۱۴:۲۲ ۱۴۰۳/۱۰/۱۷

ورود بانک مرکزی به تنظیم‌گری رمز ارز/ خرید و فروش تتر نظام‌مند می‌شود؟

بانک مرکزی برای نخستین بار قصد دارد با توصیه‌نامه‌هایی در بازار تتر و نظارت بر فرآیند تبدیل رمزارز‌ها به ریال، کنترل و تنظیم‌گری بیشتری در این بازار داشته باشد.
ورود بانک مرکزی به تنظیم‌گری رمز ارز/ خرید و فروش تتر نظام‌مند می‌شود؟
کد خبر:۱۲۳۴۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ به تازگی اسنادی در فضای مجازی منتشر شده که نشان می‌دهد بانک مرکزی برای نخستین بار قصد ورود در حوزه فنی صرافی‌های رمزارز و عرصه تنظیم‌گری (رگولاتوری) را دارد. این رویکرد به‌ ویژه بر کنترل بازار تتر و نظارت بر فرایند تبدیل رمزارز‌ها به ریال متمرکز است. این اقدام که تاکنون در حد توصیه‌نامه‌های کلی باقی مانده، در صورت عملی شدن می‌تواند تاثیراتی در این بازار داشته باشد.

رویکرد‌های پیشنهادی بانک مرکزی

بر اساس اسناد منتشر شده در فضای مجازی، بانک مرکزی چند رویکرد کلیدی را برای تنظیم‌گری صرافی‌های رمزارز در دستور کار خود قرار داده است. اعمال محدودیت‌های عمومی شامل تنظیم محدودیت در زمان، مبلغ و نوسان معاملات که شاخص‌ترین مورد، تعیین دامنه نوسان برای رمزارز تتر است و همچنین کنترل کاربران و ایجاد قابلیت شناسایی و مسدودسازی کاربران برای پیشگیری از تخلفات یا فعالیت‌های غیرقانونی، امکان دسترسی به اطلاعات بازار و جزئیات معاملات در سطح کاربری با هدف افزایش شفافیت در بازار و شفافیت و انضباط مالی که صرافی‌ها را ملزم به ارائه صورت‌های مالی حسابرسی، خواهد بود.

پیش از این، تنظیم‌گری بانک مرکزی در حوزه رمزارز‌ها به صورت کلی و در قالب توصیه‌نامه انجام می‌شد اما رویکرد جدید نشان‌دهنده تغییر اساسی در سیاست‌ها و گام‌های عملی‌تر برای مدیریت و نظارت بر این بازار، علی‌الخصوص معاملات تتر است. با این حال بانک مرکزی تاکنون هیچ‌گونه واکنشی نسبت به انتشار این اسناد نشان نداده و به نظر می‌رسد این طرح‌ها هنوز در مرحله بررسی و جمع‌بندی نهایی هستند.

تنظیم‌گری در کشور‌های دیگر

تنظیم‌گری رمزارز‌ها در حال تحول است و کشور‌های مختلف به دنبال وضع قوانینی برای مدیریت این دارایی‌ها هستند. در آمریکا با وجود تلاش‌های اولیه اما نظارت رسمی هنوز کم بوده و بیشتر به آژانس‌های فدرال واگذار شده است. 

اتحادیه اروپا با قوانین سخت‌گیرانه‌تری از جمله مجوز برای همه شرکت‌های رمزارزی و نیاز به جمع‌آوری اطلاعات فرستندگان و ذی‌نفعان تراکنش‌ها، به دنبال حفاظت از سرمایه‌گذاران است. در آسیا کشور‌های مختلف رویکرد‌های متفاوتی دارند؛ چین استخراج رمزارز‌ها را کاملا ممنوع کرده، در حالی که کره جنوبی و هند در حال تنظیم قوانین خاص برای این حوزه هستند. 

همچنین برخی کشور‌ها بر روی استیبل‌کوین‌ها تمرکز کرده‌اند تا از مزایای آنها بهره‌برداری کنند و از پولشویی جلوگیری شود. در نهایت تنظیم‌گری رمزارز‌ها ضروری است اما باید به گونه‌ای انجام شود که مزایای فناوری بلاکچین محدود نشود و ریسک‌ها مدیریت شود.

ارسال نظرات