
جزئیات بسته حمایتی از اقشار آسیبپذیر در سال آینده

رحیم زارع، سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار اقتصاد معاصر در ارتباط با اتفاقات ارزی اخیر، حذف ارز نیمایی، کاهش حجم و افزایش قفیمت ارز ترجیحی برای سال آینده و چالشهای جدی معیشتی مردم در سال پیش رو، اظهار داشت: ما کل ارز حاصل از صادرات نفت که سهم دولت ۱۲ میلیارد دلار میشود را برای کالاهای اساسی تخصیص دادیم. البته دولت در سالهای گذشته تجربههایی داشته که در زمان کسری، با مجوز سران سه قوه، ارز لازم را تهیه و برای کالای اساسی اختصاص داده است، ما این امکان را همچنان فراهم کردهایم.
وی افزود: همچنین مابهالتفاوت نرخ ارز (از ۲۸،۵۰۰ به ۳۷ تومان) را مقرر کردیم که به مردم، خصوصا اقشار کمدرآمد، پرداخت شود. برای این کار، حکمی دادیم که دولت بتواند مابهتفاوت را از طریق سرپرستان خانوار به صورت غیرنقدی یا از طریق بنکالا پرداخت کند. کالابرگ هم که از قبل زیرساختهایش مشخص بوده و میتواند در این زمینه به کار گرفته شود.
زارع گفت: علاوه بر این، با توجه به ملاحظات هیات عالی نظارت، دولت را مکلف کردیم تا در حوزههایی نظیر بهرهوری، ثبات قیمتها، کنترل نرخ ارز، توسعه صادرات غیرنفتی و مدیریت هزینههای شرکتهای دولتی به ویژه شرکت نفت، متناسب با هر کدام از این موارد، یک حکم مصوب بدهد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: با این شرایط دولت باید در کنترل نرخ تورم و ایجاد ثبات در نرخ ارز، احکام را پیاده کند تا وضعیت اقشار کم درآمد بدتر نشود.