
رشد هزینههای لجستیک و انبارداری با جهش ۱۰۰ برابری اجاره در فرودگاه امام

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با درخواست اجاره ۳۰ میلیارد تومانی از شرکت انبارهای عمومی و خدمات گمرکی برای استفاده از محیط انبارهای این فرودگاه، از آذر امسال چالش تازهای را پیش روی این مجموعه قدیمی در حوزه لجستیک و انبارداری قرار داده است، شنیدهها حاکی از آن است که قرارداد فعلی میان انبار عمومی و فرودگاه امام خمینی (ره) هنوز به پایان نرسیده است.
شرکت انبارهای عمومی از ۱۷ سال پیش در فرودگاه امام خمینی (ره) با سرمایه گذاری و احداث برخی بناها به صورت مشارکت BOT مستقر شده و بخش مهمی از فعالیتهای انبارداری و لجستیکی این فرودگاه را بر عهده دارد. بررسیها نشان میدهد که درآمد حاصل از فعالیت انبارهای عمومی در این فرودگاه، بخش قابل توجهی از سودآوری این هلدینگ متعلق به صندوق بازنشستگی کشوری را تامین میکند.
در فراخوان اخیر گمرک ایران، انبارهای عمومی برای مدت سه سال، به عنوان مرجع تحویلگیرنده کالا در اماکن گمرکی داخل کشور تعیین شد. این فراخوان نشاندهنده نقش کلیدی انبارهای عمومی در زنجیره تامین و تجارت کشور است اما جهش ۱۰۰ برابری هزینه اجاره انبارها در فرودگاه امام خمینی (ره)، میتواند توان رقابتی این شرکت را تضعیف کند و اثرات منفی بر این جایگاه استراتژیک بگذارد.
پیامدهای افزایش اجارهبها
از پیامدهای افزایش اجارهبها در فرودگاه امام، کاهش سودآوری هلدینگ انبار عمومی است، همچنین اختلال در زنجیره تامین کشور از دیگر آثار این گرانی اجارهبها است؛ انبار عمومی نقش مهمی در ذخیره و تحویل کالاهای مرتبط با ترخیص از گمرک ایفا میکند. هرگونه تغییر در فعالیت این مجموعه میتواند بر دسترسی فعالان اقتصادی به خدمات انبارداری تاثیر بگذارد.
از سوی دیگر میتوان به تاثیر بر قیمت کالاها، افزایش هزینههای لجستیکی و انبارداری اشاره کرد که منجر به افزایش قیمت کالاها در زنجیره تامین میشود.
این جهش ۱۰۰ برابری اجاره انبارها میتواند به پایان فعالیت انبار عمومی در فرودگاه امام خمینی منجر شود، ضرورت دارد این موضوع با همکاری فرودگاه امام خمینی (ره)، گمرک ایران و شرکت انبار عمومی بررسی شود تا از اختلال در زنجیره تامین کشور و ایجاد هزینههای اضافی برای تجارت و صنعت جلوگیری شود.