
از فرصت مسقط تا بازارهای غیرمولد هیجانی

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامههای مهم کشور در گزارشهای اقتصادی امروز خود به موضوعاتی از جمله اعلام مذاکرات احتمالی با ایران توسط ترامپ، نوسانات شدید بازارهای غیرمولد، خاموشیهای زودهنگام برق، رشد صنعت همایشهای علمی و ناهماهنگی نهادهای سرمایهگذاری پرداختهاند.
روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «فرصت مسقط» به اظهارات اخیر دونالد ترامپ درباره مذاکره با ایران اشاره میکند. این روزنامه نوشت: «اعلام ناگهانی مذاکره بزرگ با ایران در روز شنبه، تحلیلها را به دو دسته تقسیم کرد؛ برخی آن را بازی روانی ترامپ میدانند و برخی دیگر نشانهای از پذیرش مذاکره غیرمستقیم مورد نظر ایران، البته با ادبیات خاص رئیس جمهور آمریکا. این موضوع همچنان در هالهای از ابهام قرار دارد.»
روزنامه جامجم در گزارشی با عنوان «غیرمولدهای هیجانی و مهارناپذیر» به نوسانات بازار ارز و طلا پرداخته است. این روزنامه توضیح میدهد: «دیروز دلار از ۱۰۶ به ۹۸ هزار تومان و هر گرم طلا از ۷.۸ به ۷.۴ میلیون تومان کاهش یافت. سکه نیز با افت ۷ میلیون تومانی به ۹۰.۵ میلیون تومان رسید. این نوسانات نشاندهنده رفتار هیجانی سرمایهگذاران ناآشنا با بازارهای غیرمولد است که به جای تولید، به سودهای گذرا چشم دوختهاند و در نهایت زیان میبینند.»
روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان «آغاز مدیریت مصرف برق از بهار» به شروع خاموشیهای برنامهریزیشده از ۱۷ فروردین اشاره دارد. این گزارش بیان دارد: «برخلاف سالهای گذشته که خاموشیها از اواخر بهار آغاز میشد، ناترازی برق امسال زودتر خود را نشان داد. نبود برنامه مدون برای توسعه نیروگاهی و ناکارآمدی تسهیلات ارزی به دلیل نوسانات دلار، احتمال تداوم قطعیها در تابستان را تقویت کرده است.»
روزنامه فرهیختگان در گزارشی با عنوان «صنعت عجیب رزومهسازی» به رشد چشمگیر کنفرانسهای علمی پرداخته است. این روزنامه نوشت: «تعداد کنفرانسها از ۹۳ در سال ۱۳۸۴ به ۱۰۳۰ در سال ۱۴۰۳ رسیده و مقالات همایشی ۶۹.۵ درصد رشد داشتهاند. با این حال، هزینههای گزاف برگزاری و کیفیت پایین مقالات، آنها را به «سیاهیلشکر رزومه» تبدیل کرده که ارزش علمی چندانی در ارزیابیهای دانشگاهی ندارند.»
روزنامه خراسان در گزارشی با عنوان «پازل سرگردان نهادهای سرمایهگذاری» به ناهماهنگی نهادهای مالی کشور اشاره میکند. این روزنامه نوشت: «نظام بانکی بیش از ۹۰ درصد تامین مالی را بر عهده دارد اما بورس، شرکتهای دولتی و صندوق توسعه ملی نتوانستهاند نقش موثری ایفا کنند. این ناهماهنگی در پروژههایی مانند سرمایهگذاری چینیها، طرحهای عمرانی و توسعه میادین نفتی مشهود است و نیاز به یکپارچگی برای تحقق اهداف سال ۱۴۰۴ را برجسته میکند.»