارش به شما توضیح می‌دهد نحوه استعلام دهک بندی یارانه خانوار چگونه است و چه مراحلی را باید طی کنید.
نحوه استعلام دهک بندی یارانه خانوار
کد خبر:۱۲۰۷۵

به گزارش اقتصاد معاصر؛ نحوه استعلام دهک‌بندی یارانه خانوار یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های افرادی است که می‌خواهند از وضعیت یارانه‌های خود مطلع شوند. دهک‌بندی یارانه، سیستمی است که دولت برای دسته‌بندی خانوارها بر اساس وضعیت اقتصادی و توزیع عادلانه یارانه‌ها طراحی کرده است. در دی‌ماه ۱۴۰۳، با توجه به تغییرات اقتصادی و افزایش درخواست‌ها برای بررسی دهک‌ها، اطلاعات کاملی درباره استعلام و اعتراض به دهک‌بندی ارائه شده است.

اهمیت دهک بندی یارانه

دهک‌بندی یارانه معیاری برای تعیین سطح درآمد و وضعیت اقتصادی خانوارهاست. خانوارهایی که در دهک‌های پایین‌تر قرار دارند، بیشترین یارانه را دریافت می‌کنند، در حالی که دهک‌های بالاتر، ممکن است از دریافت یارانه حذف شوند. این سیستم با هدف توزیع عادلانه یارانه‌ها و حمایت از اقشار کم‌درآمد ایجاد شده است.

 

نحوه استعلام دهک بندی یارانه خانوار

 

نحوه استعلام دهک بندی یارانه خانوار

سامانه حمایت معیشتی (hemayat.mcls.gov.ir)

وارد سامانه شوید و اطلاعات لازم شامل کد ملی و شماره موبایل سرپرست خانوار را وارد کنید.

از بخش "وضعیت اقتصادی خانوار"، دهک‌بندی خود را مشاهده کنید.

در صورت اعتراض، گزینه "ثبت اعتراض" را انتخاب کرده و مستندات خود را ارائه دهید.

مراحل نحوه استعلام دهک بندی یارانه خانوار

برای اطلاع از دهک‌بندی خود، کافی است مراحل زیر را دنبال کنید:

  • ورود به سامانه "حمایت معیشتی"
    به آدرس اینترنتی سامانه حمایت مراجعه کنید. این سامانه توسط وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی طراحی شده است.

  • ثبت‌نام یا ورود به سامانه
    اگر قبلاً حساب کاربری ندارید، اطلاعات شخصی خود شامل شماره ملی، شماره موبایل، و مشخصات خانوار را وارد کنید.

  • مشاهده وضعیت دهک‌بندی
    پس از ورود به سامانه، گزینه مربوط به "دهک‌بندی یارانه" را انتخاب کنید. اطلاعات مربوط به دهک شما و دلایل قرارگیری در آن نمایش داده خواهد شد.

  • اعتراض به دهک‌بندی
    اگر با دهک تعیین‌شده موافق نیستید، می‌توانید از طریق سامانه درخواست بازبینی ثبت کنید. دلایل و مستندات خود را ارائه دهید تا پرونده شما مجدداً بررسی شود.

نکات مهم

  • اطلاعات مربوط به دهک‌بندی بر اساس درآمد، املاک، خودرو، و سایر دارایی‌های خانوار محاسبه می‌شود.
  • استعلام و اعتراض به دهک‌بندی کاملاً رایگان است.
  • برای جلوگیری از کلاهبرداری، فقط به سامانه‌های رسمی مراجعه کنید.

 

 

 

کد دستوری (USSD):

شماره‌گیری کد #کدملی*۴۳۸۵۷*۴* از طریق تلفن همراه.

مشاهده اطلاعات دهک‌بندی در پاسخ پیامک.

سامانه پیشخوان ۲۴:

مراجعه به pishkhan24.com/subsidy و وارد کردن شماره موبایل.

مشاهده دهک خانوار در صفحه مربوطه.

دفاتر پلیس +۱۰:

مراجعه حضوری به نزدیک‌ترین دفتر پلیس +۱۰ با مدارک شناسایی.

ثبت درخواست استعلام و مشاهده دهک‌بندی خانوار.

 

استعلام دهک بندی یارانه خانوار

 

نکات مهم در اعتراض به دهک بندی یارانه

سایت اعتراض به یارانه معیشتی که از سوی ستاد هدفمندی یارانه‌ها معرفی شده است همان سایت وزارت کار و رفاه اجتماعی است. افراد معترض به قطع یارانه معیشتی که به تازگی یارانه دریافت نکرد‌ه‌اند یا در سالهای قبل یارانه‌شان به هردلیلی قطع و حذف شده است، حالا می‌توانند به سایت my.gov.ir مراجعه کرده و اقدام به ثبت‌نام کنند. همچنین استعلام یارانه معیشتی با کدملی نیز در همین سایت انجام میشود.

اما افرادی که بعد از مشخص شدن دهک درآمدی خود متوجه شدند جزو دهک‌های هشتم تا دهم درآمدی هستند و نسبت به این دهک‌بندی اعتراض دارند، لازم است به سایت hemaya.tmcls.gov.ir مراجعه کرده و اعتراض خود را در این راستا اعلام کنند. لازم به ذکر است که برای استعلام یارانه معیشتی با کدملی هم نیاز به مراجعه به همین سایت میباشد.

بعد از ورود به سایت hemaya.tmcls.gov.ir با وارد کردن شماره تلفن و کدملی سرپرست خانوار در سامانه و زدن گزینه «درخواست بررسی» ، درخواست شما برای بررسی دهک درآمدی ارسال خواهد شد.

نوروزی درباره طرح کالابرگ الکترونیکی گفت: وزارت تعاون به موجب آیین‌نامه‌ای که آبان امسال مصوب شد، ۶ شاخص تعریف کرد که بر مبنای آن می‌توان دهک‌بندی جدیدی را ارائه داد و از محل دهک‌هایی که حذف می‌شوند (دهک ۸ تا ۱۰) منابعی را برای دهک‌های اول جامعه ایجاد کرد.

وی گفت: وزارت تعاون در حال کار کردن روی این داده‌ها است و تکلیف حذف دهک‌های ۸ تا ۱۰ را برعهده دارد؛ این وزارتخانه باید بر اساس نتایج آزمون وسع این حذفیات را انجام داده و منابع را آزاد کند.

نوروزی تصریح کرد: چنانچه سرپرست خانوار که مشمول یارانه نقدی است، بخواهد شیوه دریافت یارانه خود را از نقدی به کالابرگ تبدیل کند، می‌تواند داوطلبانه انجام دهد.

سرپرست سازمان هدفمندسازی یارانه ها با بیان اینکه سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها در بودجه ۱۴۰۴ مکلف شده، ساز و کار اجرایی لازم برای توزیع کالابرگ الکترونیکی را مهیا کند، افزود: طرح کالابرگ الکترونیکی زمانی از سوی جامعه مورد استقبال قرار گرفت که بسته تشویقی داشت، در غیر آن صورت مشمولان یارانه ترجیح‌ می دادند که یارانه نقدی دریافت کنند.

وی افزود: البته اکنون به صراحت در لایحه بودجه ۱۴۰۴ اشاره شده که درخواست سرپرستان خانوار مشمول یارانه نقدی برای تبدیل به یارانه کالابرگ الکترونیکی بدون مبلغ تشویقی، مجاز و قابل انجام است.

ارسال نظرات