۱۳:۴۳ ۱۴۰۳/۰۶/۱۳

پرداخت بیش از ۹۰ درصد مطالبات چغندر کاران

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ۴.۵ همت کل خرید چغندر قند بوده که تقریبا نزدیک به ۴ همت آن پرداخت شده است و نیم همت باقی آن هم تا ۱۰ روز آینده پرداخت می‌شود.
پرداخت بیش از ۹۰ درصد مطالبات چغندر کاران
کد خبر:۱۵۵۶

به گزارش اقتصاد معاصر؛ پیمان حصادی، مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی در گفت و گوی اختصاصی گفت: مطالبات بیش از ۹۰ درصدچغندر کاران یعنی تقریبا نزدیک به ۴ همت پرداخت شد و نیم همت مانده  هم که مربوط به کارخانجات ضعیف است که تا ۱۰ روز آینده پرداخت می‌شود.

 

حصادی گفت: ما امسال توانستیم رکورد تولید چغندر پاییزه را به دست آوریم و مستحضرید که از ابتدای دهه ۹۰ در کشور به دنبال احیاء کشت پاییزه با استفاده از آب سبز در کشور بودیم و سعی کردیم سطح آن را توسعه دهیم.

 

او گفت: با تولید دو میلیون و ۱۷۰ هزار تن چغندرقند در بخش صنعت و کشاورزی، بالاترین میزان تولید این محصول در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ ثبت شد. این میزان برداشت از سطح ۳۱ هزار هکتار اراضی در شش استان کشور صورت گرفته و میزان شکر به دست آمده از دو میلیون و ۱۷۰ هزار تن چغندر پاییزه ۲۵۶ هزار تن است.

 

حصادی افزود: تلاش می‌کنیم در برنامه توسعه به تولید ۵ میلیون تن چغندر قند پاییزه برسیم تا در تولید شکر به خود کفایی برسیم.

 

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وزارت جهادکشاورزی نشان داد که وعده‌ای که داده بود محقق شد، گفت: در چند سال گذشته تاکید می‌کردیم که در ۳ سال آینده قطعا در تولید شکر خودکفا می‌شویم و این اتفاق امروز می‌تواند رقم بخورد.


او افزود: در سال زراعی جاری اگر وزارت جهاد کشاورزی ظرفیت صنعتی محدودی نداشت، می‌توانستیم تا ۵ میلیون تن چغندر پاییزه تولید کنیم، زیرا متقاضی زیادی برای کشت داشتیم به خصوص در استان خوزستان که سال‌های متمادی با کمبود ظرفیت صنعتی درگیر بوده .

 

حصادی گفت: در چند سال گذشته ستاد اجرایی فرمان امام (ره) احداث کارخانه‌ای با ظرفیت ۱۰ هزار تن را در خوزستان آغاز کرد که تا پایان سال ۱۴۰۳ آن را تحویل وزارت جهاد کشاورزی دهدکه تاکنون کمتر از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشت.

 

کاهش مصرف سرانه شکر بعد از کرونا

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بعد از کرونا مصرف سرانه شکر در کشور کاهش یافته است، گفت: قبل از آغاز بیماری کرونا مصرف سرانه شکر ۲۹ کیلو گرم بود که با بررسی‌های بعمل آمده این میزان بعد از پایان کرونا به ۲۴ کیلوگرم کاهش یافته است و امروز با توجه به نیاز مردم به بیشتر از ۲ میلیون نیاز نداریم.

 

او افزود: ما درکشت بهاره چغندر قند با میانگین عملکرد ۶۵ تن تا ۷۰ تن هکتار نشان دادیم کار خوبی انجام شده یعنی یک دوره‌ای در دهه ۷۰ تا ۷۵ این مقدار ۳۵ تن در هکتار بود که این مقدار تقریبا رشد دو برابری داشته است و برنامه وزارت جهاد کشاورزی اینست که این مقدار را به ۸۰ تن در هکتار برساند.

 

حصادی با بیان اینکه عمده مشکل کشاورزان چغندر کار، هزینه‌های تولید است و آنچه در کشاورزی مهم است نخستین موردش تغذیه گیاهی است که در سال‌های گذشته وزارتخانه به شدت پیگیر این موضوع بوده و چون کشت‌های مانند کشت چغندر قند مکانیزه است باید به روز‌ترین شرایط مکانیزه را برایش فراهم کنیم.

 

او گفت: متاسفانه هزینه‌های تولید و مکانیزاسیون در سال‌های گذشته رشد زیادی داشته است و کشاورزان ما با شرایطی که دارند از عهده آن بر نمی‌آیند که بتواند ادوات روز دنیا را تهیه و استفاده کنند.

 

مجری طرح گیاهان قندی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه ۲۰ درصد از کشاورزان چغندرکار بالای ۱۲۰ تن در هکتار تولید می‌کنند گفت: اگرما بتوانیم شرایطی را فراهم تا ادوات و و فناوری کشت چغندر به روز باشد قطعا تولید ما صد در صد بهینه خواهد شد.

 

حصادی افزود: ما در دهه ۶۰ و اوایل دهه ۷۰ به ازای هر متر مکعب آب حدود ۲۵۰ یا ۳۰۰ گرم شکر تولید می‌کردیم در حالی که امروز با توجه به تولید دو میلیون و ۱۷۰ هزار تن چغندرقند پاییزه به ازای یک متر مکعب آب مصرفی در هکتار بیش از ۱.۳۳ کیلوگرم شکر از چغندرقند پاییزه به دست آمده که در کشور بی‌سابقه است.

 

حصادی با بیان اینکه ما به دنبال افزایش بهره وری هستیم نه افزایش سطح گفت: با اینکه در دهه ۷۰ تا ۷۵ در ۲۰۰ هکتار چغندر کشت می‌کردیم که این مقدار اکنون به نصف رسیده است، اما امروز تولید ما ۳۵ درصد افزایش داشته است./ صدا و سیما

ارسال نظرات