![صنایع پتروشیمی باید موتور محرکه تولید کشور باشند](/files/fa/news/1403/6/25/10867_781.jpg)
۱۴ مشعل فلرسوز تا پایان سال خاموش می شوند
![۱۴ مشعل فلرسوز تا پایان سال خاموش می شوند](/files/fa/news/1403/11/21/63480_583.jpg)
به گزارش اقتصاد معاصر؛ حسن عباس زاده، مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی عصر یکشنبه در مراسم قرعه کشی پویش ۱۰ درصد صرفه جویی در مصرف در شرکت ملی صنایع پتروشیمی افزود: اکنون ظرفیت صنایع پتروشیمی ۹۶ میلیون تن است که قرار است در برنامه هفتم به ۱۳۱ میلیون تن برسد.
وی مهمترین چالش صنایع پتروشیمی را تامین خوراک دانست و ادامه داد: اکنون ۲۳ درصد ظرفیت پتروشیمی خالی است که برای آن ۱۸ میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: این میزان سرمایه گذاری می توانست به اقتصاد کشور کمک شایانی کند که کمبود خوراک مانع به فعلیت رسیدن آن شده است.
عباس زاده از راه اندازی کمیته های مختلف برای تامین خوراک پتروشیمی ها خبر داد و گفت: یکی از اقدام ها برای کمک به تامین خوراک پتروشیمی ها ورود صنایع پتروشیمی به توسعه میادین است که امید است به زودی اجرایی شود.
وی به ورودپتروشیمی ها به توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر اشاره کرد که طی روزهای آینده یکی از پتروشیمیها از بزرگ ترین مزرعه خورشیدی خود رونمایی خواهد کرد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ادامه داد: این صنعت به تامین برق از باد هم ورود کرده و به زودی نیروگاه بادی در سیستان و بلوچستان به بهره برداری خواهد رساند.
عباس زاده از برنامه ریزی برای تولید ۱.۵ میلیون مگاوات از منابع تجدیدپذیر خبر داد و گفت: تامین برق از تجدیدپذیرها به صرفه جویی گاز منجر می شود که تلاش می شود گاز صرفه جویی شده در صنعت پتروشیمی بکار گرفته شود.
وی بر ضرورت اصلاح رفتاری مصرف کنندگان تاکید کرد و گفت: هرچه بیشتر در مصرف گاز صرفه جویی شود، می تواند چرخ صنایع را به حرکت در آورد.
معاون وزیر نفت خاطرنشان کرد: طرح استفاده از فلر برای صنایع پتروشیمی در دست بررسی است .
عباس زاده افزود: با سرمایه گذاری ۱.۱ میلیارد دلار ۱۴ مشعل خاموش خواهند شد که این تعداد به ۵۵عدد افزایش خواهد یافت.
وی ادامه داد: همچنبن مشعل سوزی دهلران در قالب طرح ngl3100 دهلران اجرا خواهد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی این طرح ها را در مقابل مصرف بی رویه گاز در بخش خانگی، تجاری و صنایع جز ناچیز دانست و خاطرنشان کرد: باید برای اصلاح رفتار مصرفی برنامه ریزی و فرهنگ سازی کرد.
عباس زاده گفت: باید میلیون ها مشعل گاز در خانگی، تجاری و صنایع جز خاموش و یا کم شوند تا بتوان بر مشکلات غلبه کرد.
وی این رفتار را ناشی از ارزان بودن انرژی دانست که سبب شده گاز به راحتی هدر داده شود.
معاون وزیر نفت تعطیل شدن واحدهای پتروشیمی ناشی از کمبود خوراک و گاز را به ضرر کشور دانست و ادامه داد: باید به خانواده ها آموزش داده شود که صرفه جویی آنها در مصرف گاز چه ثروت عظیمی برای کشور به همراه خواهد داشت.
عباس زاده خاطرنشان کرد: اکنون ارزآوری صنایع پتروشیمی به دلیل نبود خوراک متوقف شده که به ضرر همه است.
وی پیش بینی کرد: با تداوم این روند تعدادی از شرکت های تولید کننده متانول ورشکست شوند.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی همچنین از مصرف گاز در مرغداری ها انتقاد کرد و گفت: چه چیز را فدای چه چیز دیگر کرده ایم، ثروت بیکران پتروشیمی فدای تولید مرغ شده است.
عباس زاده همچنین از تولید میوههای گلخانه ای هم انتقاد کرد که به دلیل مصرف غیر استاندارد گاز مانع رسیدن آن به صنعت پر سود پتروشیمی شده است.
وی از آمادگی صنایع پتروشیمی برای اصلاح گلخانه ها، مرغداری ها برای کمک به صنعت پتروشیمی خبر داد.
در این مراسم که در محل شرکت ملی پتروشیمی برگزار شد، به افرادی که در سایت صرفه جویی ثبت نام کرده اند، به قید قرعه هدایایی شامل ویلچر ، بخاری استاندارد یا درخت اهدا شد.
این افراد امروز ۳۵۰ نفر هدیه به ارزش ۲.۵ میلیارد تومان دریافت کردند.