![حملونقل ریلی بهترین راهکار کاهش تلفات جادهای است](/files/fa/news/1403/10/11/49933_633.jpg)
لوفتهانزا به آسمان ایران بر میگردد
![لوفتهانزا به آسمان ایران بر میگردد](/files/fa/news/1403/11/18/62302_115.jpg)
به گزارش اقتصاد معاصر؛ در هفتهای که گذشت رویدادهای مختلفی در حوزه راه و شهرسازی رخ داد که در ادامه به اهم این اخبار اشاره شده است.
پروازهای عبوری از آسمان ایران افزایش پیدا میکند
محمد امیرانی سرپرست شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران گفت: گروه هواپیمایی لوفتهانزا ظرف ۲۴ ساعت آینده جلسات نهایی خود را با ادارهکل کنترل ترافیک هوایی شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران برگزار و بهزودی شاهد انجام پروازهای این گروه هواپیمایی خواهیم بود.
وام مسکن؛ راهی به سوی خانهدار شدن یا کابوس مستأجران با اقساط سنگین
آنچه که شرایط خرید مسکن را برای مستأجران دشوارتر کرده است، کمکاری بانکها در زمینه اعطای تسهیلات خرید مسکن به چشم میخورد، همچنین محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در خصوص اینکه اقساط وامهای مسکن سنگین است، گفت: «طبق پیگیریهای صورت گرفته، بانکها تسهیلات مسکن پرداخت میکنند، اما مردم توان گرفتن وام و پرداخت اقساط را ندارند.»
بازار مسکن در سالهای اخیر تحت تأثیر عوامل متعددی، از جمله افزایش چشمگیر قیمتها، کاهش قدرت خرید مردم، و کمکاری بانکها در ارائه تسهیلات مؤثر به خریداران، به رکود رسیده است. یکی از مشکلات اصلی، ناتوانی بسیاری از افراد در تأمین پیشپرداختها یا اقساط سنگین تسهیلات بانکی است که با واقعیت اقتصادی خانوادهها همخوانی ندارد. در کنار این، نرخ بهره بالا و شروط سختگیرانه بانکها، دسترسی به وامهای مسکن را برای اقشار متوسط و ضعیف جامعه دشوارتر کرده است.
بر همین اساس، به نظر میرسد که باید سیاستگذاریها در زمینه تسهیلات بانکی (افزایش سقف تسهیلات مسکن، کاهش نرخ بهره و تسهیل شرایط دریافت وام برای گروههای هدف)، کنترل قیمتها (ایجاد نظارت بر قیمتگذاری و جلوگیری از رشد حبابی نرخ مسکن)، افزایش تولید مسکن (حمایت از ساخت و ساز، به خصوص در قالب طرحهایی مانند مسکن اجتماعی یا حمایتی) و مالیات بر خانههای خالی (افزایش فشار مالیاتی بر واحدهای مسکونی خالی به منظور عرضه بیشتر مسکن به بازار) اصلاح شود.
تحویل ۴۵۰۰ واحد مسکونی در پرند تا بهار ۱۴۰۴
آرش صیادی مدیرعامل شرکت عمران شهر جدید پرند در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به وضعیت پیشرفت پروژههای نهضت ملی مسکن در شهر جدید پرند اظهار کرد: وضعیت پیشرفت پروژهها بسیار خوب است. در حال حاضر، حدود ۴ هزار و ۵۰۰ واحد مسکونی در دست ساخت داریم که بخشی از آنها به زودی تحویل داده خواهد شد. همچنین این واحدها تا سه ماه آینده آماده تحویل خواهند بود، البته این موضوع بستگی به تکمیل شبکههای خدماتی مانند آب، برق، گاز و فاضلاب دارد.
وی ادامه داد: پیشبینی میشود که ۴ هزار و ۵۰۰ واحد تا بهار ۱۴۰۴ تحویل داده شوند.
هدفگذاری ایران و قزاقستان برای ترانزیت ۵ میلیون تن بار
«جبارعلی ذاکری» مدیرعامل راهآهن ایران و «اونتالاپ اونالبایف» سفیر فوقالعاده و تامالاختیار جمهوری قزاقستان در ایران روز گذشته (شنبه، ۱۳ بهمن) با یکدیگر دیدار و گفتگو کردند.
«اونتالاپ اونالبایف» سفیر فوقالعاده و تامالاختیار جمهوری قزاقستان نیز در ادامه این نشست، کریدور ریلی ایران را ایمنترین و نزدیکترین مسیر برای حمل بار به آبهای آزاد دانست و خواستار استمرار برگزاری نشستها به منظور دستیابی به اهداف در نظر گرفته شد.
فرونشست زمین در ایران؛ تهدید جدی برای زیرساختها و سکونتگاهها
علی بیتاللهی رئیس بخش زلزلهشناسی و خطرپذیری مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه فرونشست زمین در ایران به دلیل کاهش سطح آبهای زیرزمینی به یکی از بحرانهای جدی زیستمحیطی کشور تبدیل شده است، اظهار کرد: این پدیده از اوایل دهه ۵۰ خورشیدی مشاهده شده و از دهه ۷۰ با کاهش ناگهانی و شدید منابع آب زیرزمینی شدت گرفته است.
وی با بیان اینکه تاکنون نزدیک به ۱۴۰ میلیارد متر مکعب از منابع آب زیرزمینی کشور از دست رفته است، افزود: کاهش سطح آب زیرزمینی باعث فشرده شدن لایههای خاک و نشست زمین شده است، این مسئله به دلیل افزایش تعداد چاههای آب، که تعداد آنها به حدود یک میلیون حلقه برآورد میشود، تشدید شده است.
رئیس بخش زلزلهشناسی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به گستردگی بحران فرونشست زمین، گفت: بر اساس دادههای پردازششده، تمامی استانهای کشور با این بحران روبهرو هستند. بیشترین وسعت فرونشست در استان کرمان گزارش شده است و استانهای البرز، تهران، اصفهان، خراسان رضوی، فارس و حتی استانهای پربارشی مانند گلستان و مازندران نیز از این پدیده در امان نبودند، تنها استان گیلان شدت کمتری از فرونشست را تجربه کرده است./مهر