
چین تعرفه واردات کالاهای آمریکایی را به ۸۴ درصد رساند

به گزارش اقتصاد معاصر؛ وزارت بازرگانی چین بعد از ظهر امروز در بیانیهای در واکنش به اقدام روز گذشته ترامپ مبنی بر افزایش تعرفه واردات از چین به 104 درصد، اعلام کرد: با وجود افزایش آشکار ریسکها و چالشها، تجارت خارجی چین همچنان از انعطافپذیری بالایی برخوردار بوده و با همکاری با شرکای تجاری بیشتر، اعتماد به نفس و توان کافی برای مقابله با انواع خطرات را دارد.
سخنگوی وزارت بازرگانی چین در این بیانیه تأکید کرد: اقدام آمریکا در اعمال بهاصطلاح تعرفههای متقابل، بهشدت ناقض قوانین سازمان تجارت جهانی است، و افزایش 50 درصد دیگر بر آن، اشتباهی بر اشتباه دیگر است که ذات یکجانبهگرایانه و زورگویانه این تدابیر را آشکار میکند.
وی افزود: چین مطابق قوانین سازمان تجارت جهانی، قاطعانه از حقوق مشروع خود دفاع کرده و با قاطعیت از نظام تجارت چندجانبه و نظم اقتصادی و تجاری بینالمللی حمایت خواهد کرد.
همزمان با این، کمیته تعرفههای گمرکی شورای دولتی چین که زیر نظر وزارت بازرگانی این کشور فعالیت میکند، امروز در اعلامیهای صادر کرد که بر اساس آن، از ساعت 12:01 ظهر روز 10 آوریل، نرخ تعرفههای اضافی بر واردات کالاهای منشأ گرفته از ایالات متحده، طبق اطلاعیه شماره 4 سال 2025، از 34 درصد به 84 درصد افزایش مییابد.
شیائو لو، معاون اداره تجارت خارجی وزارت بازرگانی چین، در نشست خبری امروز این وزارتخانه اظهار داشت: بازار فوقالعاده بزرگ چین همچنان در حال آزادسازی ظرفیتهای بالقوه خود است، سیاستهای حمایتی برای تثبیت اقتصاد و تجارت خارجی در حال پیگیری و اثرگذاری هستند، و پایههای رشد پایدار و بلندمدت تجارت خارجی تغییر نکرده است. چین به توان و اعتماد به نفس خود برای مقابله با ریسکها و چالشها باور دارد.
وی تأکید کرد: شرکتهای فعال در تجارت خارجی، ستون فقرات این بخش محسوب میشوند. در سال 2024، حجم واردات و صادرات کالاهای چین به 43 تریلیون یوان رسید و سهم چین از بازار صادرات جهانی به حدود 14.7 درصد رسیده است. نزدیک به 700 هزار شرکت در این زمینه فعالیت دارند که بیش از 80 درصد آنها را شرکتهای خصوصی تشکیل میدهند.
شیائو لو همچنین افزود: دربهای چین به سوی جهان بازتر خواهد شد. چین متعهد به اجرای واقعی چندجانبهگرایی و حفاظت از نظم تجارت جهانی است و با همکاری با شرکای تجاری بیشتر به دنبال تحقق منافع مشترک و تقویت ثبات در رشد تجارت جهانی خواهد بود.
بر اساس آمار وزارت بازرگانی چین، این کشور تاکنون با 30 کشور و منطقه، 23 توافقنامه تجارت آزاد امضا کرده و در سال گذشته، حجم تجارت چین با کشورهای عضو ابتکار کمربند و راه برای نخستین بار بیش از 50 درصد از کل تجارت خارجی چین را تشکیل داده است.
با توجه به اظهارات این مقام چینی به نظر میرسد که چین به صورت جدی به دنبال ایجاد یک زنجیره تأمین جدید از طریق ابتکار جاده ابریشم جدید بوده تا بتواند از این طریق با فشارهای اقتصادی وارد شده از سوی آمریکا مقابله کند./ تسنیم