۲۹/فروردين/۱۴۰۴ | ۰۹:۲۹
پزشکیان: روند مذاکرات به شکل عادی جریان داشته و امور کشور معطل این مباحث نیست اولین جلسه فراکسیون کاری ۱۴۰۴ برگزار شد فراکسیون تسهیل تجارت و سرمایه‌گذاری مجلس افتتاح شد انتقاد رئیس کمیسیون برنامه و بودجه از عدم پرداخت پاداش بازنشستگان با وجود رسوب ۵ همتی توضیحات وزیر تعاون درباره مرجع تعیین کننده دهک‌ها انرژی‌های تجدیدپذیر جزو تکالیفی است که وزارتخانه‌ها باید برای آن برنامه داشته باشند وزیر صمت باید پاسخگوی تخلف ۲همتی پیمانکار سامانه تدارکات الکترونیک باشد اپراتورها تعریف بسته‌های اینترنت بلندمدت را تغییر داده‌اند وزرای راه، کار و صمت به کمیسیون عمران مجلس می‌آیند اصلاح قانون مهریه؛ اولویت کاری این هفته صحن علنی وزیر نیرو به کمیسیون کشاورزی می‌آید خشکسالی و کمبود نهاده چالش پیش روی عشایر محرومیت برخی خانوارها از دریافت کالابرگ به دلیل ارزیابی اشتباه علل بروز حادثه معدن زغال سنگ مهمان دویه دامغان بررسی می شود پزشکیان: آمریکایی‌ها میتوانند در ایران سرمایه گذاری کنند
۱۰:۵۴ ۱۴۰۴/۰۱/۲۱
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۱ فروردین۱۴۰۴)؛

از غافلگیری صنعت هوایی تا کورس تعرفه‌ها

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از غافلگیری صنعت هوایی تا کورس تعرفه‌ها
کد خبر:۱۹۷۸۷

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور در گزارش‌های اقتصادی امروز خود به موضوعاتی از جمله کاهش سرمایه‌گذاری و امید به مذاکرات ایران و آمریکا، شوک افزایش قیمت سوخت هواپیما، رکود بازار خودرو، انتقاد از سیاست‌های واردات خودرو، جنگ تعرفه‌ای چین و آمریکا و تشدید این تنش‌ها پرداخته‌اند.   

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «وقت تعمیر موتور رشد» به ضرورت بازسازی شرایط سرمایه‌گذاری اشاره می‌کند. این روزنامه نوشت: «کاهش نسبت سرمایه‌گذاری به تولید ناخالص داخلی، رشد بلندمدت اقتصاد را تضعیف کرده است. تحقق رشد ۸ درصدی برنامه هفتم نیازمند ۲۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری است اما تحریم‌ها و بی‌ثباتی مانع شده‌اند. خبر مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا می‌تواند با رفع تنش‌ها، فضا را برای ورود سرمایه خارجی هموار کند.»  

روزنامه شرق در گزارشی با عنوان «غافلگیری صنعت هوایی» به افزایش ۲۴ برابری قیمت سوخت هواپیما پرداخته است. این روزنامه بیان دارد: «این جهش ناگهانی بدون اطلاع قبلی دولت، شرکت‌های هواپیمایی را که بلیت‌ها را پیش‌فروش کرده‌اند، با زیان سنگین مواجه کرده است. ایرلاین‌ها با ناوگان فرسوده و شرایط وخیم، حالا با چالش جدیدی روبه‌رو شده‌اند.» 

روزنامه جام‌جم در گزارشی با عنوان «به‌ نام واردات، به‌ کام مونتاژکاران» به وضعیت بازار خودرو اشاره دارد. این روزنامه نوشت: «بازار خودرو همچنان در رکود است و تقاضای واقعی اندک. افزایش قیمت‌ها در سکوهای آنلاین پس از تعطیلات به دلیل رشد نرخ ارز رخ داد اما فعالان بازار معتقدند این تغییرات گمانه‌زنی است و خریدار همچنان دست بالا را در چانه‌زنی دارد.» 

روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان «کورس خودرو‌های خارجی»، به انتقاد رئیس مجلس از سیاست‌های واردات خودرو پرداخته است. این روزنامه یادآور می‌شود: «قالیباف از سود ۳۰ درصدی واردکنندگان، نبود خدمات پس از فروش و حباب قیمت خودرو‌های خارجی انتقاد کرد. قانون واردات خودرو‌های دست‌دوم برای کاهش انحصار و تعادل عرضه و تقاضا تصویب شده اما مشکلات ارزی و مونتاژکاران همچنان مانع اصلاح بازار است.» 

روزنامه فرهیختگان در گزارشی با عنوان «جنگ هژمونیک تعرفه‌ها» به تنش تجاری میان چین و آمریکا اشاره می‌کند. این روزنامه توضیح می‌دهد: «جنگ تعرفه‌ای با افزایش ۱۰ درصدی آمریکا در فوریه آغاز شد و با واکنش‌های تلافی‌جویانه چین تشدید یافت. اکنون تعرفه‌های آمریکا به ۱۰۴ درصد و چین به ۱۱۸ درصد رسیده است. این تقابل می‌تواند اقتصاد جهانی را که ۴۳ درصد آن در دست این دو کشور است، تحت تاثیر قرار دهد.» 

روزنامه خراسان در گزارشی با عنوان «صعود تعرفه‌های چین و آمریکا به بالای ۱۰۰ درصد» به ادامه جنگ تجاری پرداخته است. این گزارش بیان دارد: «پس از تعرفه ۳۴ درصدی ترامپ، چین با تعرفه مشابه پاسخ داد. تشدید تعرفه‌ها به ۱۲۵ درصد از سوی آمریکا و ۱۱۸ درصد از چین، نشان‌دهنده عزم برای ادامه این نبرد است که جهش بورس آمریکا را نیز در پی داشت.»

ارسال نظرات