۱۲:۳۳ ۱۴۰۳/۱۱/۲۷
ورتگا انلتیک:

صادرات نفت ایران در ژانویه ۲۰۲۵ به ۱.۷ میلیون بشکه در روز رسید

تحلیلگر ارشد موسسه ورتگا انلتیک که رفت و آمد کشتی‌ها در جهان را بررسی می‌کند، گفت که صادرات نفت ایران در ژانویه ۲۰۲۵ برای دومین ماه متوالی افزایش یافته و به یک میلیون و ۷۸۰ هزار بشکه در روز رسیده است، این در حالی است که صادرات نفت ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۴ به یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه در روز رسیده بود. 
صادرات نفت ایران در ژانویه ۲۰۲۵ به ۱.۷ میلیون بشکه در روز رسید
کد خبر:۱۵۵۸۲

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ در حالی که دولت جدید آمریکا از بازگشت سیاست فشار حداکثری علیه ایران خبر داده، آمارها از رشد صادرات نفت ایران در نخستین ماه سال جاری میلادی حکایت دارد. 

اما لی، تحلیلگر ارشد موسسه ورتگا انلتیک که رفت و آمد کشتی‌ها در جهان را بررسی می‌کند، گفت: «صادرات نفت ایران در ژانویه ۲۰۲۵ برای دومین ماه متوالی افزایش یافته و به یک میلیون و ۷۸۰ هزار بشکه در روز رسیده است.»

این در حالی است که صادرات نفت ایران در ماه نوامبر ۲۰۲۴ به یک میلیون و ۴۵۰ هزار بشکه در روز رسیده بود. 

خنثی شدن اثر تحریم‌ها با رابطه معکوس عرضه و قیمت 

به عقیده تحلیلگران، میزان تاثیر سیاست‌های ترامپ علیه صادرات نفت ایران در ماه‌های آینده بیشتر مشخص خواهد شد اما با توجه به اینکه بین عرضه و قیمت نفت رابطه‌ای معکوس وجود دارد؛ هرمقدار کاهش صادرات نفت ایران به افزایش قیمت نفت منجر خواهد شد و این مساله از تاثیر تحریم‌ها در کاهش درآمد نفتی ایران خواهد کاست. 

سازمان کشورهای صادرکننده نفت اوپک در جدیدترین گزارش خود از کاهش ۱۴ هزار بشکه‌ای تولید روزانه نفت ایران در ژانویه ۲۰۲۵ خبر داده است. تولید نفت ایران در این ماه به ۳ میلیون و ۲۸۰ هزار بشکه در روز رسیده که نسبت به ماه قبل از آن، ۰.۴ درصد کاهش داشت. 

درحالی تولید نفت ایران در ژانویه امسال ۰.۴ درصد کاهش داشته که قیمت نفت ایران در این ماه نسبت به ماه قبل، رشد ۹.۱ درصدی داشته؛ یعنی بیش از ۲۲ برابر کاهش تولید نفت ایران، قیمت نفت این کشور در ماه ژانویه افزایش یافته است. بر این اساس با وجود کاهش تولید، درآمد نفتی ایران در این ماه بیشتر شد. 

شاید با توجه به همین موضوع است که پایگاه خبری بلومبرگ نسبت به موفقیت سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران ابراز ناامیدی کرده و نوشته است: «با وجود اعلام سیاست تحریم‌های حداکثری آمریکا علیه ایران، تردید زیادی وجود دارد که این سیاست منجر به کاهش معنادار صادرات نفت ایران شود.» 

خاویر بلاس تحلیلگر این پایگاه خبری آمریکایی نوشت: «ارزش تجارت و مبلغی که جابه‌جا می‌شود، چنان جذاب و قابل توجه است که فروشندگان، خریداران و واسطه‌ها را وا می‌دارد تا راه‌های جدیدی را بیابند و به گردش این چرخ ادامه دهند. با گذشت زمان، تحریم‌کنندگان خسته‌تر و آنهایی که تحریم‌ها را دور می‌زنند، خبره‌تر می‌شوند.» 

آژانس بین‌المللی انرژی هم نسبت به موفقیت سیاست تحریم‌ها در کاهش صادرات نفت کشورهای هدف ابراز تردید کرده است. این موسسه بین‌المللی در گزارش جدید خود نوشت: «بارها و بارها، بازارهای نفت انعطاف‌پذیری و سازگاری قابل توجهی را در مواجهه با چالش‌های بزرگ نشان داده‌اند و بعید است که این بار متفاوت باشد.»

ارسال نظرات